• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    THEODORIK: Vem Casio Duro a neres. Za 2k mas beznym nosenim neznicitelny a neutopitelny klasicky hodinky, ktery budou ukazovat presne i za 20+ let, nejspis prezijou i tvoje deti. Baterka stoji stovku, jde vsude sehnat a vymenis ji cca po trech letech. Nikdo te kvuli nim nebude vrazdit a kdyz je nekde zapomenes nebo znicis, tak to nebude tak bolet :)

A kdyby te otravovalo i to meneni, tak EF-125D ted uz par let nosim skoro porad, vetsinou bily, sem tam modry. (Bily novy koukam uz asi nejde koupit). Krasne sedi na ruce, 127g ani tezky ani moc lehky, baterka CR2012 na cca 10 let, tri barvy ciselniku na vyber, datumovka nezavazi ciselniku, lumy lumuji dlouhy minuty, WR100, tuhy sklo nechyta skrabance, nerez telo i tah, nekolik vterin ujety za mesic. Co vic si prat.

Za jedny podivny Hamiltony muzes mit EF-125D ke kazdymu obleceni jiny, Dura na potapeni, W800H na behani/kolo a jeste ti zbyde :) Jebat Hamiltony.

(A ja furt doufam, ze pristi iterace tech Duro bude mit konecne taky strojek s 10y baterkou, pokud mozno datumovku mimo trojku a zpatky mecouna. Lidi jim to pisou furt, tak snad. Uz byl pokrok, ze zacli delat tuhle verzi s nerezovym tahem a lidi to nemusi menit z gumovyho pasku jako u prvni generace.)

Jo a taky https://www.reddit.com/r/DuroGang/
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    BAAL: Na ty jsem taky koukal i mel na ruce.

Vypadaj skvele imho ale na moji ruce pusobi az moc male a hlavne to bylo kratce pred druhym posranim prospexu ktery maji stejny strojek.

nechal jsem to plavat nasledne.
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    PEJR: Hehehe

No tak uvidime, pri nejhrosim to suplik vyresi.

Uprimne jsem koukal presne po khaki field v titanu (modrej cifernik).

Mam vizi o micro sbirce mixu hodinek (field, diver, chrono, pilot etc) ktery zaroven pokryvaji ruzny barvy. Temahle jsem uvazoval uzavrit modrou a field hodinky.

Tak to progooglim, diky kolego.
    PEJR
    PEJR --- ---
    Ale muzu zkusit.
    PEJR
    PEJR --- ---
    BAAL: Taky mam v sarb017 skoro 10 let, ale jak dlouho drzi ted fakt netusim. Mechanicky hodinky jsem nemel na zapesti od podzimu 2024
    BAAL
    BAAL --- ---
    PEJR: mam 6r15 a bez winderu to skoro nejde pouzivat, kdyz je mam cely den na ruce vecer je odlozim a rano se probudim tak stojej.

Hrozne se mi libi ty nove Alpinisty, ale jelikoz maji ten upgraded strojek, tak na to kaslu, bylo by to urcite stejne.
    PEJR
    PEJR --- ---
    THEODORIK: Tezko roct no.. Poradne bych si progooglil recenze a zkusenosti.

Ai mi tvrdi, ze ten 6r35 strojek ma bejt high-performance, mid-range automatic caliber. It was introduced as an upgrade to the 6R15, featuring a 70-hour power reserve
    Coz asi znamena misto 1.8l motoru jsme udelali stejne vykonnej 1.0l trivalec s turbem, kterej je na papire ve vsem lepsi, ale po trech letech ti tam odejde neco na konstrukcni vadu, ktera je vydavana za udrzbovou polozku.
    Takze kdyz budou v supliku, tak budou drzet, ale beda jak je budes nosit..
    PEJR
    PEJR --- ---
    TWISTRABBIT: ETA je soucasti Swatch group stejne jako Hamilton, takze jo, jen jsou trochu upraveny. Problematicky byly asi hlavne ty s manualnim natahem, automaty by mely bejt lepsi.
    Mam khaki field titanium auto z pred 10 let, a ty byly za nova fakt slusny. Prvni rok/dva drzely tech +-6s. Akorat jsem od ty doby gradualne presel na sporttestery, a posledni cca 2 roky uz normalni hodinky v podstate nenosim. Tak nevim jak na tom jsou dneska.

Ad ty novejsi strojky, bohuzel i tam asi budou fungovat trzni faze produktovyho cyklu. Vytvorit hype za cenu mensich zisku, uzit si boom a kdyz to zacne vadnout, tak udelat novou "vylepsenou" recepturu. Coz znamena osulit co jde a doufat, ze si toho zakaznik nejakou dobu nevsimne. A az si toho vsimne, tak to vcas zariznout uplne.
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    TWISTRABBIT: Cetl jsem mixed recenze kdysi a risknul jsem to. Spatne patrne.

Dam jim sanci naposled a pak zustanou cestne v supliku do skonani sveta.

Jinak jestli je neco dporucitelneho z cenove kategorie seiko / hamilton jsem all ears. Pokud je to ztrata casu pujdu o tridu vejs mozna.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    VACA: Jinak ad Gates a drahý věci – ony ho prostě jen nezajímají hodinky a nejspíš ho nezajímají mechanický hodinky, protože proč by měly.

Ale trochu ho zajímají auta, zvlášť moderní auta.

Takže chtěl mít Porsche 959, který ale v USA nebylo přihlásitelný, a když mu ho kvůli tomu zabavili, tak po 13 let (do roku 2001, takže peníze měly větší hodnotu než dnes) platil pokutu 28 dolarů, dohromady asi 133 tisíc.

A měsíční provoz Xanadu 2.0 bude taky stát několikery Rolexky. Nemluvě o jeho ČTYŘECH bizjetech, dvou Gulfstreamech G650ER a dvou Bombardierech Challenger.

Každá z těch věcí stojí Submarinery na hodinu letu a hádám, že když s nima lítat nebude, tak třeba jedny tejdně.
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    THEODORIK: ten r635 je všude v recenzích brán jako strašná mrdka.
    Ty starší Seiko 5 byly nádherný, problém je, že jak potřebujou do servisu, tak ten servis stojí jak nový hodinky.
    PEJR: Hamilton měl snad nějaký ETA strojky, mam jedny jazzmastery asi 15 let a přesnost hrozná
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    THEODORIK: Sem tam posledni roky nosim obyc stary Seiko 5 6309-8230, aby se hybaly a nezatuhly. Maly, lehky, cca do 20s ujedou za den, datumovka s denni tabulkou taky beha jak ma. Dostal je otec nekdy v 1984 a nosil denne tak moc, az se mu kolem 2005 rozpadl neopravitelnej dilek nerezovyho tahu. Dostaly nejakej noname ausus tah jako nahradu a tyral je dal vcetne plavani. Origos pasek nemuzu najit, asi zustal u hodinare. V servisu byly za celou tu dobu jen jednou vymenit péro kolem roku 2010. Tehdy asi za dve stovky. Od te doby vicemene lezely zahazeny ve skrini, pac si tata koupil nejaky levny baterkovy potvory z trznice, kdyz ty Seika cekaly na servis a pak uz si na ne zvykl. Ted je obcas vytahnu provetrat. Na sklicku maji par pidiskrabancu, nejaky drobny sramy na tele, luminofory uz vydrzi sotva par minut, ale na relativne levny automaty tech cca 40 let prezily myslim se cti samuraje :D Plavat bych s nima uz radsi nesel. Seiko approved.

A koukam nekdo je prodava https://www.etsy.com/listing/1865989372/vintage-1984-seiko-5-automatic-6309-8230 :D tenhle origo tah musim nekde splasit, vypada na nich lip.
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    PEJR: Takze hamiltonu se taky vyhybat obloukem?
    VACA
    VACA --- ---
    XMEDA: To je dojemnej pribeh.
    Akoratze dokud toho nedosahnes, tak jsou to jen “kdyz by byly v prdely ryby”…

jinak hezkej pokus o externi validaci tvejch nazoru, a nalepkovani lidi. Coz je znacne omezenej pohled na svet.
    Stejne jako pouzit Billa Gatese jako pokus o to schodit lidi kterejm se libej jiny veci nez tobe, s trapnym argumentem o nejaky elementarni financni gramotnosti. Ten clovek spali miliony dolaru za chvilkovej vylet na megayachte.
    Ale ano, tu vnejsi image pro takovy jako ty ma vybudovanou dobre. Hodinky v tomhle pripade zafungovaly. A je to jen dalsi dukaz ze hodinky nemusej vypovidat o cloveku mnoho, jak ty si myslis. To ze Gatese zrovna hodinky netankujou, nic nevypovyda o tom ze nekoho jinyho treba jo. A hodinkach jako artiklu celkove.

Ale me to vubec neprekvapuje kdyz nevnimas rozdil mezi skladanejma patekama a primkama z eltonu.
    Kolik jsou asi vyrobni naklady kusu skla od Yamamoto Akane? Tvoji optikou asi bezceny a ta zenska ztratila celej svuj zyvot na cizelovani svyho pozerstvi...

Jedna stara kocici moudrost ktera se sem ted moc hezky hodi, rika:

Co to sakra meleš ty vořechu.wmv
    https://www.youtube.com/watch?v=BSyOF_bLktY
    PEJR
    PEJR --- ---
    THEODORIK: Ber to tak, ze pred covidem by ty hodinky byly treba o 10k levnejsi. A samozrejme tam mas prirazku za limitovanou edici. Ten strojek je jen jeden krok nad totalne budget seiko5. Myslim ze bude vyrabeny strojove. Hamilton mel v tyhle dobe podobny pribehy s podobnyma strojkama a hodinkama v podobny cenovy hladine. Takze na tom ze uz je nedelaj jak driv asi neco bude..
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    Tyhle hodinky nejsou vylozene entry na Seiko pomery, je to limitka s lepsim strojkem co uz by mel byt mid/high end.

Proto jsem byl prekvapenej.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    THEODORIK: No já se k nim ale choval jako prase i mimo absence údržby, nošení při všem, třepání aby začaly jít a tak. A byl to nejlevnější 7S21 nebo jak se to jmenuje.
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    PEJR: Info je asi takhle:
    1. Dostal jsem blbou vymluvu utrousenou pod vousy ze uz nejsou jak byly, nasledne kratkej koment ze nebyly spravne promazany.

2. Vymena celeho kalibru R635 (rekl ze je uplne v prdeli)

3. Nevim, prestali jit a jeste cekam co vypadne ze servisu (uz po zarucni)R635 pritom chapu ze neni uplne shit srdce...
    PEJR
    PEJR --- ---
    THEODORIK: Co s nima bylo/je? Pkud moc rychly, tak nejspis zmagnetizovany strojek.
    Jinak jsou jedny z tech zakladnejsich hodinek vyrobenych v japonsku.
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    BOBASH: Pro tohle ocekavani - X let bez nutnosti sahat na strojek - jsem do nich sel. Takze asi tak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam