GHOSTDOG32: vidieť, že si pekne vyplašený, čo? :)
s tým xylitolom neporadím. ja razím zásadu, že najdôležitejšie je proste raz za deň zuby riadne očistiť od plaku. a to sa dá najlepšie mechanicky. keď nie je plak, nemajú sa kde množiť baktérie, a teda nemá ako vzniknúť kaz, naviac to určite neprospieva ďasnám, ak ich od zuba začne oddeľovať časom z neho vzniknutý kameň.
takže si večer tých cca 10-15 min vždy nájdem na to, aby som si ich riadne vyčistila, a najosvedčenejšiu mám na to tú spomínanú jednozväzkovú kefku. a teda medzizubné priestory - to je asi na každom, čo použije, ja mám zuby tými hornými časťami pri sebe tak natesno, že nejaké prepchávanie nite medzi ne mi je nepríjemné, takže na to radšej idem od ďasna, kde nejaká tá miništrbina na najjemnejšiu medzizubnú kefku predsa len je.
no a ráno, či v prípade potreby v priebehu dňa použijem normálnu kefku s tou trochou pasty. trochou myslím to, že mi jedna bežná tuba vystačí na niekoľko mesiacov:) na rozdiel od kefiek, ktoré mením obvykle po pár týždňoch.
vody mi prídu zbytočné, maximálne tak používam florsalmin, keď sa mi párkrát do roka podarí zahryznúť si zvnútra do líca, aby sa to lepšie hojilo:)
no a asi to najhoršie nerobím, dve plomby za celý život, pôvodne urobené kedysi strašne dávno, asi tak v siedmej triede základky.
ad ten roentgen. pozri si, koľko mSv dostaneš ročne z prírodných zdrojov ikonizujúceho žiarenia (vrátane rádioaktívnych prvkov, ktoré sú prirodzenou súčasťou tvojho vlastného tela) a nájdi si, koľko asi dostaneš pri tých vyšetreniach. to sa stratí, neboj:) napríklad tu, námatkovo nájdené na googli:
http://www.uvzsr.sk/...ption=com_content&view=article&id=1124%3Azdroje-ionizujuceho-iarenia-a-uinky-ionizujuceho-iarenia-na-loveka&catid=70&Itemid=101