RCR: Ad WM - kéž by, kéž by... výkon WM stagnuje a jde spíš mírně dolů... veškeré zlepšení výkonu jdou spíš na konto MS, kterému se daří lépe optimalizovat WinCE na ARMy...
sorry za OT a teď pro změnu chvíli "on-T"...
Zkoušel jsem Dosbox na WM 6.0 s XScale 524 MHz (což je na současné WM poměry relativně high-end), a Dosbox byl nepoužitelně pomalý - původně jsem naivně doufal, že bych si v něm mohl pustil nějakou CGA/EGA hru XT/AT... to bylo ovšem opravdu naivní.
Takže Win 3.x - no to bych chtěl vidět. Ale pokud možno na zrychleném filmu.
Ad OS/2 na NT - AFAIK, NT podporovaly OS/2 pouze do verze 1.3 (ještě aby "MS-OS/2 3.0" nepodporoval svou starší verzi, že), ale cokoliv nového za posledních 15 let je kompilováno pro OS/2 2.x (což. m.j. znamená i verze 3.0, 4.0 a 4.5, protože interně je to pořád verze 2.x), navíc XP SP2 a vyšší podporu pro OS/2 oficiálně zrušily a doporučení MS je přejít na VirtualPC s hostovaným OS/2, což bych pro účely experimentů doporučil i já... (instalačka OS/2 se dá na Netu při troše hledání vyšťourat).
Jinak když jsem zkoušel Dosbox ve Win i Lin, tak jsem nezaznamenal nějaké drastické rozdíly (už třeba jen proto, že tam žádné velké rozdíly nejsou).
Pokud pominu herní šílenství, tak je Dosbox ideální na rozeběhnutí "vintage" aplikací pro MS-DOS, pokud z potřebuju z jejich datových souborů vytáhnout nějaká data (a občas se to přihodí).