• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    NEW YORK

.. anketka na nástěnce..

... zamilovala jsem se do New Yorku ... Teď je mým snem se tam dostat..

-byli jste v New Yorku?
    -rady, ,,návody", pomoc- ubytování, letenky..
    -zajímavá místa, zážitky..
    -bary, parky, ..
    -na co si dávat pozor
    -fotky
    rozbalit záhlaví
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    3MARIE: Vždyť máš v Brooklynu slovenskou hospodu se skvělou otevírací dobou :-)))
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    to je super jet na kole na pivo do bohemky a najet pritom 45km ;)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Jak je vysokej?
    Kdyby byl na jižním cípu, tak bych si ho určitě všiml. Ale v Harlemu (ani v Queensu tak vysoko) jsem nikdy nebyl na břehu East River.
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    GLOBETROTTER: jop, presne tak...je docela malej takze z manhattanu se prehlidne snadno :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    3MARIE: Ještě pro upřesnění: pil jsem před cca 2 měsíci zlatou košer slivovici, koupenou v USA. Ta mi chutnala. Nápoje zvané Moravská švestka apod.z produkce Jelínka, bych pil jen v nouzi a rozhodně bych o nich neřekl, že mi chutnají.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    NIZZER: Předpokládám, že ten maják je na severním konci ostrova; jinak nechápu, že jsem si ho nikdy z dálky (z Manhattanu) nevšiml. Na ostrově jsem byl vždy jen v nejbližším okolí lanovky a stanice metra.
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    GLOBETROTTER: roosevelt island, kousek od majaku

...

GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    NIZZER: Kde to je?
    Prot Tebe možná. Jenže přecházení na červenou v NYC žádný policajt neřeší, je to tam masový jev, který hraničí s neuvěřitelnou drzostí pěšáků vůči řidičům.
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    GLOBETROTTER: no offense, ale prijde mi asi tak nelegalni jako prechazeni na cervenou :)) +- ,]

3MARIE
    3MARIE --- ---
    GLOBETROTTER: tak az nekdy budes mit o vikendu cas, udelej si vylet na moravu at poznas co je to slivovice ;) jelinek je tragedie i kdyz ta uplne nejdrazsi hruskovice co prodava mi kdysi neprisla uplne spatna.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Jasně že su Pražák a taky mi chutná (zda je košer nebo není mi je úplně fuk, aby bylo jasno).
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    GLOBETROTTER: doufam ze ses z prahy, protoze jenom to by te omlouvalo ze ten svestkovej destilat nazyvas 'koser slivovici'.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Btw.papírovej pytlík je v NYC ilegální. Na rozdíl třeba od košer slivovice od Jelínka, ve spoustě čtvrtí Brooklynu ke koupi na každém rohu, přelité do flašky od vody :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    NIZZER: Nechápu, jak může v NYC někdo pít shitweiser a ještě k tomu lahvovej, když se tam vyrábí a točí tolik skvělejch piv. Že to udělá Amík, dejme tomu, ale Čech?
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    3MARIE: pripadne jestli sem spatne pochopil a narazis na kvalitu piva, tak musim rict ze po tom co sem ochutnal pork slap je skoro jakykoliv pivo vyborny :)))
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    3MARIE: hele kupodivu po tom co sme v obycejnejch pajzlech mimo centrum za nejlevnejsi lahvo davali minimalne kolem 6$ mi to vzhledem k lokalite nakonec prislo jako dobra cena :) ...samozrejme nejlepsi pomer cena/vykon je velikej lahvac z papirovyho pytle :))
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    NIZZER: predpokladam, ze za takovej drink ti platej abys ho vypil ;)
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    kdo neznate doporucuju...rooftop bar primo pod ESB, prijemny ceny za drinky (lahvovej budweiser 5$...)

Mé Bar - - Midtown West - New York Magazine Bar Guide
    http://nymag.com/listings/bar/me_bar/
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    btw

New York City outdoor smoking ban begins - CNN.com
    http://www.cnn.com/2011/US/05/23/new.york.smoking.ban/index.html?hpt=T2
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Jak píše SITH, v Česku se některé bankomaty taky ptají, zda jde o běžný, spořící nebo kreditní účet.

Česká debetka se v zahraničí (možná i u nás) chová vždy jako kreditka, tedy je nutno tvrdit, že to kreditka je.

U některých benzínek v USA je při placení kartou příplatek, vyvěšené ceny mohou být jen za cash (event.i při platbě jejich cobrandovanou kreditkou/debetkou).

V automatech v metru v NYC občas nejdou karty vůbec, nedávno jsem chtěl kupovat lístky AmExem vydaným v USA a nešlo to. Českou kreditkou jsem vždy platil bez problémů. Každý automat povolí jednu (nebo dvě?) transakce stejnou kartou, pak se musí použít jiná.
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    SITH: to nevim, ja ziju v UK, dam kartu do bankomatu, zadam pin a akorat se me to zepta jestli chci vybrat s receipt nebo bez, pak rovnou davam kolik chci vybrat, v US je tam hotovej dotaznik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam