Jsem dnes přemýšlela o játrech... Nevím jak u vás, ale u nás slepená rejže, tvrdý "pískoidní" játra plus univerzální hnědá omáčka.. a měla jsem na to asi 20 minut. Nechtělo se mi patlat přílohu (zastánci atkinsovy diety jásaj), postačila cherry rajčátka. Játra jsem měla po ruce kuřecí.
-30 dkg kuřecích jater
-větší cibulka (nebo jarní)
-ovčí sýr
-kysaná smetana
-koření (oblíbená domácká směs: mletý kmín, kari, paprika, sůl, pepř:)- podle chuti
cherry rajčátka pro "vymývání chuťových buněk"...
Cibulku na proužky, nechat zesklovatět, jatýrka trochu pokrájet, nechat na pánvi změknout, osmahnout (nespálit). Okořenit a promíchat, stáhnout plamen a přidat na chvilku kousíčky sýra, pak vmíchat cca lžíci, dvě smetany...
Takže ve finále úplně jiný jídlo, ale hrozně dobrý. Smetana a sýr udělají to, že uvedené množství stačí skoro na dvě porce, protože rychle zasytí a člověk po něm neusne:)