• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    SYNDROMOW
    SYNDROMOW --- ---
    MILUNI: nachazim se dneska ve stejne situaci, snazim se k tomu dokopat ale jak rika TAURUS: asi to necham na pondeli pokud si neprodlouzim dovolenou
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    tomu se odborně říká KOPR...
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    dneska to fakt nejde .... sedim s rukou na mysi a cucim do monitoru a vubec nevim, co tam je. Okolo me papiry na zalozeni a spousta prace, zitra odjizdim na dovolenou a vubec nic se mi ani trochu nechce... Proste to nejde
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    dostala se vam nekdy prokrastinace do fyzickyho zdravi? jak sem si tady totiz taknak precetl par prispevku (na vsechny nemam cas, chapeme, zj..), mam z nich vetsinou takovej dojem, ze berete prokrastinaci jenom jako takovou malou nerest, bez ktery by to sice bylo lepsi, ale takle se to taky nakonec nejak uhraje, tak co..

    a jestli se to nekomu stalo, zajimalo by me, jestli je to dlouhej proces - dostat se z toho ve stadiu, kdy cloveka telo dokope k tomu, aby to uz po tech letech trvalyho stresu kurv* zacal resit, a aby si prestal nalhavat, ze nepotrebuje pomoct a zvladne to sam..

    .. btw, v patek na me myslete - nejradsi bych si na hlavu pustil pultunovy kladivo :-/
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    TAURUS: nevadi, ono v nem nic moc objevnyho neni. To co si z nej pamatuju, jsi uz asi docela dobre shrnul TAURUS
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    FRAKTALEK: jo to je ten co mám už čtrnáct dní otevřenej v jednom tabu browseru a ještě jsem se nějak nedostal k tomu ho přečíst....
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    TAURUS: a o tom je ten clanek, ktery jsem sem daval (FRAKTALEK)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    INUSHKA: nic neviděla, nic nezažila... vnitřní život je také důležitý, nicnedělání prospívá myšlenkám a duševnímu posunu víc než neustálá frenetická aktivita
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: ale teda přiznávám, že jsem za tohle nasazení zaplatila syndromem vyhoření, kvůli kterému jsem rok nebyla schopná dopsat diplomku a naučit se na státnice. A poté, co jsem s nožem na krku (zbýval mi už jen jediný termín) ty státnice udělala, tak další rok jsem se dávala do kupy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    INUSHKA: já bych hned měnila aktivitu za prospaný dopoledne!
    akorát miminátor má, co se matčina spánku týká, poněkud odlišné názory :-(

    je to zlo, já už skrze to dítě, práci a domácnost ani nemám pomalu čas prokrastinovat :-) pomalu se vracím do svého vysokoškolského modu, kdy jsem trávila kolem 60 hodin týdně v práci, do toho dva obory na dvou různých VŠ, a narozdíl od svých spolužaček, kteří ve zkouškovém leštily zadní stranu vodovodních kohoutků, já jsem prostě věděla, že když v půl osmé přijdu z práce a zkouška je v devět ráno, tak do toho času mezitím musím nacpat něco a) učení b) cestu do školy a c) něco spánku, a na prokrastinaci prostě nezbylo.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TRISSIE: Jo, tím se utěšuju taky. Dokonce jsem to tady i rozhlašovala, když jsem prospala půl odpoledne :-D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    INUSHKA:
    TRISSIE: Tak v tomhle případě je nicnedělání opravdu jedinou smysluplnou činností :)
    DHA
    DHA --- ---
    DHA: Akorát mám támhle na polici knihu, která se má do dnes vrátit, kouká na mě výhružně, asi přes ní něco hodím :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    INUSHKA: ale je to na mnoho let naposledy, co se ti to (nic nedělat) povede. Zkus si to užít, budeš na to ráda vzpomínat :-)

    poslední dovolenou před narozením dítěte jsem prokrastinovala tak, že jsem se kolikrát pomalu ani nedostala z pokoje. Pravda, to, že pravidelně každé odpoledne pršelo a někdy bylo pod mrakem už od rána, moc nepomáhalo. Zato jsem přečetla osm knížek, hodně spala, a považuju to za jednu z nejlepších dovolených svého života :-)
    DHA
    DHA --- ---
    V červenci jsem měla první část volna (dovolené), nestihla jsem ani jednu věc, co jsem si naplánovala. Teď mám druhou část, nemám naplánováno vůbec nic, no nebude mi tak lépe?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    INUSHKA: Nojo, na to holt pomáhá jediný - zvednout se a začít :-)
    Prostě se donutit, nějak.
    Taky mám ten problém - mám docela dost času, ale všechen strašně plýtvám ničím, ač plánů, co můžu dělat mám hromady.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MILUNI: To právě že není, protože po takovéhle dovolené si budu tak akorát vyčítat, že jsem ten týden naprosto promarnila, nic neviděla, nic nezažila a vpodstatě ho pronudila. Ani si takhle psychicky neodpočinu.
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    INUSHKA: to neni prokrastinace, ale to je poradna dovolena :-D
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Nikdy by mě nenapadlo, že je možné prokrastinovat i na dovolené. Měla jsem tolik plánů, vzala jsem s sebou tolik věcí, že si zahraju na kytaru, udělám DDR party, budu jezdit na výlety a chodit na procházky se psem a zatím sedím v chalupě s nohama nahoře, cpu se jídlem, co uvařil někdo jiný, a nechce se mi vůbec nic... :-/
    MILUNI
    MILUNI --- ---
    Ja muzu chvilku prokrastinovat!!! Dostudovano!!! Ale ten kos s pradlem asi krome me nikdo nevyzehli a zasoby ve skrini se povazlive ztencily... Jenze kdyz mam ted tu ruku v sadre..... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam