• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---


    V pauzičce nám přibyl unikátní překapávací kousek s nerez filtrem made in USA. Vhodné pro skupinové nájezdy (zejména zahraničních turistů) :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Nemáte prosím tip na nějakou příjemnou kavárnu s wifi v okolí Pankráce? :) Díky!
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    FRUITS: jinak "flush"
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    FRUITS: Základy práce s kávovarem s tepelnym výměníkem. Když stojí, tak se ve výměníku ohřejvá voda, až se přehřeje, a pak se přehřeje i grupa/hlava. Před extrakcí je potřeba to zchladit (prostě sunáš páku a necháš z toho téct vodu).
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    LUKAS87: co znamená "chladí hlavu" ? (nikdy sem to neslyšel a k čemu to je?)
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Btw: pro předplatitele i pro ty, co rádi jednou za čas ochutnají několik vzorků káv z různých světových pražíren jsem založil tento klub:
    [ Kávové předplatné (filtr) - od koho vám chodí kafe? reporty, názory, společné ochutnávky atd... kafe ]

    Sorry za spam
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Report z Mighty Sounds:

    2 ks vanů Kafekára, každej vybavenej cca 6 kusy automatů Saeco. Espresso ("malé") = cca 40-50 ml čehosi s tóny po pražení, pražení a troše oříšků. Lze to vypít bez cukru, postrádá kyselost. A lidi na to stojej frontu...

    stánek Food & Wine market - v stříbrnym wolkswagenu maj zrakům lidí skrytej středně velkej pákovej HX kávovar mě neznámý značky + mlejnek s doserem. Doser je zřejmě již naplněn namletou kávou. Ale kluci se s tím mazlí, chladí hlavu, pečlivě temují, a dokážou vyrobit skutečně espresso, které se velmi blíží tomu, co se běžně dostane v Itálii. Vozí si prý směs přímo z Itálie, bez mezistupnů v podobě dovozců, tak je to trochu čerstvější. A maj k tomu fajn čerstvý pečivo s dobrejma italskejma šunkama a tak...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SNORRY: Ty "lupy"... nemohly to být třeba zbytky pergamenu?

    Add 5Elephant a Bonanza... sousedova tráva je vždycky zelenější, že? :) Ale je fakt, že na jaře jsem pravidelně prudil všecky hipstry na trase praha-berlín, jen abych se dostal ke Golcondě z Bonanzy .) Máš recht.

    Btw. dneska mi kamarád dovezl várku ze severu. Bohužel, ji asi nebudu umět jako v Šálku, ale stejně se klidně stavte .) Okoštujem.



    SNORRY
    SNORRY --- ---
    LUKAS87: Jakože VSTčko má moc velký díry, aby jím ty lupy neprošly? No nevim, no, jestli naopak není větší šance na potkání špíny u dripů, kde káva většinou proteče více nádobím/náčiním (dekanter, šálek, filtr, etc.). :) Takže nejlíp z toho vychází to kafe rovnou jíst, zalévat 90kou do pusy a úroveň mletí a dobu extrakce si alespoň můžeš pořešit sám. :)

    JAKOUBEK: Díky moc za doporučení. Tuto kávu jsem si také oblíbil, mám doma už druhý balení (používám aero). Zároveň se mi asi před měsícem naskytla doma jedinečná příležitost ochutnat z oblasti Yirgacheffe další dvě kávy a obě mě chutnaly ještě mnohem víc. Jenom pro upřesnění jsem neochutnával jen jednou, od každé jsem měl min. 350g a často jsem dělal všechny tři najednou, abych je mohl porovnat. Byly to vzorky http://www.fiveelephant.com/collections/frontpage/products/ethiopia-wote což je mimochodem také z Wote, ten mi chutnal o dost víc, než ten doubleshoťácký a pak Yirgacheffe Jirmiwachu, kterou teď nějakou dobu pražili v Bonanze a u nás byla k dostaní celkem často v Baronovi, ale už je vyprodaná. Tím nechci nijak snižovat kvalitu současný nabídky Doubleshotu, sám jsem ji kupoval podruhý, což skoro nikdy nedělám. Jen chci říct, že tam v tom Yirgacheffu asi uměj čarovat nebo co, že produkujou tak dobrou kávu. A to měly v roce 2004 jen 19 kilometrů asfaltových silnic na skoro 200k obyvatel!!! viz http://en.wikipedia.org/wiki/Yirgachefe_%28woreda%29
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SNORRY: Možná by ses měl odteď věnovat už jenom dripu, tam se ty lupy alespoň zachytěj ve filtru... :D
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Jen bych všechny milce nasměroval v těchto dnech na Můj šálek kávy... Dneska jsem si tam dal Etiopia Yirgacheffe Wote a sedl jsem si z ní opravdu a bez prdele na prdel. Ochutnal jsem jak espresso (2x), tak drip s ledem a je to na české poměry opravdu něco mimořádného. Pane Onyx díky x1000.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: Takže tímto mě chceš nařknou, že jsem jako zavšivenej floutek, kterýmu z vlasů napadají lupy do kafe a on je pak nespokojenej a ještě šíří hanbu o dobré kavárně na internetech? Abych si nezaložil twitter a nezačal tě pořádně hejtovat! :)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    byly tvoje určitě :) tvůj kolega je tam neměl, podle dat, které jsi nám dal k dispozici :)
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: Tak přesně to nejvíce odpovídá tomu, jak to vypadalo. Možná mám moc konzumentskej místo kytičkovýho přístupu, ale každopádně mě už tam neuvidí... Jinak interiér 9/10 bodů atd..
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SNORRY: lupy :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SNORRY: blbě umyty šálek?
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Před pár dny jsem byl v I need coffee a musim říct, že jejich double (prý nějaká kolumbie z Pražírny) mě strašně zklamal. Mimo chuť a vůni, v tom navíc plavaly jakési miniaturní světlé kousky něčeho, co se mi nedařilo na špatný mobilový foťák vyfotit, ale vypadalo to trochu jako malé kousky vodního kamene či co, ale zas nevim, protože to vyloženě plavalo povětšinou u hladiny nebo těsně pod. Má někdo tušení, co to mohlo být? Bylo tam toho docela požehnaně, tak patnáct, dvacet kousků odhadem... V šálku kolegy, který objednával současně se mnou nic nebylo...
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    AHASVER: blby misto? jeste jsem tam nebyl, ale podle mapy se mi to misto zda dost strategicky vymysleny.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AHASVER: Me trochu vydesila cena espressa... Za dabl jsem platil 60,- coz je na (me) kazdodenni kavovani lehce za hranici udrzitelnosti :/ Ale pekne to tam je, to jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam