• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EMENEMSAudi - podlehate rovnez luxusu 4 kruhu?
    DYNK
    DYNK --- ---
    JOHNASS: hod to na audiklub, tam se nekdo chytne
    JOHNASS
    JOHNASS --- ---
    Zdravim, nechcete někdo nějaké díly z audi 100 avant, tzv doutník?
    zbylo to po dědovi, ktrej tohle auto měl a sehnal si z nějakýho vraku vše co by se mohlo hodit.. je toho spousta a rád bych se toho zbavil, ideálně najednou, jelikož to je na chalupě v západních čechách kam bych musel zajet..
    co si pamatuju, bylo to 2,3 benzin, quattro a co se tyka dilu, je tam motor, prevodovka, vsemozny elektro krabicky, centraly, spinacky, zamky, pasy, dily interieru, ruzny motorky k steracum a ostrikovacum, atd atd...
    zn levne
    WYMA
    WYMA --- ---
    MRDAC_BEDEN: hmm, asi jo, ale asi by to mohla bejt i generace IV...
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    WYMA: myslel jsem Haldex ('asistent")
    zajimave pocteni, diky, chapu spravne ze s Audi A6 V8 automat rv 1999 spadam do generace III?
    WYMA
    WYMA --- ---
    MRDAC_BEDEN: teď nevím, jestli si rozumíme.
    quattro je stálý pohon 4x4. např. haldex je opět pohon 4x4, ale nejedná se o žádný "asistent", jak zmiňuje JMEDIK v prvním dotazu. z toho vyvozuju, že dotaz směřuje k tomu, zda vůbec je třeba 4x4 v době asistentů typu ESP či ASR. pokud snad JMEDIK pod pojmem asistent měl na mysli např. haldex, tak beru níže uvedené zpět.

btw ono s tím quattrem v dnešní době to taky není tak horký, viz. haldex v A3: http://audiklub.cz/techwiki/quattro
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    WYMA: Audi Quattro znamena trvaly nahon vsech kol. A pak jsou radoby ctyrkolky, kde jsou v beznem provozu nahanena predni kola a v pripade ze asistent uzna za vhodne pripojit vsechny ctyri kola, tak je pripoji. To jsou napriklad "ctyrkolky" od Skodovky
    WYMA
    WYMA --- ---
    JMEDIK: dobře, ale to se bavíme obecně o tom, zda potřebuješ vůbec 4x4 nebo ne.
    každopádně asistent typu esp je dobrej, ale 4x4 je něco jinýho. esp ani asr ani dstc nebo cokoliv jinýho ti 4x4 nenahrazuje.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    JMEDIK: pokud o tom premejslis takhle, tak si quattro nekupuj
    JMEDIK
    JMEDIK --- ---
    WYMA: tak co jsem četl nějaký materiály od Audi, tak tím, že je to 4x4, tak rozkládá hnací sílu na všechna kola a nehrozí tolik že to někam ustřelí. A to mě právě zajímá, jestli se to na normální vozovce chová o tolik líp.
    Samozřejmě, pokud se budeme bavit o jízdě na horším podkladu- sníh, bláto... tak 4x4 je asi nenahraditelný, ale kolik řidičů co si to koupí to kromě cesty na chatu 1x za měsíc využije.
    WYMA
    WYMA --- ---
    JMEDIK: funkcni pohon 4 x4. jakej asistent by to mel nahradit?
    JMEDIK
    JMEDIK --- ---
    Máte někdo zkušenosti s pohonem quattro? Jasně, blbá otázka, ale jde mi o to, jestli je to i v době různých asistentů opravdu pořád taková pecka, jako v minulosti. Osobně nabývám dojmu, že je to jen zajetá značka, se kterou udělalo Audi díru do světa a z nějakých marketingových důvodů ji prostě nechce opustit.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    DYNK: zkousel, prave se tam objevil nekdo kdo ma cely radio za litr :]
    DYNK
    DYNK --- ---
    SKAFF: Zkousel jsi audiklub? Zeptal bych se primarne servisaku, jestli se jim neco nevali na dilne, takze Lumpiq, Satas, Vlasta.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    VOY: no, radio ktery nic neumi, s displayem, co ma rozliseni televize z roku 1970 je ten nejdrazsi dil, ktery jsem za ty dva roky co to auto mam, resil, takze me to celkem pobavilo. Do toho by se vlezly dvakrat rozvody a komplet repas automatu :]
    VOY
    VOY --- ---
    SKAFF: Mazec, ale ne ze by to bylo nejaky prekvapko ;-)
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Sranda, ukradli mi display Navi Plus, tak pisu do audi, jestli to muzou sehnat

Odpověd z posche praha:

Dobrý den,

pokud se jedná o díl číslo jedna z obrázku viz níže, tak ten by byl za 72 234 Kč s DPH.
    Display samostatně nelze objednat...

Nemáte někdo display Navi Plus na A5 C5, nebo nevi, kde sehnat? Na Ebay jsem nasel jen cely radio.. Za cca 6-7k
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    EMEKA: no a o co jde? nepracuju, ale znam je tam.
    EMEKA
    EMEKA --- ---
    Ahoj, nepracuje tu někdo prosím v autorizovaném servisu Audi? Kdyžtak se mi ozvěte do zpráv
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    FETF
    FETF --- ---
    VOY: Hele nic jinyho nez origo bych nekupoval po vsech zkusenostech to budou jen vyhozeny penize, na tom, aby to kvalitne stiralo se fakt setrit neda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam