• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    Kupujete někdo hodinky z japonskejch e-shopů, případně rovnou tipy na nějaký osvědčený ? Zajímají mě limitky g-shocku
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KOUDY: Já už měl na hlavě i nějaký brejle s augmented reality, ale pokud vím, nikdo nedělá brejle, který by uměly plnohodnotně nahradit to, co dělaj hodinky – tedy ukázat mi v případě potřeby notifikace nebo informace typu čas, počasí a podobně.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    VACA: To asi dost záleží na povaze. Já jsem dostatečnej flegmatik na to, abych mrknul na notifikaci na hodinkách, zjistil, že to může počkat, a pokračoval v činnosti. Kdežto když uslyším telefon, budu pro něj muset hrabat a už mě to mnohem spíš bude nutit reagovat.

Vůbec nemluvě o tom, že bych měl třeba e-maily jenom na počítači – takhle mám svobodu bejt kde chci a dělat co chci, akorát s tím, že kdyby náhodou někdo něco fakt potřeboval, tak umím zareagovat.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GLOBETROTTER: Je to speciální eSIM pro hodinky, já mám Vodafone, kterej to umožňoval jako poslední z českých operátorů, spustili to někdy tři roky zpátky. T-Mobile a O2 už to umí o něco delší dobu. Mě to stojí kilo měsíčně, předpokládám, že jinde je to podobný.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: *(ja smart watche ocenuju hlavne co se tyce fyzickejch aktivit a nejakym prehledu o tom co z nich plyne, takze si je vezmu treba na plavani, kardio, etc, ale jinak to vlastne nepouzivam, a nosim aldskool analog:)
    VACA
    VACA --- ---
    BOBASH: Sory za OT v diskuzi.
    Ale tohle je zajimavy, jak hodne individualni to vsechno je.
    V nekterych situacich dokazu to co popisujes s apple watch ocenit, ale vetsinu zivota spis ne. Naopak me trochu s**e, jak je clovek nonstop v dosahu “kazdymu psouku” at uz sedi na zachode, nebo se venuje nejaky praci. (A vsechno mezi tim:))
    Ja bych treba brejle ktery mi budou cpat do mozku kazdou vec kterou si kdo usmysli v realnym case, asi nesnesl:D

Svet je krasnej dokud mame moznost volby:) az budou tyhle veci ve spolecnosti vyzadovana samozrejmost (coz uz s mobilama jako takovejma castecne je) tak to bude slusny peklo :D
    PEJR
    PEJR --- ---
    GLOBETROTTER: Ja mam u vodafonu dve simky na jedno cislo, a kdyz neni jedna online, tak se chytne druha, obe zaroven nedelaj dobrotu
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    SUBTITLES017: Podle insideru to mělo vyjít za poslední tři měsíce už třikrát:)))
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    KOUDY: Překlep, měl tam být otazník. Mea culpa.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GLOBETROTTER: Uz se samozrejme vyrabi nejakej ten patek a ma to bejt next big thing po mobilech. Mel jsem prvni i druhou verzi ray ban glasses...display uz tam pridavaj displej..jen kdyz ho ctes tak koukas trochu vpravo. Jeste to chce nekolik let vyvoje, ale uz ted je to velmi velmi dobry.

New Meta Ray-Ban AI-Powered Display Glasses and Neural Band | Meta Store
    https://www.meta.com/ai-glasses/meta-ray-ban-display/
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    BOBASH: Fakt to ještě nikdo nevyrábí. Tento týden jsme si v obchodě zkoušeli brýle, které zobrazovaly přeložený text, tak nechápu, proč by se ještě nevyráběly brýle, které zobrazují třeba SMS nebo WhatsApp
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    BOBASH: Ad 4) Pokud máš operátora, který Ti umožní mít víc simek na jednu linku, tak OK. Ale neznám jich moc, co to umožňují.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    JOHN_LENON: nevěděl jsem, že už by to s garmin mohlo být na spadnutí.. snad nebudeme čekat dlouho, to je přesně to, co potřebuju
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    (jo a Apple Watch zahodím a k automatům se fulltime vrátím, až budou existovat chytrý brejle s displejem co budou zvenku vypadat jako normální brejle)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    TALPENNY: Já mám Apple Watche jakýsi starší generace, ani nevím který a je mi to buřt do doby, než zhebnou. Seiko5 SNK809 leží v šuplíku a čekají na servis, plánovaný "lepší" hodinky se odsouvají, maximálně se hecnu a koupím si Prim Diplomat nebo něco podobnýho k tomu obleku (kterej taky moc nenosím, saka nosím furt, ale k tomu holt budu nosit ty Apple).

Proč Apple Watch?

1) Sledování spánku a takových věcí, který je zároveň neotravný. Kdybych měl řešit věci jako KOUDY:, tak mi z toho hrábne. Apple mám kvůli tomu, že je to jako starý Mercedesy, kdy sis (ostatně Steve Jobs to přesně takhle dělal) koupil co pár let další Mercedes, co vypadal skoro stejně, jen byl technicky o kousek lepší. A na výběr jsi měl akorát ten velkej Mercedes, ten malej Mercedes a ten Mercedes co má míň dveří. Excelentní.

Řešit Oury a whoopy a bůhvíco znamená, že se o to musíš zajímat.

2) Notifikace. Když mi zavrní na ruce mail nebo zpráva, tak kouknu na hodinky a v 90% případů vím, že to můžu v klidu ignorovat. Bez hodinek jsem pokaždý tahal telefon a to už člověka pak nutí interagovat.

3) Související s předchozíma bodama, buzení vrněním místo zvuku.

4) Backup za telefon. Mám hodinky s GSM, takže když se mi vybije ten větší Apple krám (když jsem s dětma na procházce, děti si hrajou na písku a já u toho čumím do telefonu, tak dokážu vybít baterii v rok starým 16 Pro za odpoledne), tak se mi lidi furt dovolaj a já jim.

5) Mám tam nastavený počasí na hlavním displeji, vidím průběžně, kolik je venku stupňů.

6) Skvěle tam fungujou stopky/minutka při vaření, což by na lepších mechanických bylo taky, ale tady se to ovládá líp.

7) Naprosto zásadní funkce. HLEDÁ TO TELEFON. Minimálně tak jednou za dva dny se mi stane, že doma hledám telefon podle zvuku.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Už aby vyšly garmin cirqa, ta Oura mě docela sere, při mytí rukou s tim neustále mlátím o snubak, takže se oba prsteny dřou. Myslel jsem, ze to bude pro me řešení, ale ve finále me to jen rozčiluje. Navic mu chcípla baterka ani ne po roce. Ale tady teda plus - vyřešeno během pěti minut - přes aplikaci mají vlastního chatbota, kterej mi okamžitě poslal novej pres ups. Doma byl během dvou dnů.

Což mi připomíná, že až vyjde novej garmin, budu ho prodávat. Nechce někdo? :)))
    VACA
    VACA --- ---
    GLOBETROTTER: Ja mam jedny smart watche ktery uzasne fungujou v ekosystemu “pocitac / telefon / tablet”.
    Je to perfektni a futuristicky co vsechno to umi.

Ale co se tyce argumentu “ze mechaniky musis kazdejch par dni seridit jak socka” -tak smartwatche zas musis furt nabijet, jakoze kazdej den prakticky… (aspon tedle styl chytrejch hodinek) takze zrovna tedle aspekt je spis krok z5, oproti tomu ze u mechanik jednou za par dni pootocis korunkou…

Co se tyce designu tak zrovna ty co fungujou nejlip v mojem ekosystemu, jsou extremne nudny vzhledove, a jeste je to umocneny tim ze uplne stejny maj “vsichni” lidi kolem… Takze individualita 0.
    ale kdyz uz smartwatche, tak co nejlip integrovany do ekosystemu kterej clovek pouziva (aspon tak to vnimam ja) a tam hold neni z ceho vybirat, vnimam to proste jako specifickej tool, a je pouzivam spis vyjmecne, na urcity aktivity…

Pro me jsou hodinky spis osobni doplnek, unik od obrazovek na ktery cumim vsude kolem sebe na kazdym kroku a se kterejma musim interagovat v ruzny mire v prubehu celyho dne, kazdej den, celej rok. Prave proto ze zijeme v roce 2026.
    Takze mit jako takhle blizkej osobni predmet plne mechanickej stroj, je pro me prijemnej unik, pripominka klasickyho remesla, a paradoxne mi to pomaha "trochu zpomalit", v tyhle dobe kdy veskera existence je zalozena na tom ze mas na vsechno data, instantne a na kazydm kroku.
    A navic, to ze nejsou dokonale presny je pro me krasne v souladu s tim, ze jsem clovek, ne robot :D

...
    No kdyz bych to rekl trochu zkracene a s trochu s nadsazky: Tak holky maji velky obrovsky mnozstvi doplnku pro vyjadreni individuality, (asi by se reklo "šperků:)
    Maj prstynky, naramky, nausnice, retizky, broze, kabelky, a ja nevim... A nikoho nenapadne resit ze uz nezijeme v praveku:))
    My chlapci mame v tomhle ranku akorat hodinky a kapesni noze :D

tak nam tu radost neber :))

(samozrejme kazdymu co jeho jest:)
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Ja treba hodne nosim svoje letity Garminy, ale vetsinou na sport, zase tolik se neprehrabuju statistikama, ale mam na nich hodne dat za tu dobu a nechce se mi menit ekosystem. Kdyz se chci oblict trochu mezi lidi (a nemusi to byt zrovna nic formalniho) tak beru hodinky jako doplnek, a rad vytahnu automaty a nebo svoje digitalni Casia F91-W. Mam spis maly hodinky a tak je to pohodlnejsi, a z toho mechanickyho zazraku a hodinariny mam dobrej pocit.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Hrudni pas, power meter na kolo a tak..
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    GLOBETROTTER: mě se líbí tyhle. Ale já nenosím hodinky vůbec...

ARMODD Titan GPS černá s kovovým řemínkem + černý silikonový řemínek |⌚️ARMODD.CZ
    https://www.armodd.cz/armodd-titan-gps-cerna-s-kovovym-reminkem/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam