Skončilo mi předplatný od SqM, objednávám Has Bean.
S hodnocením SqM tady:
http://blog.dahtac.org/...07/comparing-coffee-subscriptions-offerings-from-has-bean-and-square-mile/ naprosto souhlasím a dost se těším na další rozšiřování obzorů přes HB.
Pokud ten článek nekecá (a nemám důvod myslet si že by mohl) a nic moc se od jeho napsání nezměnilo, považuju progres z SqM na HB za ideální - SqM jsou skvělé věci, člověk se za půl roku dobře nakalibruje, zjistí jak má chutnat fakt dobrej standard kafe. Jediná výtka by byla směrem ke geografickému výběru, z šesti dodávek bylo pět ze střední Ameriky a nebyla tam jediná Etiopie (kterou pořád považuju za svou nejoblíbenější); nicméně, možná to bylo dáno i sezónou:
http://www.sweetmarias.com/coffee.prod.timetable.php - vypadá to, že kafe z Etiopie je věc pro první pololetku :)
Ještě jedna "useful info": SqM a HB vycházejí u filter subscription cenově na gram zcela identicky, rozdíl je pouze v tom, že SqM posílá větší balení (pro mě praktičtější, 350g na měsíc je akorát na mou spotřebu) a u HB je potřeba se upsat na rok (snad nebudu litovat).
Jinak k té vaší debatě o teploměrech a stopkách: Tu IKEA věc můžu taky s klidným svědomím doporučit, provedení je fajn (má to např. magnet na přichycení na troubu / linku / ledničku / ...), funkčně ok, umí to i zvukový signál při dosažení určité teploty (což je spíš dobrý na pečení masa, než na kafe.. :) ).