• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    VALENTINA: Já byla v pátek po 3/4 roce na kontrole a dr. mi říkala, že je mám zkusit vynechávat: 1. měsíc 1x za týden, druhý 2x atd. a pak už bude prý stačit je nosit třeba 1x týdně... prý to je "kus od kusu" a každýmu se ty zuby hýbou jinak. Mně teda hned po sundání vyrostly všechny moudráky, ale nevypadá to, že by neměly místo, takže se mi spíš jenom ty zuby snadno posouvají. Což se ostatně potvrdilo i při samotný léčbě, kdy se mi zuby hýbaly téměř před očima. :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LOOLE: no to je pěkný, takže ty rovnátka na noc, jsou v podstatě na doživotí:(
    zajímalo by mě, jestli je to tím, že člověk rovná zuby už v pokročilém věku(můj případ) nebo proč se zase vrací do původních pozic.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    VALENTINA: Já mám taky drátky na obou patrech. Mezizubním kartáčkem to jde v pohodě, s nití je to horší. Ale stejně mi to ty zuby neudrží, protože když jsem teď 3 dny po sobě zkoušela "vysadit" rovnátka na noc, tak jsem pak při znovunasazení cítila, jak mě ty zuby tlačí.
    SITH
    SITH --- ---
    SARAJ: šest let cca
    VALENTINA: jen na horních, kde jsem měl rovnátka. Když se to pokusím popsat, je to jakoby tam byly dva výstupky nalepené sádry a mezi nima drátek. Není to nic extra takže se to klasicky čistí kartáčkem protože se všude dostanu. Předpokládám, že to tam budu mít už furt :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SITH: i na horních? tak na to se dr. zeptám. mmch, jde si pak čistit zuby mezizubním kartáčkem nebo nití? nějak si to neumím představit
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SITH: jak dlouho uz?
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: já ten drátek zezadu nalepený mám na horních zubech a v pohodě
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: mne se teda vede ty na noc pravidelne behem spanku vyplivnout??? Horni teda nemuzu skoro vubec a dolni casto najdu vedle polstare.. nic moc. Poprve jsem mela sok, ze jsem je spolkla behem spanku a premyslela jsem,jestli je kus pruhlednyho plastu videt na RTG..jj, v 6:10 rano nema clovek uplne cerstvou hlavu.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VALENTINA: doufam v dratek, doufam v dratek:)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SARAJ: no, alespoň poučení pro mě, budu nosit rovnátka na noc, budu nosit rovnátka na noc:)
    Mi říkala dr., že na ty spodní mi přilepí zezadu nějaký drátek nastálo, takže pak by se jednalo asi jen o ty horní.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VALENTINA: rozjela se mi mezera mezi jednickama a trosku jednicky a dvojky....na noc jsem to flakala a ted to mam - otazka par mesicu:( nutno rict, ze ty nandavaci plastaky pruhledny na noc mne teda nedelaji dobre - dolni ok, ale z hornich se mi zvedal zaludek...budila jsem se v noci.
    Orto rika, ze je to na 3-4 mesice a pak mi tam da nejakou vychytavku bo co..
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SARAJ: ježiš, jak to, že znovu? chceš říct, že se ty zuby zase zkřivily? za jak dlouho? a máš rovnátka na noc? teda až mi to sundají, tak to znovu nenandám už za nic na světě:)
    FLOE
    FLOE --- ---
    SARAJ: Jo, mne, obe patra.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    nandavali nekomu z vas znovu pevny rovnatka? jdu ztitra, na horni patro jen..zase.
    JINX
    JINX --- ---
    Resili jste nekdo citlive zuby na sladke? Nevsim jsem si citlivosti pri zmene teploty (studene nebo horke jidlo/napoje) ale kdyz si da clovek napr. cokoladovou tycinku tak to jsou ty prave muka.
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Jaký máte názor na bělení zubů, ničí to sklovinu či nikoliv?
    MATEJ222
    MATEJ222 --- ---
    Ahoj, prosim mate nejake doporuceni kam je dobre jit v praze na hygienu/airflow? cena/vykon..
    dik moc!
    SASETKA
    SASETKA --- ---
    Jaký máte názor na el. zubní kartáček? Prý ničí dásně a odhalují se krčky... Mám ho doma a váhám, zda ho používat nebo jen občas.. Dík.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Psal jsem už do Prodloužené ruky satana, ale zeptám se i tady: Máte někdo tip na zubaře na Praze 2 nebo 4? Čím blíž centru, tím líp, dojedeme si ale tam, kde nás vezmou a nebudou extra drazí. Přítelkyni se ulomil kus stoličky a mně by se hodila preventivní prohlídka + odstranění kamene.
    Nějaké reference tady vidím, ale zajímá mě, jestli ti zubaři berou nové pacienty a taky by bylo fajn, kdyby měli smlouvu s VZP.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    MONCI: diky moc, urcite napisu!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam