• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Když hodím do googlu "rovnátka na splátky", něco vyskáče. Jen otázka, jestli i dětská, jestli budou ceny přijatelné a tak vůbec... ale možnosti jsou. Příšerné pálky, držím palce, ať se dozvíš vlídné "ještě počkáme, to se nejspíš srovná" :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    GINGERCAT: To píšou na většině stránek :-/ Ale je možné, že mají jenom přeplněné kapacity. Osobně to vidím spíš okem realistického pesimisty - prckové zaberou víc času a výdělek z nich je minimální.

MARKYSHA: To vůbec netuším. Ale máš ještě malé děti, skoro určitě to budou ta sundavací, jestli vůbec, platí se to postupně (a objednací a výrobní lhůty jsou dlouhé...) - a dost se obávám, že to bude spíš přes bankovní půjčku, když už :-(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: a jde to se domluvit na splátky? přeci jenom je to pro mě velká položka.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SARGO: tak ale zase že by si tohle psali jen tak? :-) https://perfect-smile.cz/snimatelna-rovnatka
    Já tam byla už s patnáctiletým klackem, co se nijak nebránil, takže zkušenost nemám.
    SARGO
    SARGO --- ---
    GINGERCAT: Já mám dojem, že to byli jedni z těch, co menší děti nedělají (nebo nás alespoň pod nějakou záminku odmítli) - ono prcky chce dělat zjevně málokdo - začínala jsem pečlivým čtením referencí a končila obtelefonováváním seznamu hlava nehlava, než nás někde milostivě přijali :-D
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TORUVIEL: syn chodí sem https://perfect-smile.cz/ a spokojenost
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL: pro dítě, doplnim
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Někdo zkušenosti či doporučení - ortodoncie Praha?

Známí chodí k Podlesakove (PHA Bubeneč), zkušenosti?
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Jo a "na pevno" se dávají podle toho, aby dítě zvládlo péči (a ne na mléčné samozřejmě). Takže náš dvanáctiletý si ještě počká a osmileťák si pro ně jde koncem září :-D (Ale tam je to dané i tím, že má ty zuby vážně katastrofální, zatímco u staršího je to jen věc kosmetická a ani to nijak dramaticky.)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Dostali jsme doporučení pro kluka osm let a dceru pět let na ortodoncii, tak se chci zeptat od kolika let se rovnátka dávají? Už na mléčné zuby nebo až dorostou ty druhý? A od kolika let se dávají rovnátka "na pevno"? A kolik ta celá sranda stojí? A jdou domluvit třeba splátky?
    DUB
    DUB --- ---
    zdravim, dostal sem na vyber korunku bud kovovou nebo bilou. nevite jestli nekdo dela barevny korunky? treba modrou, cervenou nebo jinou?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: vlastne ne! jednou nekdy v rijnu, kdyz jsem prijela na vhojovaci valecky, manzel doma hlidal syna, tak jsem az v zubarskym kresle zjistila, ze ten debil zapomnel, ze mam jeden implantat jinej a valecek na nej nemel, takze me poslal domu, at prijdu druhej den.
    jezisi, kdyz si to promitam zpetne, tak to je proste jeden preslap vedle druhyho. :(
    nejvetsi zahadou je mi doted ale to nesesity patro v zari 2018, jsem mohla normalne vykrvacet, kdybych treba byla doma sama a nemel me kdo odvest na pohotovost.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jeste uvidim, jestli nevychladnu a nemavnu nad tim rukou, ale nyni v tomhle okamziku zcela vazne premejslim, ze za tohle vsechno normalne toho doktora udam na pojistovnu, ze nektery ukony pise na svoji manzelku, kterou jsem v zivote nevidela, coz mi mimochodem radili i v praci, pricemz v praci v tomto pripade znamena stejna nemocnice. A v praci mi mimochodem rikaji uz davno, ze celkove ten prubeh od zacatku do konce neni v poradku a ze se musim ozvat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak dneska jsem byla na 11:30 objednana na finalni predani korunek, uz jsem byla na ceste, muz ma volno, hlida doma syna a co myslite? Najednou v autobuse telefon, ze nemam jezdit, ze korunky nejsou, ze budou az pristi tyden. Ja uz nevim, fakt ne. :( Srouby mam navrtany rok... Tohle posouvani terminu uz je asi desaty v prubehu celyho toho roku. Pravda, dneska poprve 20 minut pred, jindy to bylo aspon den predem.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    nemate prosim tip na kvalitniho ortodontistu v Brne (o MUDr. Filipi vim)?
    shanim nahradu za puvodniho, mam uz pouze retainer a potrebuju akorat nekam dochazet na kontroly. nevim ani, zda by me nekdo vubec vzal. slysela jsem, ze to pry neradi dodelavaji po nekom jinym.
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    POZITRON: zubař kam chodim má též moře pacientů, ale todle ;) ...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SIR_PROMOE: ja se furt snazim verit, ze je to jen souhra nestastnych nahod a smuly. :) plus ta doba ze je zpusobena obrovskym mnozstvim pacientu.
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    POZITRON: spíš napiš kdo je ten umělec co todle vytváří ať se ví kam nechodit ;)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Omg, ja jsem fakt chodici antireklama na implantaty. :) Mam jednu tu provizorni korunku blbe dotazenou a muzu si s ni v puse otacet a to tak snadno, ze i jazykem. Kdyby neslo o horni jednicku, tak se na to vyseru.
    Jako chapete to, oddychla jsem si, ze 22.5. se snad dockam finalnich korunek s tim, ze teda dneska byla jen zkouska piliru, ok a po prichodu domu zjistim, ze mam jednu nedotazenou?
    Jeste stesti, ze jdu zejtra do prace (stejna nemocnice), protoze shanet hlidani, nebo tam jezdit s kocarem, achjo. Navic ted ani nemam jistotu, ze tam zejtra nekdo bude.
    Ja si myslim, ze jestli existuje neco jako karma, tak po techto peripetiich se zubama ji mam vycistenou. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Lol, 22.5. To bude bez par dnu rok od sroubu. :) Ale je mi jasny, ze za tejden bude volat sestricka, ze se to posouva na cerven. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam