• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: A Square Mile (+když bude mít někdo chuť, bude v záloze i pár vzorků Cofeesource)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Ondřej Kobza otevírá novou kavárnu CAFÉ NEUSTADT v novoměstské radnici.
    Zítra večer v rámci první akce budeme já, PRDELMRDEL a SNORRY připravovat filtry z fazolí z BARNu, FIVE ELEPHANTu a BONANZY.
    https://www.facebook.com/events/722082834484930/?ref=notif¬if_t=plan_user_joined
    SHADOWPILGRIM
    SHADOWPILGRIM --- ---
    BINARY_PARANOIC: Na Pul Cesty - park pankrac :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---


    V pauzičce nám přibyl unikátní překapávací kousek s nerez filtrem made in USA. Vhodné pro skupinové nájezdy (zejména zahraničních turistů) :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Nemáte prosím tip na nějakou příjemnou kavárnu s wifi v okolí Pankráce? :) Díky!
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    FRUITS: jinak "flush"
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    FRUITS: Základy práce s kávovarem s tepelnym výměníkem. Když stojí, tak se ve výměníku ohřejvá voda, až se přehřeje, a pak se přehřeje i grupa/hlava. Před extrakcí je potřeba to zchladit (prostě sunáš páku a necháš z toho téct vodu).
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    LUKAS87: co znamená "chladí hlavu" ? (nikdy sem to neslyšel a k čemu to je?)
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Btw: pro předplatitele i pro ty, co rádi jednou za čas ochutnají několik vzorků káv z různých světových pražíren jsem založil tento klub:
    [ Kávové předplatné (filtr) - od koho vám chodí kafe? reporty, názory, společné ochutnávky atd... kafe ]

    Sorry za spam
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Report z Mighty Sounds:

    2 ks vanů Kafekára, každej vybavenej cca 6 kusy automatů Saeco. Espresso ("malé") = cca 40-50 ml čehosi s tóny po pražení, pražení a troše oříšků. Lze to vypít bez cukru, postrádá kyselost. A lidi na to stojej frontu...

    stánek Food & Wine market - v stříbrnym wolkswagenu maj zrakům lidí skrytej středně velkej pákovej HX kávovar mě neznámý značky + mlejnek s doserem. Doser je zřejmě již naplněn namletou kávou. Ale kluci se s tím mazlí, chladí hlavu, pečlivě temují, a dokážou vyrobit skutečně espresso, které se velmi blíží tomu, co se běžně dostane v Itálii. Vozí si prý směs přímo z Itálie, bez mezistupnů v podobě dovozců, tak je to trochu čerstvější. A maj k tomu fajn čerstvý pečivo s dobrejma italskejma šunkama a tak...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SNORRY: Ty "lupy"... nemohly to být třeba zbytky pergamenu?

    Add 5Elephant a Bonanza... sousedova tráva je vždycky zelenější, že? :) Ale je fakt, že na jaře jsem pravidelně prudil všecky hipstry na trase praha-berlín, jen abych se dostal ke Golcondě z Bonanzy .) Máš recht.

    Btw. dneska mi kamarád dovezl várku ze severu. Bohužel, ji asi nebudu umět jako v Šálku, ale stejně se klidně stavte .) Okoštujem.



    SNORRY
    SNORRY --- ---
    LUKAS87: Jakože VSTčko má moc velký díry, aby jím ty lupy neprošly? No nevim, no, jestli naopak není větší šance na potkání špíny u dripů, kde káva většinou proteče více nádobím/náčiním (dekanter, šálek, filtr, etc.). :) Takže nejlíp z toho vychází to kafe rovnou jíst, zalévat 90kou do pusy a úroveň mletí a dobu extrakce si alespoň můžeš pořešit sám. :)

    JAKOUBEK: Díky moc za doporučení. Tuto kávu jsem si také oblíbil, mám doma už druhý balení (používám aero). Zároveň se mi asi před měsícem naskytla doma jedinečná příležitost ochutnat z oblasti Yirgacheffe další dvě kávy a obě mě chutnaly ještě mnohem víc. Jenom pro upřesnění jsem neochutnával jen jednou, od každé jsem měl min. 350g a často jsem dělal všechny tři najednou, abych je mohl porovnat. Byly to vzorky http://www.fiveelephant.com/collections/frontpage/products/ethiopia-wote což je mimochodem také z Wote, ten mi chutnal o dost víc, než ten doubleshoťácký a pak Yirgacheffe Jirmiwachu, kterou teď nějakou dobu pražili v Bonanze a u nás byla k dostaní celkem často v Baronovi, ale už je vyprodaná. Tím nechci nijak snižovat kvalitu současný nabídky Doubleshotu, sám jsem ji kupoval podruhý, což skoro nikdy nedělám. Jen chci říct, že tam v tom Yirgacheffu asi uměj čarovat nebo co, že produkujou tak dobrou kávu. A to měly v roce 2004 jen 19 kilometrů asfaltových silnic na skoro 200k obyvatel!!! viz http://en.wikipedia.org/wiki/Yirgachefe_%28woreda%29
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SNORRY: Možná by ses měl odteď věnovat už jenom dripu, tam se ty lupy alespoň zachytěj ve filtru... :D
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Jen bych všechny milce nasměroval v těchto dnech na Můj šálek kávy... Dneska jsem si tam dal Etiopia Yirgacheffe Wote a sedl jsem si z ní opravdu a bez prdele na prdel. Ochutnal jsem jak espresso (2x), tak drip s ledem a je to na české poměry opravdu něco mimořádného. Pane Onyx díky x1000.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: Takže tímto mě chceš nařknou, že jsem jako zavšivenej floutek, kterýmu z vlasů napadají lupy do kafe a on je pak nespokojenej a ještě šíří hanbu o dobré kavárně na internetech? Abych si nezaložil twitter a nezačal tě pořádně hejtovat! :)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    byly tvoje určitě :) tvůj kolega je tam neměl, podle dat, které jsi nám dal k dispozici :)
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: Tak přesně to nejvíce odpovídá tomu, jak to vypadalo. Možná mám moc konzumentskej místo kytičkovýho přístupu, ale každopádně mě už tam neuvidí... Jinak interiér 9/10 bodů atd..
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SNORRY: lupy :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SNORRY: blbě umyty šálek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam