• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: a co vlastne hledas v diskuzi prokrastinace? ja myslela, ze je to spis pro losery, kteri nejsou schopni se poradne k nicemu dokopat a placaj se tak nejak na miste :) ona ta prokrastinace nakonec mozna opravdu bude diagnoza :)

    (jinak mam 4 roky praxi v administrative, z toho pul roku v americky bance a zadnou karieru delat nechci, neni to muj styl, dokonce se mi ta predstava hnusi. chci normalni poklidnou pohodovou praci a po 8 hodinach jit domu, zlavne zadnej stres a rikam si ted prave, jestli se na toho magistra nevykaslat, kdyz ho nepotrebuju a akorat me to vysava)

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: já mám kombinaci ekonomie-právo, což považuju za hodně dobrý. Dělala jsem obojí (u bývalého zaměstnavatele jsem vystřídala čtyři oddělení během pěti let), víc inklinuju k ekonomii, ale znamená to, že jsem schopná psát a komentovat smlouvy daleko efektivněji, než kolegové s čistě ekonomickým vzděláním.

    Mám pocit, že na začátku kariéry prostě potřebuješ něco navíc - že jen VŠ a jazyky nestačí. Buď k tomu potřebuješ mít druhou VŠ, nebo praxi při studiu, nebo stáž v zahraničí (a ideálně všechno najednou, samozřejmě).
    Ale jakmile už nějakou praxi máš, a nasbíráš kontakty, tak je ten titul už akorát pár písmen v dotazníku - prostě se počítá s tím, že když to děláš, tak to umíš bez ohledu na titul.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: dve VS, hm, klobouk dolu, taky jsem mela takovy ambice, ale druhou skolu jsem regulerne ukoncila, na tyhle jeden obor prerusila (nemam v planu se vratit) a horko tezko dodelala z tech 3 veci aspon jednoho bakalare (nota bene po 4 letech), takze tezko najit vetsiho trageda :( a jsou vlastne dve vejsky v necem vyhodny? pocitujes, ze se o tebe zamestnavatele vic rvou? mam v okoli prave dost takovejch lidi, tak mi to vrta hlavou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: to se mi stalo taky... Studovala jsem dva obory, do toho pracovala na plný úvazek a ještě organizovala svatbu. V lednu jsem promovala na jedné VŠ, v červnu se vdávala a jen hrozba toho, že už nemám žádné další termíny, mě donutila aspoň dodělat v září všechy zkoušky na té druhé VŠ.
    Ovšem skoro rok jsem nebyla v stavu sáhnout na diplomku - a to přestože jsem si studium platila a prakticky si to nemohla dovolit. Ani pak na státnice jsem se moc nedokázala učit, jediný štěstí bylo, že na tom oboru závěrečky moc nehrotili.
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: :-D pracuju a mám dvě menší děti, takže prostě bud jedno nebo druhý a i to bude dost velká nálož..... tak já dělám na obchodním,jde o PEF při CZU. Jestli tě to uklidní, tak jediná státní škola v PZE, ve které tohle jde dálkově....
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REK11: dalkovy studium ti zcela nezakryte zavidim. u nas to nejde, resp. ne tenhle obor, takze se ani neda pracovat jinak nez na zkracenej uvazek a to neni nic moc, co si budeme povidat. :( a franina se neda delat po vecerech?
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: já to vyhoření měla,ale ne ze školy......a nebylo to o nechtění,ale o tom,že to pak prostě ani nešlo.....nj tri semestry..... jinak v oboru chci pokračovat (pracuji v něm)a líbí se mi to, ale třeba kvůli VŠ jsem musela nechat jazykový školy a franiny,která mě bavila......takže to mi taky moc nepřidá. Více méně jako dálkař moc nemám na vybranou, takže nějaký variability v rozvrhu neexistuji. Musím studovat přesně ty předměty, které jsou pevně dané.....
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REK11: "zadny nadseni se nekona" je jeste dobrej stav, hodne stesti. pocit naprostyho vyhoreni uz je pak horsi, snad u tebe nenastane, nez ty tri semestry dodelas :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    POZITRON: Já bych řekl že je to taková sublimace, že nejde o odpor k oboru, ale odpor obecně k učení, který je po tolika letech na VŠ pochopitelný a který se takto maskuje a racionalizuje. Na VŠ kromě toho ve většině případů nejde o to jaký obor studuješ, pokud v něm nechceš pokračovat dál na PhD. a dělat vysokoškolskou kariéru.
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: tak ja to mam tak,ze jsem po hodne drsnych okolnostech v soukromi odesla-ted se tam musim vratit a dodelat necele tri semestry do bakalare-jinak mi neuznaji zkousky,co uz mam hotovy a uprime vim,ze bych mela.........ale zadny nadseni jako kdyz jsem tam nastupovala se teda nekona,spis je to tak,ze bych mela.....
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REK11: trefna otazka. zvlast kdyz si clovek muze rict, ze bakalar prece staci, tak nac riskovat dusevni zdravi kvuli magisterskymu diplomu (v mem pripade jeste v nezpochybnitelne zbytecnym oboru, ze kteryho stejne neplyne zadny uplatneni na trhu prace)
    REK11
    REK11 --- ---
    FRAKTALEK: a to se dělá prosím jak? :-))
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    POZITRON: stalo. a velka cast dokonceni vejsky nebo v podstate dosazeni jakehokoliv vetsiho cile je prekonani prave tehle stavu pri zachovani si dusevniho a psychickeho zdravi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    stalo se vam nekomu, ze jste dospeli do stadia, kdy uz vam z oboru, kterej studujete, bylo uplne na bliti (nebo jinak fyzicky spatne) a z predstavy, ze byste se jeste meli ucit na x zkousek a psat x seminarek, jste upadali do deprese? neni to okamzik, kdy by se na to mel clovek uz jednoduse vykaslat?

    ve tri mam zkousku, druhej pokus a jeste jsem se nezacala ucit, resp. umim jen to, co jsem se naucila minule a za co me vyhodil.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Problémem všech motivačních hlášek je, že to vede k nerealistickým očekáváním.

    Proto společnost Despair, Inc. vyrábí "demotivační plakáty" :)

    Tematicky relevantní do tohoto klubu tedy je:

    POZITRON
    POZITRON --- ---
    mam do vanoc mam napsat 4 seminarky, uz 14 dni si rikam, ze casu dost, to zvladam bez problemu a myslite, ze jsem zacala? achjo, to je konec.
    DHA
    DHA --- ---
    Něco mám mít napsané a odeslané v pondělí, nemám ani řádku, ale zato mám spoustu tohoto :o))
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    JAMILLOS: neboj, nepoučíš se, při dalším deadlinu na tom budeš podobně ;)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Zjistil jsem, že když člověk dostane fakt tvrdej kopanec od někoho blízkýho a když je pak taky vystavenej krutejm následkům, ďáblíka prokrastinace to dost oslabí, aspoň dočasně.
    Teď například trpím za svý předchozí neuvážený činy a zjišťuju, že mám necelejch 14 dní na dokončení bakalářky, ze který mám cca půlku, a to ještě nejistou. Ale to bylo předtím, teď na ní makám každej den a většinu dne.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    POZITRON: já jsem třeba prokrastinovat nepřestal. Jenom v mezičasech né, že nedělám nic, ale dělám, co mě zrovna baví, ať už je to uklízení, hraní Starcraftu, nebo spánek. Stává se mi mnohem míň, že bych seděl a díval se někde asi 10 cm za monitor, přes kterej je otevřený PDF s úlohou z matematiky ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam