• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TWARR: pokud je to reakce an megapixel, tak jirka tam je na polovicni uvazek... je tedy mozne, ze slecna ma druhou cast tydne .)
    TWARR
    TWARR --- ---
    takze slecna uz utekla :D
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Tak hlasim ze v prodejne Megapixelu v holesovickem pivovaru (areal A7) maji libovy Doubleshot delany na stroji Mirage baristou Jirim Sladkem. Very gut.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A daj se koupit i makru neco pres stovku.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AOTEAROA: No obyc konvicka stoji tri kila. To si na sebe vydela ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JAKOUBEK: přesně takhle bych to ráda měla, ale musím pracovat s tím, co máme :( nejsme kavárna, tam by se to asi prosadilo u vedení snadněji :)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    to se taky směju :) ale cenim. to mlíko jinak protejká mezi prsty, ani nemrknu.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AOTEAROA: 2-3 velikosti konviček se velmi hodí. Jám mám dokonce jednu 120ml na espresso macchiato. teda, všichni se jí smějou, ale v menším provozi ušetří pekelně dost mlíka. Navíc, když šleháš mlíko třeba na dvě cappuccina ve velké konvici, je dobré si pak odlít cca třetinu objemu do menší konvičky... jinak si do prvního naliješ skoro všechnu pěnu a do druhého liješ skoro už jen mlíko.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BLACK_ONYX: taky si to myslím :) a ráda bych se to perfektně naučila. jak mě to kafe začlo bavit, začla jsem teď pracovat za barem a kafí denně tak 70 udělám, i když tak dvě třetiny jsou espressa. ale pořád mám trošku problém s konvičkou vychytat to množství, ale žejo dělám to dva dny zatím a kafe není jediná věc, co tam dělám a není čas se s tím moc piplat. na to cappuccino už množství mléka a techniku vcelku vychytávám, ale na latte mi je konvička trochu malá (máme jen jednu velikost, tři kousky).
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A neni nic sloziteho pouzivat jen tolik mleka, kolik spotrejes.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Imho blbost, vajicko taky dvakrat neuvaris. Jednou a dost. Maximalne nejaka horka cokolada.
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    AOTEAROA: no to mlieko sa da pouzit uz len raz, maximalne dvakrat, potom tam je, ako poukazal(a) Snorry vela vody a radsej to vylievam. ale ked som si robil baristicky kurz, mlieko sa tam zlievalo a pri spravnom skladovani (schladeni) sa dalo pouzit tak na 20 napenovani. sluzilo to samozrejme iba na naucenie techniky, ale ani po niekolkonasobnom napeneni to zase az tak zle nechutilo a penit sa dalo. cize idealne je mat konvicku na jednu-dve porcie, ale ked urobis vela peny, da sa este na to jedno dalsie pouzit.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    AOTEAROA: pokud máš přednastavený množství vody na kafe a nehraješ si s tim, tak je to otázka 5 minut si vychytat, kolik do konvičky nalít mléka, můžeš si udělat i čárku na stěnu..:) to vše za předpokladu, že to šleháš vždy stejně, což zas pokud děláš v provozu, tak to tak prostě dělat musíš. Dávat slitý mléko do lattéčka je prasárna, páč v tom máš vodu a i to chutná hnusně. Doporučuju vylejvat a nebo slejvat pro vlastní využití.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ráda bych se zeptala místních baristů, jakou máte "mlékovou kulturu", tedy co děláte s mlékem, co vám po zalití cappuccina zbyde. jestli to správně chápu, mělo by být hlavně důležité mít správně a odlišně (tedy na jednu a na dvě porce mléka) velké konvičky.
    jak je to se schováním zbylého mléka na další použití třeba na caffe latte? nebo máte časem perfektní odhad a vždycky děláte opravdu jen tolik, co použijete?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Dával jsem to i do auditka "KAFE", ale pro sichr i sem, když už je tu každou chvíli řeč o alternativních metodách... kdyby měl někdo chuť si vyzkoušet "vacpot"... k dispozici u nás v pauzičce.

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AHASVER: Ps: Ja pak budu mit kilo toho Coffee Colletivu jeste prtisti tyden v atelieru www.artbureau.cz/412 at je info uplne.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AHASVER: V patek je tam kolega od pul devate ;) A v sobotu posledni vycepni den od jedne. Pak festival s kontejnery k svetu konci.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    JAKOUBEK: a od kolika? (ať je info úplné:))
    díky
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    LINOLEUMKA: Myslim, ze do sesti. V tomhle pocasi je to utrpeni :/
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    JAKOUBEK: do kolika tam v sobotu budete?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam