• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    NEW YORK

.. anketka na nástěnce..

... zamilovala jsem se do New Yorku ... Teď je mým snem se tam dostat..

-byli jste v New Yorku?
    -rady, ,,návody", pomoc- ubytování, letenky..
    -zajímavá místa, zážitky..
    -bary, parky, ..
    -na co si dávat pozor
    -fotky
    rozbalit záhlaví
    KLAR
    KLAR --- ---
    SITH: jj, dík, na to naštěstí upozorňujou všude (just yellow cabs!!), asi stejně zkusim s pozitivní myslí městskou... když jsem to zvládla v Nairobi, ne?
    SITH
    SITH --- ---
    KLAR: hele, tak jako ja bych taky NYC prohlasil za fakt bezpecne mesto, vsude samej polda atd. Ale kdyz jsem jel vecer nadzemkou po Brooklynu a byl ve vagonu jedinej bilej, tak pocit to zrovna prijemnej nebyl :) Ja bych asi volil taxi, 50babek je litr, coz je v pohode.

ad taxi: odmitni typka hned za dverma z terminalu co ti nabizi cerny tago a jdi pres silnici ke stanku kde je typek co objednava zluty taxiky. Rekni mu kam chces a on ti zavola auto. Nezapomen na spropitne ! a vic jak papirovou dvacku ti neveme

pres den bych pak volil hromadnou mno...
    KLAR
    KLAR --- ---
    pokud vás ještě něco napadne - budu ráda, jako třeba detailní popis přestupů :-)) to už asi do pošty... nn, díkes za vše, takovejch zkušeností - nechcete jima zaplnit nástěnku? nic tam není...
    KLAR
    KLAR --- ---
    SITH:
    BINARY_PARANOIC:
    3MARIE:
    Moc díky za všechny rady, tohle se člověk nedočte - super info, že se dá platit v mhd kartou... Taky jsem právě přemejšlela o té bezpečnosti - mám jen svou představu, tak díky za názory, myslim, že po 20 hod. na cestě nebudu moc lákavá oběť :-) Dík taky za to upřesnění taxi ceny - 30a60 babek je už rozdíl...
    Přilétám v sedm večer, odlétám před sedmou ráno, koukala jsem, že busy na La Guardia jezdí denně do jedné(am), tak to si řikám, že i s imigračním a zpožděním to stíhám...
    Peněz budu mít rozhodně až dost - ale právě ty stodolarovky, takže aspoň jednu pro sichr rozměním...
    Tak to vypadá na tu hromadnou, anglicky to zvládnu, kdyžtak se budu ptát, než porozumím američtině:-) Ale mám z toho trochu stažený půlky... noční doprava v NY... všechny rady píšu za klobouk, zlatej nyx... díky
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    KLAR: urcite si s sebou vezmi vic nez jen drobne. muze se stat, ze bude mit tvuj let zpozdeni, metro nebude jezdit atd a budes muset toho taxika vzit. yellow cab bere karty, ale ta nemusi fungovat. cash je nutny backup. jaky mas prilet/odlet ?
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    KLAR: jasněže, v každém metru se dá koupit jak za cash tak kartou. ;) A pokud umíš anglicky, určitě se ničeho neboj, dycky ti kdyžtak někdo poradí.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    KLAR: taxík je jistota, ale na Manhattan počítej klidně kolem 60 $ (i s tipem – ten se dává téměř vždy a všude a je zhruba dvojnásobek daně). Každopádně JFK tě asi vyplyvne v podzemních garážích (alespoň nás vyplyvnul, ale třeba jsme jen někde blbě zatočili :), takže se prostě snaž dostat nahoru před odletovou halu a tam nějakého taxíka uhnat :)

SITH: já bych se té městské nebál, NY je celkově velmi bezpečné město, a to i včetně Bronxu či Harlemu. Pokud tedy jo neprovokuješ jako že bys odložil zavazadlo a šel se podívat 40 m vedle na jízdní řád a tak :)
    SITH
    SITH --- ---
    KLAR: no takhle vecer bych si radsi vzal tago nez jel mestskou, je to vic safe
    KLAR
    KLAR --- ---
    3MARIE: jj, díky, ten shuttle právě už nestíhám... prozkoumala jsem tu hromadnou, no... mám nakonec celou noc na to se trefit :-) předpokládám, že bude na letišti info, kde mi řeknou co a jak... trochu se motám v jízdenkách, ale pár dolarů v drobných a víc není potřeba, ne?
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    taxik bude pres 30$. tady je nejakej bus: http://www.nyairportservice.com/ jinak muzes jet MTA (airtrain + E train + bus) za 7$, trva to neco pres hodinu. na letiste by te meli pustit bez problemu, mozna budou chtit ale videt boardpass nebo rezervaci.
    KLAR
    KLAR --- ---
    ahoj, potřebovala bych radu - za tři týdny přestupuju z JFK na La Guardia, jenže přilétám večer a odlétám brzy ráno a shuttle bus, co jsem našla, už nefrčí...
    Je pak nejrozumnější vzít si tágo (našla jsem orient. cenu kolem 30babek), nebo v pohodě dojedu hromadnou? A ještě - nezavírají se z nějakých zvláštních bezpečnostních důvodů, ani na čas, přes noc letiště? díky za info...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Podle mě i na baru Zlaté Prahy. A kdyby ne, Bohemka je skoro za rohem :-)
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    v bohemce se nejspis bude cucet.
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    taky by me zajimalo
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    nekdo tip kam jit cumet v nedeli na finale? thx
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    Saturday May 28th
    Czech and Slovak Festival v Bohemian Hall
    Bohemian Hall Event: Czech and Slovak Festival - Saturday, May 28, 2011 - 12:00 PM - 10:00 PM at Bohemian Hall & Beer Garden, 29-19 24th Avenue, Astoria, New York 11102
    http://www.bohemianhall.com/en/events/show_event.php?id=310&size=small
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    3MARIE: specifické věci jsou potřeba sakra rychle (do dnešního večera) :)
    SITH
    SITH --- ---
    JR, to byl dobrej obchod, maji tam snad vsechno a typek prodejce umel cesky :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    BINARY_PARANOIC: Zkus JR, je to u radnice, u Woolworth building naproti přes park. Metro např.4,5,6. Třeba uspěješ.
    J&R: Electronics, Digital Cameras, Computers, Appliances, Software, Video Games, DVDs, CDs .
    http://www.jr.com/
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    specificke veci se kupuji na webu. a na manhattan myslim ze posta take dorucuje ;)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Nemáte někdo tip na elektrotechnicky zaměřený obchod (známý shání nějaké specifické lithiové baterie) někde na Manhattanu? Předem díky ;)

Jinak všechny srdečně zvu...

Bohemian National Hall
    http://www.bohemiannationalhall.com/index/viewevt/lang/en/ev/321/page/0
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam