• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMPASBedna, Tmou, Matrix a ostatní šifrovací hry
    IDLE
    IDLE --- ---
    Bednička z Bedny 2009 nám dospěla a vyráží do světa... http://www.futurocube.com/
    MAOREN
    MAOREN --- ---
    Omluvte SPAM, ale doufam, ze by mohlo zaujmout :)

Mafie - Praha 2013
    http://mafie.podsveti.cz

Vstávejte přístavní krysy a baroví povaleči! Pojďte s námi ostrostřelci a vrhači nožů. Kdo ví, jak míchat Molotovovy koktaily, ať se také přidá. Letíme do Prahy, protože tam to bude zase vřít!

Naleštěte revolver a vyperte rukavičku, neboť v březnu začne 8. ročník Mafie - Praha 2013. Zbystřete smysly, spolehněte se na instinkty, vystopujte mafiána v městské džungli a nenechte se dopadnout. Staňte se lovcem, ne kořistí, a dejte každodennímu životu další smysl.

Hra začíná v pondělí 11. 3. 2013.
    Ovšem pozor, registrace končí už v pátek 8. 3.!

Mafie - Praha 2013 trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=pH58ApyJBbo&feature=youtu.be
    KEJML
    KEJML --- ---
    IDLE: Netuším, já nejsem organizátor, ale doufám, že vůbec :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    KEJML: Fíha. Jak moc zásadní by byla znalost francouzštiny?
    IDLE
    IDLE --- ---
    Hm, tak se nám letos ty šiforvačky nějak otočily. Zatímco na Matrixu se nám podařilo přeskočit chaotickou část a dojít poměrně daleko, na Tmou jsme uvízli v kolečku. Kdybyste se mě začátkem roku zeptali, jaké výsledky očekávám, rozhodně bych to tipla naopak.
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    INUSHKA: ale ježišmarja, to neměl bejt žádnej útok na tebe nebo na tvůj tým. nebo máš pocit, že se nějak strefuju do průměrných? to vůbec, naopak se strefuju do Tmy.

tedy přesněji, vyjadřuji své preference a údiv nad tím, že se zjevně tolik liší od šifrovačkového mainstreamu (existuje-li vůbec něco takového). Tmou považuju za špatně vyvážený kompromis mezi Psem Putidem a Bednou (ano, vím, že Tmou je starší než obě zmíněné) a je pro mě je absurdní představa, že někdo, kdo na Tmou už někdy byl, tam půjde dobrovolně znovu - obzvlášť když je to jen tak bez toho speciálního druhu odhodlání "splníme úkol nebo zemřeme při pokusu".
    samozřejmě, pokračující popularita Tmou (a třeba i skutečnost, že to je poslední velká šifrovačka s kvalifikací) ukazuje, že takových lidí je spousta
    kdybys to ukončila "jsme víceméně průměrný tým" a nedodávala tam to o tom že hlavně zúčastnit se, ani bych neceknul ;e)

YAWGMOTH: na ťikťaky vzpomínám s láskou dodnes, pak jsem půl roku nemohl tictac ani cejtit a stejně jsme tam vytimeoutovali a počkali si na tištěný zadání.
    na jedenáctce jsem jen testoval a pasta se mi vyhnula, takže bohužel vím jen to, že je to nechvalně proslulá šifra :e)) zlatý Matrixácký prasečí nohy.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MATEJCIK: Aha, takže TMOU má být jenom pro ty, kteří mají ambice ji dojít do konce? Nebo jak? To by se asi mohlo účastnit tak zhruba 20 týmů. To by asi organizátory moc nepotěšilo. Od základního rozřazení, kdo "na to aspoň trochu má", se pořádá kvalifikace, tou jsme prošli (letos dokonce s pro nás velmi dobrým výsledkem), tak nechápu nač takovéhe poznámky. Nemůže holt každý být na špičce, někdo musí tvořit i ten zbytek výsledkové listiny.
    Tou poznámkou o průměrnosti jsem chtěla předejít případu, že se nám přihlásí někdo, kdo pak bude naštvaný, že odmítáme desetikilometrové přesuny běhat, že jednou za hru holt máme několikahodinový zásek, dostat se za 10. stanoviště považujeme za osobní úspěch a končíme obvykle někde v polovině výsledkovky. Nic víc nic míň. Ale podle tebe bysme asi měli radši sedět doma na zadku, když nemáme na to dojít do cíle, nebo co...
    IDLE
    IDLE --- ---
    A taky je to takový stylový závěr sezóny.
    YAWGMOTH
    YAWGMOTH --- ---
    MATEJCIK: zas tak hrozné to není, průměrný přesun bude možná o trochu delší, ale 10km je tak maximálně extrém jednou za noc, což bývá na Matrixu taky. A šifry podle mě docela nápadité bývají..

třeba po internetu samostatně kolující 5. šífra z roku 2009. Obecně obrázkové šifry vždycky pobaví ... a hmotnější šifry taky, tik ťaky (tmou 8), zubní pasta (tmou 11), reálné bludiště (taky tmou 11),... akorát loni s matičkami jsme se moc nezasmáli, nebo jen ze zoufalství :)

Třeba ta noc tapürů je pro začínající týmy určitě přívětivější, ale šifry se mi na Tmou líbí víc. A že je Tmou nejpopulárnější bude podle mě z velké části délkou tradice.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MATEJCIK: pretoze ludia maju radi vyzvy a teda sa tam hrnu prave preto, ze je to najvecsia brutalita ;)
    a inak vsade su priemerne timy, keby nebolo priemernych tak budu vsetci najlepsi (alebo najhorsi) a kde by sme potom boli?
    IDLE
    IDLE --- ---
    MATEJCIK: Sendvič je našemu týmu nejbližší taky, ale je to asi trochu jiný "sport" (či právě nesport). :)

A ty delší přesuny mají něco do sebe, pokud se má člověk při podzimu zahřát (i když všeho s mírou, my nejsme zrovna fyzicky nejzdatnější, takže jedna kóta za druhou nás spíš zničí než zahřeje, pravda).
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    to možná v té části hry, kam takový průměrný tým dojde ;e) já teda byl na Tmou dvakrát, plus jednou jsem testoval, takže to nemůžu úplně hodnotit... ale přijdou mi ty jejich šifry takové nemastné neslané ve srovnání třeba s Matrixem. a navíc se Instruktoři Brno vyžívají v takových brutalitkách jako desetikilometrový přesuny, orienťáková šifra zařazená po desetikilometrovém přesunu .e)) šifra na vrcholku blízkého kopce a podobně... tak proti gustovi žádný špenát, ale já kterej chodím na šifrovačky hlavně kvůli šifrám (a ideální je pro mě Sendvič), potom jenom žasnu, že je Tmou pořád taková nejpopulárnější šifrovačka, tím spíš že tam právě chodí i týmy, které bych čekal daleko spíš na nějakých menších lehčích akcích jako jsou třeba Tapüři

výzva to je, to každopádně :e))
    IDLE
    IDLE --- ---
    MATEJCIK: No, brutální sice podmínkami (počasí, bez nápovědních berliček a podobně), ale na druhou stranu mi obvykle přišlo, že ty šifry jsou naopak vcelku louskatelné. A je to výzva. :)
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    já se divím, že takovéhle "víceméně průměrné" týmy se hrnou zrovna na Tmou, která je široko daleko největší brutalita ;e)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Máme volné místo v týmu na TMOU, kamarád jede na poslední chvíli na konferenci. Nechcete se někdo přidat?
    Jsme víceméně průměrný tým, naším cílem není dojít, ale zúčastnit se :-D
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    máme jedno místo v týmu na Lhotu (6.října), neměl byste někdo chuť se přidat?
    LTXIV - Pravidla
    http://14.lhotatrophy.net/Home/Rules

MAOREN
    MAOREN --- ---
    Z trochu jiného soudku, ale mohlo by zaujmout:

MACHINERIA 2012

Už od počátku automobilového rozvoje lákaly rychlé samohyby mnohé pochybné existence, závodníky, mechniky, zloděje. V Praze se schyluje k střetu těch nejlepších zlodějů aut. Ve hře je pohádková odměna a stovky krásných vozů. Že autům nerozumíte, a řídit neumíte? To nevadí, více než o auta jde v téhle hře o potkávání nových lidí a neobvyklé zážitky uprostřed našeho velkoměsta.

Staňte se členem jedné z 6 garáží v podzimní hře Machineria, která od 8. do 18. října promění město na džungli a běžný život na zběsilý závod...

Pokud se chceš přidat, čti dále a rozhodneš-li se hrát, nezapomeň se registrovat do 5. října na machineria.podsveti.cz
    FARIN
    FARIN --- ---
    KEPLIK: diky
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam