Ahojte, zkusím se poradit ještě tady.
Před rokem jsem absolvovala první konzultaci na ortodoncii v Opavě. V dětství jsem absolvovala léčbu fixním aparátem, jenže zuby se po vyklubání osmiček hnuly, sice nijak dramaticky, ale vadí mi vykřivení předních jedniček. Má sestra právě podstupuje léčbu neviditelnými foliemi Invisalign a její výsledky mě přiměly jít do toho také.
Při konzultaci jsem tedy projevila zájem o folie této značky (jiné doktor v nabídce neměl). Po pár týdnech jsem se dostavila k podpisu plánu léčby, oči mi samozřejmě hned sjely na cifru - 110000,- Kč. Doktor mi vysvětlil, že léčba nebude probíhat klasicky, nejprve se bude muset začít řešit problém okluze (což je poměrně častý postup). Předléčba trvala pár měsíců, rozhodně mnohem déle, než mi bylo prvně řečeno. Už tehdy jsem zavětřila, že něco není v pořádku, folie byla evidentně "jiná".
Po roce došlo k nasazení rovnátek. Při odchodu domů mi definitivně došlo, že se o Invisalign nejedná - na obalech folií bylo napsáno "SLX Clear Aligners". Trošku jsem pogooglila a dozvěděla jsem se, že komplexní léčba těmito rovnátky stojí v přepočtu zhruba 32000,- Kč. Moji domněnku potvrdila ortodontistka mé sestry, která vyloženě tvrdí, že se jedná o nízkorozpočtová rovnátka.
Ihned jsem si sjednala osobní konzultaci u mého doktora a celý rozhovor si nahrála. Na mé otázky odpovídal nepřímo a vyhýbavě, prý jsem přeci nežádala vyloženě Invisalign. Jenomže mě tehdy ani jiná varianta nenapadla, když nabídka jiný typ ani nezahrnovala. V plánu léčby je napsáno "léčba foliovým aparátem" - takže past. Na můj požadavek ohledně snížení ceny vůbec nereagoval a neustále opakoval, že výsledek bude přeci stejný.
Co mám dělat? Prozatím jsem zaplatila 50000,-.
Za jakoukoliv radu budu moc vděčná..