• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    GLUTEUS: no me ukazoval i celkem velke ortodonticke vady (a otisky pred a po) a to jak je pomoci tohohle srovnal.. to by si prece nevymyslel ne? Navic ja mam zuby dost krive..
    Jj take se mi libila pruhlednost a urcita "volnost" v tom ze se daji pred jidlem atd. sundat. Trochu se bojim aby se napr. "nezakalovaly" (nemluve o tom ze moje nasada proti bruxismu i kdyz ji vzdy pred a po pouziti cistim stejne svym zpusobem dost "zapacha"), take odpadnou problemy s cistenim (mela jsem velkou kazivost mezi zuby a staci ze jednou nevycistim a uz mam zanet dasni..).
    Vicemene jde o to jestli jit do normalnich nebo radeji pul roku pockat a castecne nasetrit na tyto.. (rozdil je tam vic nez polovicni). Znam par lidi v okoli se zkusenostmi s "obycejnymi" rovnatky (vcetne sestry ktera me od toho dost odrazuje), ale s INVISALIGN nikoho
    JINX
    JINX --- ---
    Nedavno jsem se tady ptal na citlivost zubu na sladke (stomatolog mi udelal rendgen a nikde nic nenasel), bylo mi doporuceno pouzivat Elmex Gelee, muzu se zeptat proc jen 1x tydne? Snazil jsem se najit nejake informace na netu, kde jsem se docetl ze castejsi pouzivani vede k demineralizaci zubni skloviny, myslel jsem ze pasta je urcena k remineralizaci.
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Pomocí INVISALIGN se dají řešit pouze jednoduché ortodontické vady...což mi přijde kolikrát téměř zbytečné. Využívají je například pacienti, kterým se po sundání fixních aparátů, vrátí lehké estetické anomálie. Lepší jsou v tom, že je můžete nosit i během dne a nikdo to nepozná.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    nekdo zkusenosti s "pruhlednymi rovnatky" invisalign??
    byla jsem na konzultaci u www.petrortho.cz/ a hned mi je doporucoval... Ja popravde horko tezko usetrim i na ty "normalni" takze tohle jde naprosto mimo me, jen me zajimalo jestli ma nekdo osobni zkusenost a v cem je to lepsi k zubum kdyz stoji o polovinu vice :) diky
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Velmi děkuji.
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    A rozpad se tedy děje za pomocí peroxidů obsažených v gelech? Někteří lékaři tvrdí, že dlouhodobé používání peroxidu narušuje sklovinu a dásně. Jiní lékaři tvrdí, že peroxid nemůže poškodit ani sklovinu ani dáseň a že sliny právě peroxid neutralizují a zabraňují rozpadu těchto částic, je to pravda? A co barvivo obsažené v jídle, někteří lékaři tvrdí, že ani víno ani káva apod. neovlivňují barvu zubů a to ani při procesu bělení. Jenže výrobci gelů tvrdí opak, tak jsem dosti zmatená. Na jediném na čem se shodují, je kouření.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANDR3_I: ja chodim na Zelenou lisku, orto Herbst.
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Spíš bych chtěla znát princip bělení za pomoci peroxidu. Ten samotný chemický děj, víte o tom někdo něco?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SARAJ: mne se takhle pravidelne dari v noci vyplivovat (aniz bych o tom vedela) takovej ochranej silikonovej nastavec (ted si rychle nemuzu vzpomenout jak se to jmenuje :D) proti bruxismu, je to dost podobny jako pruhledna rovnatka, nasazuje se to na horni patro. Moje zubarka o tom vyplivovani pry slysela poprve, kazdopadne je to peknej prusvih, protoze tomu nejde nijak zamezit :(

A muzu se zeptat jakou mas orto?? pohlizim se ted po nekom v Praze
    URANOS
    URANOS --- ---
    GLUTEUS: myslím, že správně provedené domácí bělení od lékaře je bezpečné. opatrnější bych byl u bělení v kosmetických salonech, bělení s různými lampami a vyhnul bych se i ordinačnímu bělení.
    FLOE
    FLOE --- ---
    SARAJ: Mam retencni dratky na obou patrech, nasadil ihned po sundani, ale stejne musim mit aspon jednou za mesic na noc ty folie neb ty zuby porad pracujou. Sundal mi to myslim pred 3-4 rokama.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    VALENTINA: Já byla v pátek po 3/4 roce na kontrole a dr. mi říkala, že je mám zkusit vynechávat: 1. měsíc 1x za týden, druhý 2x atd. a pak už bude prý stačit je nosit třeba 1x týdně... prý to je "kus od kusu" a každýmu se ty zuby hýbou jinak. Mně teda hned po sundání vyrostly všechny moudráky, ale nevypadá to, že by neměly místo, takže se mi spíš jenom ty zuby snadno posouvají. Což se ostatně potvrdilo i při samotný léčbě, kdy se mi zuby hýbaly téměř před očima. :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LOOLE: no to je pěkný, takže ty rovnátka na noc, jsou v podstatě na doživotí:(
    zajímalo by mě, jestli je to tím, že člověk rovná zuby už v pokročilém věku(můj případ) nebo proč se zase vrací do původních pozic.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    VALENTINA: Já mám taky drátky na obou patrech. Mezizubním kartáčkem to jde v pohodě, s nití je to horší. Ale stejně mi to ty zuby neudrží, protože když jsem teď 3 dny po sobě zkoušela "vysadit" rovnátka na noc, tak jsem pak při znovunasazení cítila, jak mě ty zuby tlačí.
    SITH
    SITH --- ---
    SARAJ: šest let cca
    VALENTINA: jen na horních, kde jsem měl rovnátka. Když se to pokusím popsat, je to jakoby tam byly dva výstupky nalepené sádry a mezi nima drátek. Není to nic extra takže se to klasicky čistí kartáčkem protože se všude dostanu. Předpokládám, že to tam budu mít už furt :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SITH: i na horních? tak na to se dr. zeptám. mmch, jde si pak čistit zuby mezizubním kartáčkem nebo nití? nějak si to neumím představit
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SITH: jak dlouho uz?
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: já ten drátek zezadu nalepený mám na horních zubech a v pohodě
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: mne se teda vede ty na noc pravidelne behem spanku vyplivnout??? Horni teda nemuzu skoro vubec a dolni casto najdu vedle polstare.. nic moc. Poprve jsem mela sok, ze jsem je spolkla behem spanku a premyslela jsem,jestli je kus pruhlednyho plastu videt na RTG..jj, v 6:10 rano nema clovek uplne cerstvou hlavu.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VALENTINA: doufam v dratek, doufam v dratek:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam