• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, znate nekdo tuto znacku? https://www.hellococo.cz/cct-pap-belici-pasky/
    MVEK
    MVEK --- ---
    CELULITIDA: Čtvrt roku? Tak to jsem v životě neslyšel. Mluví se o roku až půl roku, ke kterému mě už před lety přesvědčili. A jsou spokojení na hygieně. Prakticky není kámen a jen pigmentace.

No uvidíme, doktorka tam už zas není, tentokrát mě objednali k někomu, kdo tam je roky a snad nezmizí jako všichni čtyři za poslední roky, které jsem viděl max jeden rok...
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    MVEK: hele oni se můžou prostě objevovat nový věkem, pokud do té doby nic. Hodně zubařů to nechává na později taky, mně hlídá jeden zub taky a ještě do něj nechce jít... Ale měla jsem to u jedny zubařky taky, furt něco hledala, přešla jsem jinam a v pohodě. Možná už že to bylo opraveny od tý paní. Každopádně dentální hygiena jednou za čtvrt roku a doma čistit pořádně je základ no. Bez plaku na zubu se kaz neudela
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MVEK: Doporučuju https://drellie.com/, narazila jsem na ní na tiktoku a od té doby co jsem zařadila xylitol ve žvýkačkách tak žádné nové kazy nemám.
    👌🤞
    MVEK
    MVEK --- ---
    Chtěl bych se poradit. Posledních pět, šest let mi na prohlídce hlavně pomocí RTG objevují kazy, a to na hygieně jsem dost chválen, jen je vždy trochu místy kamene na některých místech, přitom do 30 jsem měl asi dva kazy za celý život, a někdy jsem na to dost kašlal, i když mezizubní jsem používal, ale zřídka. Ano, 7 let máme děti, určitě tam může být i vliv víc uzobáván jídla častěji, hlavně před pěti lety v covidu, totéž sdílení bakterií mezi nimi a námi. Navíc minulou zimu jsem opravdu hlavně o Vánocích zobal něco každou chvíli, a to jsem si i jeden viditelný mezi řezáky vytvořil, to chápu. Teď už ale přes rok jsem byl dost opatrný i na pauzy mezi jídlem, na příjem vápníku, fluorovou pastu jednou denně apod. I jsem zkusil probiotika, a to jak jíst víc kefír apod., tak tablety BioGaia. Řekl bych tedy každý rok lepší péče.

1) Jak moc dobře lékař pozná z RTG (ten lokální, 4x mi prosvítil části čelisti přímo v ordinaci, ne ten obloukový) takový kaz, když začíná? V podstatě teď jsem se dozvěděl, že dva na vrtání a dva sledovat, a někdy třeba za rok, dva. Ano, asi to bylo na zadních zubech, kde vloni jiný lékař u stejné kliniky u nich uváděl, že sledovat, takže asi tam něco viděl už tehdy, a tedy možná jsem to už péčí nemohl tolik ovlivnit, leda bych používal remineralizaci jako Elmex gel apod. opravdu pravidelně, a ne zřídka.

2) Je třeba normální, že k 40 člověk začne mít kazy, i když dřív měl málo? Jak vlastně dlouho si člověk může na kaz zadělávat třeba horší hygienou?

3) A hlavně, existují medicínské přístupy, kdy se netrhá, ale třeba kaz zastaví a nechá, jak moc by dávalo smysl hledat spíše kliniku, kde se tomu věnují a zuby víc "léčí", ne jen vrtají? Když můžu očekávat tyhle mezizubní i v dalších letech...
    Ono jednak si tu za hodinu už účtují pět tisíc, a přitom se tu doktoři taky pořád mění (to, že jsou poslední dobou převážně z východu, by mi tak nevadilo, většinou nějak češtinu zvládají a pomůžeme si anglicky), jednak jde taky o to, co mi z těch zubů do důchodu zbyde:-).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Resil tu pls nekdo detska rovnatka? Dcera je bude potrebovat a zubarka tvrdi, ze se pry vyplati vycestovat mimo Prahu kvuli cene, ale doporuceni nam nedala.

Diky.
    KULA
    KULA --- ---
    Tlakový senzor na sonickém kartáčku...je to k něčemu dobrý? Předpokládám, že je to spíš jestli netlačím málo než moc. Phillips a známé brandy říkají 30-40k kmitů a stojí 2k+, levnější umí třeba i 70k kmitů a stojí polovinu. Nemá tohle někdo trochu nastudované, nerad bych to kupoval dvakrát :)))
    FINSON
    FINSON --- ---
    SANIAINEN: Supr, díky!
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    FINSON: Dělají tuhle výzvu zdarma jednou za půl roku. Ve Facebookové skupině stejného názvu jako jejich web jsou ještě videa z právě proběhlé výzvy k dispozici, ale asi už dlouho nebudou, nechávají to tam vždy pár dní po skončení výzvy. Ta videa jsou hodně rozkecaná a tím zbytečně dlouhá, ale dost užitečných informací jsem v nich sama za sebe načerpala. Konkrétní techniky čištění tam ale nejsou, to až v placených kurzech, s těmi zkušenost nemám. Ještě existuje diskuzní skupina Máme zdravé zuby, v ní je i dost zubařů a hygienistek a člověk tam na dotaz většinou dostane docela fundovanou odpověď, často odpovídají i sami Bednářovi.
    FINSON
    FINSON --- ---
    A vrátím se tedy i k tomu, na co jsem se tady chtěl zeptat prvně:
    Doporučí mi zde někdo sonický kartáček vhodný jak pro dospělé, tak pro osmileté dítě?
    Měli jsme Philips Sonicare a ty už nechceme, za nás strašlivá kvalita, po pár měsících se to rozsypalo.
    FINSON
    FINSON --- ---
    DR_RIC: No já si tě tady filtroval a přiznám se, že z toho moc moudrý nejsem...
    Díky za link na ten kurz, budu je sledovat, až zas nějaký udělají, případně aspoň vím, co hledat podobného - nicméně tváří se to poměrně nedostupně, což je pořád v rozporu s tou radou "tak se to naučte čistit pořádně" :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Ahojte, přišel jsem sem původně pro něco jiného, ale rozkoukáváním a filtrováním jsem se dostal k tomuhle: DR_RIC a k tomuhle: DR_RIC a pak k tomuhle: DR_RIC.
    A na to školení se chci zeptat: Jaké mám shánět, prosím?
    JAEN
    JAEN --- ---
    PAN_UZIVATEL: Nevim, co je bezne, ale mne je belili vsechny a popravde by to asi vypadalo dost divne, kdyby ty zadni zustaly v jinem odstinu, zmenil se mi fakt o hodne. System Purewhitening u DeHa u Strossmayeraku v Praze (a ano, uz si tam davam pozor, ke komu se tam objednavam, neni to tak na jistotu jako driv).
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, chci si nechat vybelit zuby, ale na hygiene mi rekli, ze se beli po petky. Je to bezne? Rozumim, ze i belici pasky to maji do petek, ale nejak u toho ordinacniho za 10 000 bych cekal vsechny zuby, zejm. kdyz jeste delaji odlitky.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    doporucili byste nejakeho kvalitniho implantologa v Praze ?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Drazí, zubař mi odešel do důchodu. A vypadla mi výplň na pětce vpravo nahoře... Čili stojím před akutní snahou sehnat nového zubaře o půl roku dřív, než jsem to plánoval. A to mám prakticky nulovou kazivost. Prý.:) Nevěděli byste o někom?
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    PRAASHEK: Mám Panasonic EW-DJ55, za mě dobrý, po transplantaci dásně oceňuju hlavně velké rozpětí nastavení intenzity. Osobně bych ale řekla, že než o technické detaily typu množství pulsů atd nakonec jde o správnou techniku použití. Jinak bych se ale taky koukala, kolik stojí náhradní trysky (zrovna u Phillipsu dost, přitom je to plastová tyčinka) a jednoduchost čištění zásobníku. Ta je u mého modelu dost špatná.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PRAASHEK: Waterpick a cokoliv od Phillips jsou k nicemu. Pulsy jsou neefektivni, programy a nastavce jsou k prdu, potrebujes tlakovy vodni paprsek, coz znamena bud ty pripinaci na vodovod, nebo Panasonic. Ja mam asi uz patnact let model EW 1211W, uz teda asi treti spotrebic, a spokojenost. Plak nula, choboty nula.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam