• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUÚstav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    děvčata, děkuji za to teplé mléko s medem a skořicí (rum moc nemusím:o)). Včera jsem si ho dala a je to moc dobré, začnu ho asi pít pravidelně:o)
    IVUSHE
    IVUSHE --- ---
    jj...to je klasika tyhle blafy...jakožto milovnice sýrů a jejich různých zpracování, sem si jednou objednala borkolici se sýrovou omáčkou.......vypadalo to jako něco co už jednou v žaludku bylo....a to nepíšu o tom jak to chutnalo;),.......ale tak když je hlad tak se sní všechno;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IVUSHE: Done :-)

    Jinak s řepou mě dostali v neděli v Zelení kočce v Brně. Osobně řepu miluju. A při pohledu na jídelák jsem si objednala borčš a dobře znějící salát z červení řepy s jogurtem a česnekem.

    A co mi donesli? Zelňačku, ve které vařili sterilovanou řepu a syrovou sterilovanou řepu s troškou jogurtu a hlavně se spoustou odporného, překyseleného láku s umělými sladidly. Brrrr.

    Řepný salát je nejlepší, když uvaříte řepu do měkka (a nebo upečete v alobalu, to je ještě delikátnější), nastrouháte a jen trošku posolíte, pokapete citronovou štávou a olivovým olejem.
    IVUSHE
    IVUSHE --- ---
    zdary:) v kandidátech na průzkum vám chybí UHO (univerzální hnědá omáčka), drožďová polévka, sýrová omáčka s těstovinami, čočka s párkem, krupicová kaše, a šťávy všech možných barev, vůní a chutí, samozřejmě ještě teplej čaj!fujtajbl....:D
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    TERA79: plachetnici tedy vynechávám, ale přidávám skořici :-) sice po tom neusnu, ale chutná mi to :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    POLINA:
    TERA79: OOOO, tak to to zní lákavě....budu muset otestovat.....Dám pak vědět....
    TERA79
    TERA79 --- ---
    NIENNA: Jak píše POLINA, já to teda neocením, ale před zavíračkou jsem toho nadělala kvanta. Jo a pro nás obyčejný civilïsty rum=tuzemák s plachetnicou ;)
    Já když v noci nemůžu chrápat, tak si dám hrnek studenýho mlíka a za chvíli jsem tuhá. Každej to má jinak :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    NIENNA: není, i bez pěny je to výborný...arorát já teda nepoužívala rum, ale tuzemák, ten tomu dodává tu chuť, myslím, že s klasickým rumem ( havanna a spol. ) by to tak nechutnalo.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TERA79: Hmmm, to jsem nikdy netestovala.....Já padnu a spím.....Ovšem chuťově by to mohlo stát za to.....Ovšem vyšlehat to párou nezvládnu.....a to je půlka kouzla pryč, ne?
    POLINA
    POLINA --- ---
    TERA79: to je klasicky udel barmanů ,)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    POLINA: No co mi paměť sahá, tak když se šlehalo párou, tak snad škraloupek ani nebyl a jïnak jsem nesměla mít to mlíko horký, ale akurát, aby to šlukli a vystřelili, v jedenáct jsem už zamykala... se pak rozkecali a já přitáhla dom moc pozdě :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    TERA79: miluju ho, tak pred dvema lety jsem ho pila každej vecer, ale to škraloup nedělá...nebo možná je to tak dobrý, že jsem to vypila dřív než mělo možnost nějaký vytvořit ,)))
    TERA79
    TERA79 --- ---
    NIENNA: A co teplý mlíko s medem a rumikem? Když jsem ještě dělala za barem, chodili mi na to pejskaři před zavřením jakože šláftruňk... Majitelka nechápala, jakože týdně karton mlíka.... moji oblíbenci měli to mlíčko ještě pěkně párou vyšlehaný...se oblizovali až za ušima.
    Jinak to samé, co ostatní...škraloup for never ...blééééé :(
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MISHACZEQ: tak to já skraloup miluju, na mléku, na pudinku, na rýžové kaši,... :)))

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIENNA: z plnotučnýho určitě. A z polotučnýho to odmítám jít zkoušet. brrrrr.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LEENVECKA: Když já spinkám jako novorozenec i bez mléka....I manželem (a to je sedmispáč) je mi záviděno - mě nevzbudí chrápání, kašlání, rekonstrukce v baráku.....prostě nic....Ale to je informace trošku OT
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Me tepli mliko zacina i chutnat, ale nesmi byt moc teply spis takovy vlazny, jinak horky mliko jedine s prichuti a to je pak uzasny na noc na spani:o)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Škraloup je odpornost....taky to nemůžu....teplé mléko např. v kávě nebo coby kakao unesu, ale nesmí se udělat škraloup.....(tj. nesmí projít varem)

    Teď mě tak napadá - jde vůbec z dnešního mléka v krabici vyrobit škraloup?
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    dalsi vec, kterou nesnesu a tahne se to dokonce od doby skolky - teply mliko (navic my tam mivali ten skraloup vzdycky jako bonus)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Jsem dlouho nemohla tenhle klub najít...a koukám, že jsem o moc přišla...Je to tu velmi inspirativní.....Dodám recept na žemlovku....jen co budu doma....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam