• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    mužete mi někdo doporučit nějakyho normální zubaře? nesoukromníka, který ještě bere pacienty? PRAHA
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SSAMIAD: ta cena je možná - mám taky soukromou a je to peklo :( ale vždycky chtej učtenku, kdyz ti neda uctenku/paragon tak ji to jde akorat tak do kapsy. k tý už radši ne:(
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ahoj, mam zajímavou zkušenost se soukromou zubařkou :D dnes sem byla na vyndavání nervu a řekla si 800 Kč a příště po mně chce 3000 za plombu, je to normální? :D a dokonce mi odmítla dát stvrzenku..pche
    FLOE
    FLOE --- ---
    LOOLE: deset zubu kuli jednomu? Ke komu probuh chodis? To je nejaka kravina. Dneska se doktori snazej hledat nejaky alt. cesty aby mohli trhat co nejmin a ne co nejvic :]
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    CELULITIDA: no jo, jenže já nemám předkus, jenom se mi blbě vyrostl vrchní špičák. Jsem jak poloupír :D Mezera tam je, ale není dost velká... a kvůli jednomu blbýmu zubu, kterej si roste jak chce, mi nakonec bude chybět 10 zubů :(
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SIVER: nesleduj mě :))
    SIVER
    SIVER --- ---
    CELULITIDA: tesi me jsem na tom stejne vsechny ctyrky sly pryc :)))
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    LOOLE: bud uplne v klidu. mně vytrhly čtyři čtyřky - dole i nahoře - uplne zdravý zuby - musej se mi tam prece naskladat - lehký předkus jsem měla. no a až mi vyrosotu osmičky tak pujdou ven všechny čtyři, ted je mam napul venku. takze taky budu mit dost malo zubu...

.. ale sotji to za to. ja už po těch čtyřech měsících - když nehledím na ztrátu finanční- mám rovný zuby - předkus nikde. SKVĚLÝ !!!
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    CELULITIDA:
    DR_RIC:
    Děkuji za info :) Já už jsem o 2 zuby chudší, kvůli rovnátkům by mi asi vytrhli další 4 (zdravé!) a ještě osmičky... to už je na mě trochu moc :(
    Tak to si ty rovnátka ještě hodně rozmyslím :D
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    CELULITIDA: Premolary (4 a 5) se "vyndavaji" z duvodu ziskani mista pro upravu orto anomalii. Osmicky se vyndavaji z duvodu stalosti vysledne lecby. Po dokonceni vyvoje korene se zoubky samovolne prakticky neposunuji, pouze sklani a to mnohem vice smerem "dopredu".
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    CELULITIDA: je to fakt individualni, mne musely ven osmicky, aby mi po tom, co vyrostou nenatlacily pracne srovnane zuby zpet do puvodniho stavu.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    LOOLE: není potřeba vytrhávat osmičky - vzadu se už zuby nešoupou, takže je pravděpodobnější vytrhávání čtyřek.
    ta cena mi příjde nízká, ale zkusit to můžeš.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    LOOLE: nemam ortodontickou specializaci, ale jak jiz bylo receno. Jde o polozeni osmicek, Vas vek, prognozu rustu a prorezani zoubku,... obecne je u ortod. vad lepsi osmicky vybavit, i kdyz ted problemy nedelaji. Neni dobre pripadne cekat, pokud neni jistota, ze ani nezacnou. U auta taky necekame, az nam upadne kolo na dalnici ve 160... :-) vice info u Vaseho osetrujiciho lekare. hodne stesti
    FLOE
    FLOE --- ---
    LOOLE: to by ti mel rict primo doktor, co si te vezme do pece, asi je to specificky dle polozeni zubu. Me po nasazeni rovnatek zacala jedna 8 rust a nic se trhat nemuselo.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    DR_RIC: no jestli je potřeba vytrhnout osmičky (které jsou v dásni a nedělají žádné problémy), než mi nasadí rovnátka, nebo jestli se to neřeší.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    LOOLE: Nejak nerozumim na co se ptas ohledne tech osmicek.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    Ahoj, nevíte, jestli se dají někde v Praze "pořídit" fixní rovnátka do cca 13 tis.? Nechci keramický nebo safírový, obyč. kov. ... Slyšela jsem o Karláku, nemá s tím někdo zkušenost?
    A ještě dotaz ohledně nevyrostlých osmiček... podle RTG tam min. jedna je - je potřeba je před nasazením rovnátek vyndat, i když nedělají žádné problémy (nebýt RTG, tak ani nevím, že nějaké jsou :))
    Děkuju za jakékoli info :)
    SIVER
    SIVER --- ---
    DR_RIC: máš pravdu,dneska mi zubařka říkala,že je to jak spim:) jinak mi doporučila jejich dentalní hygienistku,která mě naučí čistit zuby,kartáčkem i mezizubní kartáčkem,plus mi změří velikosti mezizubních prostorů a dál mi udělá metodu air-flow a to vše za 700czk což je super cena.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SSAMIAD: Kazdy pacient má narok na bezplatne osetreni. Tj.: ma narok na bezplatnou plombu. At ve statnim tak i soukromem ve zdravotnictvi. Problem spociva v tom, ze ZP hradi za jednu plombu cca 220,- prakticky bez ohledu na lokalizaci, rozsah, dobu a narocnost osetreni. Tato castka ani zdaleka nepokryje naklady spojene se zhotovenim, rezii a materialem. Pokud nekdo chce "normalni" (= kvalitne nezhotovitelna) plombu zdarma je to jako by sel k holici a chtel ostrihat za 10,- bez ohledu, zda bude chtit jednoduchy strih, barveni nebo trvalou.
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    MIDORI: platí se za normální plombu u normálního zubaře, ne souklromyho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam