• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    TBC: třeba kafe a kakao http://www.cafescope.com/cs-Evropa/Česká-republika/Praha/Americká-2/Kafé-and-Kakao.html
    i když tam moc velký výběr jídla nemají
    TBC
    TBC --- ---
    nekdo tip na kavarnu idealne i s nejakymi teplymi pokrmy a hlavne detskym koutkem na vinohradech/zizkove/karline?
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    máte někdo zkušenost s rozjezdem kavárny? např. za jak dlouho jste si vydělali na provoz (s a bez nájmu)? co vám pomohlo/nepomohlo?

    jinak tady je výbornej článek od typka, co měl kavarnu v NY:
    My coffeehouse nightmare.
    http://www.slate.com/articles/life/a_fine_whine/2005/12/bitter_brew.html
    " There is a golden rule, long cherished by restaurateurs, for determining whether a business is viable. Rent should take up no more than 25 percent of your revenue, another 25 percent should go toward payroll, and 35 percent should go toward the product. The remaining 15 percent is what you take home. "
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    BLACK_ONYX: jo, to mi nedošlo, mimo kontext diskuse - na domácí užití, jedno/dvě kafe denně (max 40 g kafe), potřebuju nastavovat hrubost mletí, převážně používám aeropress...
    díky
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    AHASVER: a na co ho chces?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    ahoj, nemáte někdo tip na elektrickej mlýnek na kafe? starej se rozbil, je po záruce a už je nevyrábí...
    děkuju
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    TEREZZZKA: Toho podle všeho převezme jeden ze současných baristů Pepa..
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MOMENT: a jak je to teď s Prášilem?
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: A Square Mile (+když bude mít někdo chuť, bude v záloze i pár vzorků Cofeesource)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Ondřej Kobza otevírá novou kavárnu CAFÉ NEUSTADT v novoměstské radnici.
    Zítra večer v rámci první akce budeme já, PRDELMRDEL a SNORRY připravovat filtry z fazolí z BARNu, FIVE ELEPHANTu a BONANZY.
    https://www.facebook.com/events/722082834484930/?ref=notif¬if_t=plan_user_joined
    SHADOWPILGRIM
    SHADOWPILGRIM --- ---
    BINARY_PARANOIC: Na Pul Cesty - park pankrac :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---


    V pauzičce nám přibyl unikátní překapávací kousek s nerez filtrem made in USA. Vhodné pro skupinové nájezdy (zejména zahraničních turistů) :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Nemáte prosím tip na nějakou příjemnou kavárnu s wifi v okolí Pankráce? :) Díky!
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    FRUITS: jinak "flush"
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    FRUITS: Základy práce s kávovarem s tepelnym výměníkem. Když stojí, tak se ve výměníku ohřejvá voda, až se přehřeje, a pak se přehřeje i grupa/hlava. Před extrakcí je potřeba to zchladit (prostě sunáš páku a necháš z toho téct vodu).
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    LUKAS87: co znamená "chladí hlavu" ? (nikdy sem to neslyšel a k čemu to je?)
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Btw: pro předplatitele i pro ty, co rádi jednou za čas ochutnají několik vzorků káv z různých světových pražíren jsem založil tento klub:
    [ Kávové předplatné (filtr) - od koho vám chodí kafe? reporty, názory, společné ochutnávky atd... kafe ]

    Sorry za spam
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Report z Mighty Sounds:

    2 ks vanů Kafekára, každej vybavenej cca 6 kusy automatů Saeco. Espresso ("malé") = cca 40-50 ml čehosi s tóny po pražení, pražení a troše oříšků. Lze to vypít bez cukru, postrádá kyselost. A lidi na to stojej frontu...

    stánek Food & Wine market - v stříbrnym wolkswagenu maj zrakům lidí skrytej středně velkej pákovej HX kávovar mě neznámý značky + mlejnek s doserem. Doser je zřejmě již naplněn namletou kávou. Ale kluci se s tím mazlí, chladí hlavu, pečlivě temují, a dokážou vyrobit skutečně espresso, které se velmi blíží tomu, co se běžně dostane v Itálii. Vozí si prý směs přímo z Itálie, bez mezistupnů v podobě dovozců, tak je to trochu čerstvější. A maj k tomu fajn čerstvý pečivo s dobrejma italskejma šunkama a tak...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SNORRY: Ty "lupy"... nemohly to být třeba zbytky pergamenu?

    Add 5Elephant a Bonanza... sousedova tráva je vždycky zelenější, že? :) Ale je fakt, že na jaře jsem pravidelně prudil všecky hipstry na trase praha-berlín, jen abych se dostal ke Golcondě z Bonanzy .) Máš recht.

    Btw. dneska mi kamarád dovezl várku ze severu. Bohužel, ji asi nebudu umět jako v Šálku, ale stejně se klidně stavte .) Okoštujem.



    SNORRY
    SNORRY --- ---
    LUKAS87: Jakože VSTčko má moc velký díry, aby jím ty lupy neprošly? No nevim, no, jestli naopak není větší šance na potkání špíny u dripů, kde káva většinou proteče více nádobím/náčiním (dekanter, šálek, filtr, etc.). :) Takže nejlíp z toho vychází to kafe rovnou jíst, zalévat 90kou do pusy a úroveň mletí a dobu extrakce si alespoň můžeš pořešit sám. :)

    JAKOUBEK: Díky moc za doporučení. Tuto kávu jsem si také oblíbil, mám doma už druhý balení (používám aero). Zároveň se mi asi před měsícem naskytla doma jedinečná příležitost ochutnat z oblasti Yirgacheffe další dvě kávy a obě mě chutnaly ještě mnohem víc. Jenom pro upřesnění jsem neochutnával jen jednou, od každé jsem měl min. 350g a často jsem dělal všechny tři najednou, abych je mohl porovnat. Byly to vzorky http://www.fiveelephant.com/collections/frontpage/products/ethiopia-wote což je mimochodem také z Wote, ten mi chutnal o dost víc, než ten doubleshoťácký a pak Yirgacheffe Jirmiwachu, kterou teď nějakou dobu pražili v Bonanze a u nás byla k dostaní celkem často v Baronovi, ale už je vyprodaná. Tím nechci nijak snižovat kvalitu současný nabídky Doubleshotu, sám jsem ji kupoval podruhý, což skoro nikdy nedělám. Jen chci říct, že tam v tom Yirgacheffu asi uměj čarovat nebo co, že produkujou tak dobrou kávu. A to měly v roce 2004 jen 19 kilometrů asfaltových silnic na skoro 200k obyvatel!!! viz http://en.wikipedia.org/wiki/Yirgachefe_%28woreda%29
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam