• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AJMINAOSMIČKY aneb zuby moudrosti
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    SCHWAB: nakonec zkusila kliniku poblíž Hradčanské, doktorka jí řekla, že tam to nedělá, ať za ji dojde do fakulty na Karlák. Normálně v lokálce, bez žádanky, bez placení.

    Žena tam šla.
    Lokálka, vyndání osmičky (plus sedmičky, páč cysta u osmičky, které byla horizontálně, vyžrala kořeny u sedmičky. Škoda, že ji její zubař dřív neposlal na vyndání, ale až když si o to sama řekla). Hezky se to hojí.

    Jsem takovej otrávenej, že to jde udělat kvalitně bez komplikací v rámci zdravotního pojištění, ale zubař by ji poslal někam, kde by to bylo s více chemie a 10k.

    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    SCHWAB: ja mel nejlepsi zkusenost s doktorem Opoleckym, bez bolesti a zadarmo
    Úvod - Vinohradská stomatologie s.r.o.
    http://www.vinohradskastomatologie.cz/
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    našel jsem toto vlákno, protože podle nazvu pokrývá, co hledám. Číst to tu nebudu do minulosti, sorry :)

    kam na extrakci (nebo kam ne!) s analgosedací? a fakt dobrou péči o nervy kolem zubů? (klidně i celkovou možná...)

    //point: manželka zubařem poslána na výtah osmičky, nebo rovnou obou na jedny straně, že to bude šup šup. ale tam (Praha - Měchurka), že to nebude tak fajn, vlastně vůbec. Takže najednou je z toho 8000/hod + léky za anasteziologa a pak ještě iednou, protože druhá strana držky. Osmičky jsou prakticky vodorovně a zarytý v dásni//

    Jsme z Kladna. Do Kladenský nemocnice nechce (ani zadarmo). dnešní netopruzkum ukazuje prstem na Homolku (stejni lidé jako na Měchurce), nebo ÚVN, nebo Ďáblice - Skalický.

    Můžete někdo sdílet zkušenost?
    AVES
    AVES --- ---
    RESTINPEACE: Už je v důchodu.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    AVES: das mi na ni prosim telefon?
    AVES
    AVES --- ---
    *mně
    AVES
    AVES --- ---
    Podle mě jsou všichni zubaři posedlí trháním osmiček. Když zubařka koukala na můj rentgen, tak řekla, že vypadají v pořádku, ale i tak by je raději vytrhla. Tůdle! Určitě si je schovávají do šuplíků a poměřují, kdo jich má víc. Jinak mi jedna holka říkala, že lidi, kteří nemají osmičky přirozeně (jako ona), jsou z nové lepší generace lidí. Lidí vysokých a bez osmiček, samosebou s vyšším IQ.
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    RESTINPEACE: jo štychy, já měla zoubky maxíky, no
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    IVANEM: jaky stychy? me zubarka nic nesila a nebyt toho zanetu z horka, tak se dira zacelila behem 2 - 3 dnu sama
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    Když to tady tak čtu, tak se docela děsím, co máte za zubaře.
    Můj zubař mi vyškubnul dvě osmičky vlevo, při jedné návštěvě obě dvě. Domů mi na noc dal pytlíček Nimesilu s doporučením ledovat a spát na druhé straně kde nejsou vyškublé zuby. Kdyby to bolelo, tak druhý den Brufen, pokud by nateklo tak hned přijít.
    Za tři měsíce jsem šla na druhé dva. Opět Nimesil na noc, ledovat - no jako poprvně.
    Musím říct, že v klidu, nic mě nebolelo, díry do 4 dnů krásně zacelené, štychy vyndané za 14 dnů.
    Asi mám zlatého pana doktora :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    SULTHAN: Vyřiď to těm zubařům, brufen doporučují běžně. :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Ano, synovi tam vyřezávali nějaké zarostlé stoličky (v celkové narkóze). Byla to pakárna, do které nikdo moc nechtěl jít. Tady koukli, ujali se, provedli. Líp to ani proběhnout nemohlo, přístup bezvadný. Spokojenost veliká :-)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: homeo arnica montana 15 nebo 9 ch na hojení, potom led , a pár ibalginů nebo aulinů:)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jo cukřík, co šel 1 km od vytrženého zubu (homeopatický lék) určitě pomůže!
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Prosím zítra mám jít trhat osmičku dole, Mate nějaké tipy co mít doma po zákroku co pomůže od bolesti?i Nějaka homeopatie?
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Par tydnu zpatky jsem absolvoval zastavku c. 2, na moji zubarske odysee. Ale nejdriv par postrehu k hojeni toho prvniho zubu. Dira se mi zacelila snad behem 2 dnu - skoro bych si ani nevsimnul, ze mam o zub min, nebyt vedlejsich priznaku. Uz predtim jsem psal o odrenym koutku. Tak ten druhy den prasknul a pak kazdy nasledujici rano pri tom prvnim rannim zivnuti - asi znate, peklo. Trvalo to snad 10 dni, nez se to zahojilo (pak mi zubarka rekla, ze na to existuje nejaky zazracny ointment). Druha neprijemnost, jsou afty. Mel jsem snad nejvetsi aft v zivote, kterej palil jako cert a zmizel snad jeste za dyl, nez ten prasklej koutek. Pry se to ma vyplachovat desinfekci (ustni vodou), ale ja jsem true school, co trpi a pak o tom fnuka na netu. Dobry, bebicka zmizly, vratila se dobra nalada a objednal jsem se na druhou horni.

    Tentokrate slo vsechno v zasade hladce a zubarka sama (a to dokonce bez sestry) vytrhla zub behem 10 minut. Pokud se nekdy nekomu zdalo, ze sestricka co pri trhani zubu drzi hlavu vypada desive, tak opak je pravdou. Je to vazne uklidnujici a kdyz tam napodruhe nebyla, tak zazitek byl jaksi znepokojujici. Ale probehlo to rychle, takze fajn. Problemy tentokrat nastaly pozdeji a mohla za to vedra. Po tydnu nejistyho pocitu, ze se to nehoji, jsem prisel znovu (zubarka mela dovolenou, takze jsem to musel vydrzet jeste 3 dny navic). Zaroven bych rad poznamenal, ze ibalgin proti bolesti je tady trochu kontraproduktivni, protoze mi daval pocit, ze to neboli a ze je vlastne vsechno v cajku. Nebylo. Kdyz se mi zubarka mrkla do huby, okamzite vytahla injekci, pichla anestezii a zacla to znovu vsechno rozrejpavat a cistit. Navic mi pohrozila antibiotikama. Dalsi den jsem se tam stavil jeste jednou na kontrolu a od ty doby je vsechno zas tak jak ma bejt. Dira je zarostla, afty sice byly, ale to uz neresim. Dam si par mesicu pauzu a na podzim jdu na spodni. Zazitek bude opet unikatni, protoze to bude delat jiny kolega. Bude veselo, ale aspon to budu mit za sebou.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenost se stomatochirurgií Měchurka v Praze?
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Jediny predsevzeti na rok 2019 bylo poslat konecne do hajzlu vsechny 4 moje statny a rovne rostly moudraky. Od konce unora jsem to vselijak odjkladal az konecne dnes prisel na radu prvni - vlevo nahore. Po vselijakych resersich jsem se neobaval zadnych komplikaci.
    Po 15 minutach v kresle vsak moje zubarka - drobna to zena - prohlasila, ze s horni osmickou tohle jeste nikdy nezazila. Setrela si pot z cela, pozadala sestru at otevre okno a zavolala posilu. Doktor se zkusene misto pacidla chopil rovnou klesti (to jsem nahodou otevrel oci) a po dalsich 10 minutach usilovneho viklani sem-tam, zatimco mi doktorka drzela hlavu, zub opravdu vytahl. Nutno priznat, ze samotny zakrok pri anestezii vubec nebolel. Neprijemne to bylo, samozrejme, ale jedine co bych ozelel jsou odrene rty a koutek od lekarskych nastroju. Ted uz si davam na lekarsky doporuceni ibalgin a pivo a jen co se dira zahoji objednavam se na druhou horni. Doufam, ze me ceka prinejmensim stejna zabava. Kez se mi zanety luzka vyhybaji.

    PS. Chvili jsem vahal jestli si tu relikvii vzit domu na pamatku, ale nenapadla me v tu chvili zadna prilezitost kam bych si chtel vzit nahrdelnik z vlastnich zubu a s nechtenym organem se mlcky rozloucil.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    vidim, ze je tady mrtvo, ale i to, co jsem precetla, me zatim povzbudilo :) dnes mi trhali jednu dolni, mela jsem z toho panicoku hruzu, ale slo to hezky, skvele naladeny stomatochirurg, vyndavani trvalo asi 5 minut, vybral ji celou. Z ambulance jsem sla jakoby se ani nic nestalo. Akorat plivu porad krvave sliny a uz to zacalo bolet. Trochu se obavam zitrku, jak zacnu jist.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Horizontal semi-impacted wisdom tooth (sonic vs piezosurgery)
    https://www.youtube.com/watch?v=7p2kNh1-z6Q
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam