• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EMENEMSAudi - podlehate rovnez luxusu 4 kruhu?

Pro nadsence a vlastniky krasavcu od nasich zapadnich sousedu :)
    rozbalit záhlaví
    JUGI
    JUGI --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud ta vopice může jíst i levnější banány, nebudu jí kupovat ty dražší, jen občas, když bude hodná :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nekupuj si vopici, kdyz nemas na banany ...
    JUGI
    JUGI --- ---
    LOJZAK: Baví mě na tom autě ten poměr cena/výkon, plyn aby děti neměly hlad.. :)
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    JUGI: to mi hlava neber ten plyn ..to si nekupuj Sko ne ? Jsem normalni uzivatel :)
    JUGI
    JUGI --- ---
    LOJZAK: Jo, to vim. Mý známý servisáci od toho dávaj ale ruce pryč a když jim navíc řeknu, že do toho chci plyn, tak si ťukaj na hlavu. Ty se v audinách vyznáš víc?
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Tak pro to sjed.Jestli to je autobazar tak vsechno vyridi za tebe a ty pojedes z rajchu na prevozkach s pojistenym autem :)
    JUGI
    JUGI --- ---
    LOJZAK: Dá se sehnat i s míň najeto a novější.. Třeba todle
    Audi S6 4.2 quattro Individual als Limousine in Köthen
    http://suchen.mobile.de/...00&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=150000
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    JUGI
    JUGI --- ---
    Ahoj, umíte tady někdo přivést S6 ve světlém interiéru a automatu do 10000€ do vánoc? Dárek sobě..
    JOHNASS
    JOHNASS --- ---
    DYNK: to bude faze 2, faze 3 bude smetak.. :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    JOHNASS: hod to na audiklub, tam se nekdo chytne
    JOHNASS
    JOHNASS --- ---
    Zdravim, nechcete někdo nějaké díly z audi 100 avant, tzv doutník?
    zbylo to po dědovi, ktrej tohle auto měl a sehnal si z nějakýho vraku vše co by se mohlo hodit.. je toho spousta a rád bych se toho zbavil, ideálně najednou, jelikož to je na chalupě v západních čechách kam bych musel zajet..
    co si pamatuju, bylo to 2,3 benzin, quattro a co se tyka dilu, je tam motor, prevodovka, vsemozny elektro krabicky, centraly, spinacky, zamky, pasy, dily interieru, ruzny motorky k steracum a ostrikovacum, atd atd...
    zn levne
    WYMA
    WYMA --- ---
    MRDAC_BEDEN: hmm, asi jo, ale asi by to mohla bejt i generace IV...
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    WYMA: myslel jsem Haldex ('asistent")
    zajimave pocteni, diky, chapu spravne ze s Audi A6 V8 automat rv 1999 spadam do generace III?
    WYMA
    WYMA --- ---
    MRDAC_BEDEN: teď nevím, jestli si rozumíme.
    quattro je stálý pohon 4x4. např. haldex je opět pohon 4x4, ale nejedná se o žádný "asistent", jak zmiňuje JMEDIK v prvním dotazu. z toho vyvozuju, že dotaz směřuje k tomu, zda vůbec je třeba 4x4 v době asistentů typu ESP či ASR. pokud snad JMEDIK pod pojmem asistent měl na mysli např. haldex, tak beru níže uvedené zpět.

btw ono s tím quattrem v dnešní době to taky není tak horký, viz. haldex v A3: http://audiklub.cz/techwiki/quattro
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    WYMA: Audi Quattro znamena trvaly nahon vsech kol. A pak jsou radoby ctyrkolky, kde jsou v beznem provozu nahanena predni kola a v pripade ze asistent uzna za vhodne pripojit vsechny ctyri kola, tak je pripoji. To jsou napriklad "ctyrkolky" od Skodovky
    WYMA
    WYMA --- ---
    JMEDIK: dobře, ale to se bavíme obecně o tom, zda potřebuješ vůbec 4x4 nebo ne.
    každopádně asistent typu esp je dobrej, ale 4x4 je něco jinýho. esp ani asr ani dstc nebo cokoliv jinýho ti 4x4 nenahrazuje.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    JMEDIK: pokud o tom premejslis takhle, tak si quattro nekupuj
    JMEDIK
    JMEDIK --- ---
    WYMA: tak co jsem četl nějaký materiály od Audi, tak tím, že je to 4x4, tak rozkládá hnací sílu na všechna kola a nehrozí tolik že to někam ustřelí. A to mě právě zajímá, jestli se to na normální vozovce chová o tolik líp.
    Samozřejmě, pokud se budeme bavit o jízdě na horším podkladu- sníh, bláto... tak 4x4 je asi nenahraditelný, ale kolik řidičů co si to koupí to kromě cesty na chatu 1x za měsíc využije.
    WYMA
    WYMA --- ---
    JMEDIK: funkcni pohon 4 x4. jakej asistent by to mel nahradit?
    JMEDIK
    JMEDIK --- ---
    Máte někdo zkušenosti s pohonem quattro? Jasně, blbá otázka, ale jde mi o to, jestli je to i v době různých asistentů opravdu pořád taková pecka, jako v minulosti. Osobně nabývám dojmu, že je to jen zajetá značka, se kterou udělalo Audi díru do světa a z nějakých marketingových důvodů ji prostě nechce opustit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam