• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DR_RIC: prosim te, prestan byt tak utocny a porad mi neco podsouvat (kadernika whatever)

ja o tom nic nevim a myslela jsem, ze tady neco zjistim, abych zhruba vedela, co mam ocekavat, az pujdu za dva tydny na kontrolu a zacnu to resit.. abych vubec tusila, o cem ten zubar bude pripadne mluvit a pokud mi neco bude navrhovat, abych vedela, na co se pripadne ptat..
    ocividne je velky problem odpovidat neutralne, bez nejakyho pocitu krivdy, ze by snad nekdo mohl chtit platit zubari min, nez si zubar zaslouzi nebo nevim, co je to za komplex
    ..

VALENTINA: diky za info
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KASUMI: u mého 25tis, za dosypání kosti ještě víc
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DR_RIC: s beznym zasahem u zubare

divala jsem se, ze kdybych chtela implamntat, tak si u sveho zubare zaplatim orientacne cca 17 tisic, coz mi prijde teda dost.. tak jestli jsou i treba levnejsi reseni.. ale je jasny, ze asi zalezi na druhu zasahu, tak to mozna bude velky rozptyl
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: dceři je 7, nový se dere za tím starým, takže prostor má, ale roste trochu mimo, už jí právě trhali kvůli tomu samému problému jedničky a moc ráda na to nevzpomíná, tak nevím, jestli jí toho ušetřit a počkat nebo trhat, přijde mi, že co zubař, to jiný názor. Každopádně na rovnátka to stejně asi jednou bude, to už nás zubařka připravovala dopředu.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: mám taky dotaz, když se dítěti tlačí už nový zub za stávajícím mléčným, který se ještě moc neviklá, měl by se ten starý vytrhnout nebo nechat být?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    hm, tak uvidime
    ale pocitam, ze investice to bude asi financne narocna, co?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mam takovy dotaz prosim, jestli nekdo vite
    zda se, ze mam uvolnene obe horni jednicky, zrejme mi tam nekdy v minulosti doslo k ubytku te kosti, co drzi zuby a ted se mi oba zuby lehounce pohybuji.. a kdyz do nich klepnu, boli.. zatim to nebrani beznemu provozu, ale obcas citim, jak se pohnout a chvilku na sebe tlaci.. a ted jsem se do jednoho klepla hrnkem a uz hodinu to neprijemne poboliva, citim, jak se trosku hnul no... pocitam, ze bych o ne mohla v budoucnu prijit, coz je nemile..

v cervnu jdu na RTG, nicmene pro predstavu.. da se nejak takto uvolneny zub chirurgicky uchytit? nebo proste musim cekat, az to bude takove, ze bude na vytrhnuti?
    diky
    KOMBAJNERKA
    KOMBAJNERKA --- ---
    SARAJ: http://natur-dent.cz/index.php?page=tym&person=simunkova
    Posíláme tam naše pacienty a jsou s ní moc spokojení.I jedna kolegyně k ní chodí a chválí si jí.Myslím že nové pacienty ještě bere.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    nemate doporuceni na ortodontistu,ktery bere a je na vysocanech ?

dik
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: fleky, proste zustavaji fleky, at cistim jak cistim
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DR_RIC: protoze kourim, piju kafe a mam tenkou sklovinu a ac pouzivam vse co mam , cistim jak se ma, tak stejne je treba
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: já chodím k hygienistce 3x ročně, i když UŽ čistit umím, ale jelikož mi léčila záněty dásní, tak teď prostě chodím častěji, už se bojím, abych něco nezanedbala.
    FLOE
    FLOE --- ---
    SARAJ: Ja uz sem dorovnatkovala. Kdyz jsem je mela, tak sem nechodila extra k hygienikovy, ale automaticky mi to sundali u ortodentisty na kontrole, kdyz tam byl nejakej bordel.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FLOE: kdyz to tak ctu -jak casto rovnotkovci chodite na zubni hygienu?
    NICORETA
    NICORETA --- ---
    DR_RIC: zajímavé. a ten způsob je jaký? samozřejmě jsem myslela ordinační, při domácím, v menší koncentraci bolest zubů se prakticky nedostavuje.
    NICORETA
    NICORETA --- ---
    CELULITIDA: minulý týden jsme si ve škole navzájem bělily zuby a je fakt třeba se připravit na to, že zuby po tom bolí, ale když tě dobře poučí, můžeš hodně pomoct tomu, aby se doba zkrátila ;-)
    CELULITIDA: na to jaksi nemám prostředky, pracuju sice v ordinaci, ale tam mi to asi nedovolí a ve škole taky bělení nepovolí, domluvený pacienty zatím motivujeme, škrábeme kámen, atp.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    NICORETA: btw nechceš si na mě udělat za peníz udělat praxi?:)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    to zas bude pěněz a bolesti :)
    díky
    NICORETA
    NICORETA --- ---
    CELULITIDA: součást bělení to nebývá, ale pokud ti to bude dělat hygienistka, určitě si tě nejdřív výborně připraví (škrábne kámen, zaleští, opískuje, vyleští depurační pastou - vše dle potřeby) :-)
    (viz má praxe a škola)
    FLOE
    FLOE --- ---
    CELULITIDA: Zalezi kde si to nechas delat a zeptat se tam. Bud to maj jako jen zakrok beleni tzn. vyzadujou predtim dent. hygienistu a nekde to maj zahrnuty. Kazdopadne bych si po 2aneco letech s rovnatkama k dent. hygienistovi dosla tak nebo tak.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    DRŽIM PALCE bossorko

btw. 17.května sundavání rovnátke (po 2 a něco letech)
    zůstaly mi ale drobné mezírky mezi předníma horníma zubama, a zaklopit už nejdou, tak prej vyplnění hmotou,a le to jeste uvidim, mezirky mi nevadí

každopádně můj dotaz - pujdu chtit jit na bělení
    nejdřív pujdu k doktorce na kontrolu kvůli kazům

mám si predbělením dojít i na pořádný vyčištění - zubní kamen, neboo je to součástí bělení?

díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam