• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    KLAR
    KLAR --- ---
    ahoj, potřebovala bych radu - za tři týdny přestupuju z JFK na La Guardia, jenže přilétám večer a odlétám brzy ráno a shuttle bus, co jsem našla, už nefrčí...
    Je pak nejrozumnější vzít si tágo (našla jsem orient. cenu kolem 30babek), nebo v pohodě dojedu hromadnou? A ještě - nezavírají se z nějakých zvláštních bezpečnostních důvodů, ani na čas, přes noc letiště? díky za info...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Podle mě i na baru Zlaté Prahy. A kdyby ne, Bohemka je skoro za rohem :-)
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    v bohemce se nejspis bude cucet.
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    taky by me zajimalo
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    nekdo tip kam jit cumet v nedeli na finale? thx
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    Saturday May 28th
    Czech and Slovak Festival v Bohemian Hall
    Bohemian Hall Event: Czech and Slovak Festival - Saturday, May 28, 2011 - 12:00 PM - 10:00 PM at Bohemian Hall & Beer Garden, 29-19 24th Avenue, Astoria, New York 11102
    http://www.bohemianhall.com/en/events/show_event.php?id=310&size=small
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    3MARIE: specifické věci jsou potřeba sakra rychle (do dnešního večera) :)
    SITH
    SITH --- ---
    JR, to byl dobrej obchod, maji tam snad vsechno a typek prodejce umel cesky :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    BINARY_PARANOIC: Zkus JR, je to u radnice, u Woolworth building naproti přes park. Metro např.4,5,6. Třeba uspěješ.
    J&R: Electronics, Digital Cameras, Computers, Appliances, Software, Video Games, DVDs, CDs .
    http://www.jr.com/
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    specificke veci se kupuji na webu. a na manhattan myslim ze posta take dorucuje ;)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Nemáte někdo tip na elektrotechnicky zaměřený obchod (známý shání nějaké specifické lithiové baterie) někde na Manhattanu? Předem díky ;)

Jinak všechny srdečně zvu...

Bohemian National Hall
    http://www.bohemiannationalhall.com/index/viewevt/lang/en/ev/321/page/0
    CROCO
    CROCO --- ---
    GLOBETROTTER: Mozna proto, ze nesnasi cechy, narozdil ode me. V leccem ale chape US mentalitu lip, nez kdokoliv jiny tady.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CROCO: Ad Češi a krytí depozitu: U spousta Čechů je jedno, zda mají kreditku nebo ne. Když po nich chceš kauci kreditkou místo hotově, mají pocit, že je chceš okrást. Z toho mi vyplývá, že když někteří Češi přijedou poprvé do Států, mají zaplacen hotel, přesto po nich chtějí pří checkinu kreditku a obratem jim dají podepsat nějaký papír, určitě se tváří tak, že to vypadá, že chtějí vytlouct okna, ukrást televizi, rozflákat umývadlo, poblít koberec a postel a utéci. Nebo se tváří tak, jakoby recepční byl celostátně hledaný zločinec. Mnohokrát se mi stalo, že podezřívali (v Evropě) recepci (a mě jako obchodnímu partnerovi svoje podezření sdělovali), že když podepíší kauci kreditkou, že je okradou a někteří nakonec radši kreditku nevytáhli a měli z toho zbytečné komplikace.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CROCO: Ten nám tu opravdu ještě schází! Btw.když jsem začal číst Tvůj včerejší příspěvek, měl jsem pocit, že Ti ukradl heslo a zalogoval se na Tebe.
    CROCO
    CROCO --- ---
    a vubec by to tady ted chtelo FESTERA :))
    CROCO
    CROCO --- ---
    3MARIE: ano, presne tak, je to krasne americke a proto to vztahuju na USA a ne na CR. Neobhajuju to, ale snazim se to pochopoit a respektuju to. Navic kreditka je proste ve vsem vyhodnejsi a to bez debat vsude v civilizaci i kdyz NYC je extrem. VSUDE jsou ale mista, kde potrebujes kreditku jako kryti depositu. Parky sem netahej, to je opravdu diametralne jina vec. Argument s aljaskou me fakt bavi. Tleskam. Btw. chces rict, ze jsem stupidni protoze me mrzi, kdyz se na me nekdo diva zpatra?? A vubec co s tim ma delat tvoje kreditkova story? Znam ji taky ale bavime se o cesich v USA s cashem v kapse.

GLOBETROTTER: Aha, East coast Washington je jina pisnicka.
    Naprosto presne, prave tenhle problem s illegalama,cashem,kreditkou a predpojatosti je v podstate prapuvod nevrazivosti. Cash ma v tomhle jasnou symboliku. V opravdu krajnich pripadech se potvrdi, ze jako cesi jsme brany nekde na hranici mezi západním světem a tretim svetem. Takze i proto, kdyz slysi cestinu (cili rustinu) maji pri pohledu na cash ztuhly usmev. Ale to jsem slysel kdysi a myslim si, ze je to celkem bullshit. Tak spatne jako polaci v anglii na tom nejsme :)

SHAREEZ: thumbs up!
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    CROCO: "Kreditka proste implikuje tvoji financni neomezenost" ... jak krasne americke. vse na kreditku, potom si vzit dalsi kreditku na splaceni predchozi kreditky, potom jinou na splaceni te predchozi a po deseti koleckach vyhlasit osobni bankrot. kolik takovych story sem slysel ?

vsechno je otazka toho na co clovek ma. vetsina cechu co do usa jede ma omezeny budget a paklize je placeni kreditkou nevydhodne, nechapu proc by to clovek mel delat (kdyz na to nema) pouze pro ten stupidni a iluzorni pocit aby si o nem nahodou nekdo nemyslel ze je povl.

navic, v hromade narodnich parku (na aljasce je to skoro pravidlo) je cash naprosto nezbytna. new york muze byt trochu jiny, nicmene new york je potreba brat jako extrem.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CROCO: Ano, jsem ve Washingtonu, ale na východě - v DC :-)))
    Btw.proč někdo nemá konto - může být ilegál a žije tu dlouho, tedy je pro něj neproveditelné nebo komplikované mít karty z domovské země a tady dostává výplatu v cashi. Samozřejmě i ilegál je důvod, proč se na člověka dívat skrz prsty.
    Před nějakou dobou jsme málem vyprdli tajtrlíka, protože asi ilegálové zablokovali všechna platidla na silnici, kde se v noci do cca 8 hodin ráno nedá platit cashem a čekalo se asi 15 minut, než se to vyřešilo a mohli zaplatit. Naštěstí to bylo ven z města, jinak by je z dojíždějících do práce asi někdo zastřelil. V Evropě by jim rozbili dršku za to, že nevycouvali a nečekali, tady se holt každý bojí vězení.
    Co se týče těch konkrétních pump, tak tam může být důvod i nízká marže z důvodu konkurence a provize bankám. Tedy nejen ulejvání peněz před berňákem.
    SHAREEZ
    SHAREEZ --- ---
    jééjej, já prostě dostala nějaký stodolarovky, můj plán to nebyl, někdo mi chtěl udělat jen radost a nebudu je odmítat, ne? Jinak samozřejmě kreditka. A nakonec stejně padnou uklizečce za levnější kartony (50$) cigaret :)
    SITH
    SITH --- ---
    presne, predstava ze chodim po manhattanu s třemasty dolary v kapse a litr mám v hotelu pod polstarem, me děsí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam