• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    SKYE
    SKYE --- ---
    Náhodou objevena ve smečkách nová kavárna - Nostalgická myš. Fakt se mi tam líbilo, zase trochu jiný design, skvělé gratinované brambory s kozím sýrem, ke kafi malý perníček s myškou a hlavně vynikající flat white. Sice je to ve smečkách :) ale bordelem to tam vážně nezavání :)
    http://www.nostalgickamys.cz/splash
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKYE: sranda, já tam byl dneska :) jen na kávu a malou skleničku vína po obědě jinde, ale denní nabídka vypadala zajímavě, takže to někdy zkusím. prostředí se mi líbilo, servírka byla taková... trochu nulová, no :)
    SKYE
    SKYE --- ---
    AHASVER: vlastne mas pravdu, ze jsem mela z latte pocit, ze je vic vodovy, nez mlecny...ruske osazenstvo jsem nemela i když ten boršč tomu napovídal :) za pár týdnů tomu dám ještě jednu šanci
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SKYE: a vida, zrovna jsem si říkal, že bych sem napsal o peroutkovi
    za mě - hezkej prostor a hezká prezentace, kterou kazí otrávená servírka, prázdnota a akustika prostoru, ruské osazenstvo a v neposlední řadě neuvěřitelně hnusný kafe (měl jsem pocit, jak kdyby mi v něm někdo vymáchal kus hadru, a přitakávali mi u stolu i amatéři, kterým je normálně jedno, jestli je to třeba lógr zalitej vodou v nádražce)
    SKYE
    SKYE --- ---
    ADAMM: Tak jsem to prubla, mají pár denních jídel, dala jsem si boršč za 29,- mi byla přinesena mega miska plný dobré polévky, nadlábla jsem se. Kafe nebylo zlý, prostředí docela příjemné. Trochu mi to kazila divně se tvářící servírka a že jsme tam byli úplně sami. Ne že by mi to extra vadilo, ale vše vyřčený bylo slyšet. Jinak je tam i malý prostor pro děti a oddělená kuřácká část. Určitě ještě někdy zajdu...cenově to bylo celkem dobrý.
    READY
    READY --- ---
    V Olomouci se vaří pravá turecká káva v džezvě.
    K tomu příjemné prostřední s výstavami fotek.

    Střední formát | kafírna | hospůdka | galerie
    http://www.stredniformat.cz/
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Znáte kavárnu Zanzibar ve Vršovicích? Nabízejí práci, tak mě zajímá jaké je pracovní prostředí, přístup k zaměstnancům atd.. ?
    LORENZO
    LORENZO --- ---
    .-)
    https://www.facebook.com/KavarnaKlubuCross
    KAVÁRNA KLUBU CROSS - 1st floor of CROSS CLUB - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=GI9U9OlhgTc
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    máte někdo nějaké info, co to bude zač? :) dnes jsem šel okolo a otevírá se zítra... na první pohled to vypadá zajímavě.

    Café Peroutka
    http://www.cafeperoutka.cz/
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    Léto v pražské kavárně budiž pochváleno. Blog - Vladimír Voráček (blog.iDNES.cz)
    http://vladimirvoracek.blog.idnes.cz/c/385499/Leto-v-prazske-kavarne-budiz-pochvaleno.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    co se chystá...

    archiweb.cz - Café Placzek
    http://www.archiweb.cz/buildings.php?type&action=show&id=3952
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Taková malá listopadová iniciativa, ve které máme taky tak trochu namočené kníry https://www.facebook.com/mobaristas
    Třeba by to mohlo někoho zajímat.

    GOGGA
    GOGGA --- ---
    TBC: chudaci deti :-(
    TBC
    TBC --- ---
    KUKIDE: no jeste bych potreboval aby to bylo otevreny tak do 22 hodin
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    TBC: třeba kafe a kakao http://www.cafescope.com/cs-Evropa/Česká-republika/Praha/Americká-2/Kafé-and-Kakao.html
    i když tam moc velký výběr jídla nemají
    TBC
    TBC --- ---
    nekdo tip na kavarnu idealne i s nejakymi teplymi pokrmy a hlavne detskym koutkem na vinohradech/zizkove/karline?
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    máte někdo zkušenost s rozjezdem kavárny? např. za jak dlouho jste si vydělali na provoz (s a bez nájmu)? co vám pomohlo/nepomohlo?

    jinak tady je výbornej článek od typka, co měl kavarnu v NY:
    My coffeehouse nightmare.
    http://www.slate.com/articles/life/a_fine_whine/2005/12/bitter_brew.html
    " There is a golden rule, long cherished by restaurateurs, for determining whether a business is viable. Rent should take up no more than 25 percent of your revenue, another 25 percent should go toward payroll, and 35 percent should go toward the product. The remaining 15 percent is what you take home. "
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    BLACK_ONYX: jo, to mi nedošlo, mimo kontext diskuse - na domácí užití, jedno/dvě kafe denně (max 40 g kafe), potřebuju nastavovat hrubost mletí, převážně používám aeropress...
    díky
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    AHASVER: a na co ho chces?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam