Ahoj, tak já přidám také svou story.
Pravidelná preventivní prohlídka. Paní zubařka se opět ptala: "Co osmičky. Říkám že nahoře brý, dole zazlobí jen 2x za rok a že mám místa v ústech hodně. Ovšem, byl jsem v šoku, když mi na to řekla, že místo tam vůbec nemám, dole mi křiví ostatní zuby a že je dobré je vytrhnout, dokud to nezlobí. Při akutních zánětech nemusí prý zabrat anestezie. Tak mi doporučovala, ať si to pořádně rozmyslím. Jako správnej chlap jsem odvětil, že si to určitě rozmyslím (no to určitě teda!) a když jo, tak příjdu v létě. Na to mi řekla, že to ne, že se obvykle ve vedrech netrhá, kvůli komplikacím.
Takže brouk do hlavy, že. No ještě ten den jsem se rozhodl, že teda jo. Objednal jsem se na vstupní prohlídku a šel si vyžádat příjem k soukromému dentistovi.
Rozhodl jsem se jen pro spodní osmičky, 2 etapy. Prní šel ven ten, který byl vidět jen z poloviny. Po dvojnásobné anestezii (ano jednou se netrefil) šel zub ven asi za 4 minuty (můžu popsat i nástroje k tomu použité :D). Dostal jsem 2 nebo 3 stehy a také pokyny, že ten den jíst jen bílý jogurt a můžu si dát jedno pivo na chlazení + podpora hojení. Po odeznění anestezie mě to rozsekalo. Horečka, bolest hlavy, bolest kloubů, bolest v ústech. Trošku slabší verze, ale v podstatě to samo i den další. 3. den jsem mohl i řídit = bylo to bré. Konzumace znesnadněna po dalších 4, 5 dní.
Po 3 týdnech šel ven ten, který nebyl vůbec vidět. Anestezie trojnásobná (ano 2x se netrefil :D). Použití skalpelu. Zub šel ven snad ještě rychleji než ten první. Z toho jsem byl v šoku. Jeden nerozložitelný steh. Pokyny stejné. Tentokráte mě to nerozsekalo, ale na fotbal to nebylo. Bolest druhý den skoro žádná. Konzuace stížená stejný počet dní. Asi.
Za týden šel ven i ten steh.
Stálo mě to:
3x anestezie navíc (2 hradila pojišťovna) po 110 Kč = 330 Kč
asi 3x po 30 Kč :D = 90 Kč
2x rentgen po 50 Kč = 100
Celkem asi 520 Kč.
Ještě dodám (sice z okolí asi nikdo není, ale ...), že jsem měl na výběr onoho dentistu (přes chodbu mé dentistky) z Prostějova nebo nemocnici v Olomouci. V Olomouci by to bylo asi úplně bezplatně, ale co jsem slyšel, zákrok tam vypadá jako operace. Takže jsem volil raději poslech rádia při výkonu, pokec a bez navlečení do operačního mundůru.
Na závěr dodám, že jsem nosil rovnátka = měl jsem o 4 zuby méně. Věděl jsem, co to je trhání (sice ne stoliček), ale přesto jsem se bál. Teď jsem bezzubec :D, mám o 6 zubů méně a hlavně klid .).
Takže, vůbec není čeho se bát, nejhorší na tom je ta včelka, žejo .).
A také dentisty obdivuju, že dokáží vytrhnout tak blbě rostlé zuby.
A také některé z Vás lituju, že za ten zákrok musí vysolit nemalé částky.
A také některé z Vás lituju, če na zákrok čekáte dost dlouho. Fuj.
Nejhorší na tom bylo to, že jsem s enemohl najíst, protože já jsem jedlík.
Taky bych chtěl poděkovat rodině za podporu, že mi nosili a otvírali pivo, nosili jogurty a nechali mě v klidu odpočívat.
A taky bych chtěl pozdravit Adélku, Janu, Petru, Lucku, Andělku a Libušku.
Jo a antibiotika žádná, jen asi jeden prášek na bolest z domácí lékárničky. Otoky žádné, krvácení také ne. Tedy žádné komplikace. Jen strach, aby se mi ty stehy nerozjely.
Děkuji, přepínám.