• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUÚstav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jo, na tom něco bude.
    Nebo je to možná tím čerstvým mlékem, které nám nosili přímo z kravína. Nevím. Mně se nikdy taková mlíkovka nepovedla.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MEANDER: Joo, tak na tu od Tve babicky recept nemam :(

    Ale za temito jidly vetsinou byva tzv. granma skill .. Je potreba mit level 64 a vic.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    WILDENBURY_SQ: Přesně tu. Babi do ní nedávala žádnou cibuli ani špek. Netuším, čím to bylo, že ta polévka byla tak dobrá.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    pardon, to drobeni je hl. mouka + voda + vejce.. afaik.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MEANDER: jako mlikovou polivku?

    .. Mno co to je dobra .. Ja myslel, ze slozeni tehle polevky je opravdu jen plnotucne mleko, zaprazena cibule (ovonena dobrym spekem, mm) a drobeni z mouky a vody ..
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    Moje babi dělala strašně moc dobrou mlíkovku s domácím drobením. Mám na ni chuť, ale nevím, jak se taková dobrá mlíkovka dělá. Víte to někdo?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Mnam mam chut na lalok. :D
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    PIGSTER: Nebo s česnekovou majonézou! Výborná věc, ten jazyk.
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    ZUZKAOU: jazyk je uplne MNAM - idealne s tatarkou
    TROTAK
    TROTAK --- ---
    ZUZKAOU: jist co melo nejaky zvire v hube ? to si radeji dat vejce ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WILDENBURY_SQ: Ani třeba srdci nebo jazyku? To je čistá svalovina, bez jakéhokoliv náznaku zápachu. (dobrá, jazyk se po uvaření musí oloupat.)
    BUTTERFLY89
    BUTTERFLY89 --- ---
    WILDENBURY_SQ: Koprovka mňam. A rizoto, segedín a buřtguláš.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Koprovku, spenat, UHO, buchticky, zemlbabu, to ja vsechno rad..

    ..ale tem pajšlům ja na chut asi nikdy neprijdu, blegh.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Základní recepty na přípravu vnitřností.

    Kuchařka - Maso které šetří kapsu-Mondi.h.pdf (9972372 B)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Macek v botách - Klasický segedínský guláš dle Eleka Magyara
    http://www.macekvbotach.cz/klasicky-segedinsky-gulas-dle-eleka-magyara/

    Je fakt, že segedín v jídelnách mi přišel vždycky nejedlej, u nás doma se nevařil a tak si pamatuju, jak jsem byla překvapená, že to je dobré, když jsme ho vařili na jedněch horách s oddílem, tudíž to bylo takové ... skautské ... nikoliv pořádně připravené.

    Asi ho v nejbližší příležitosti udělám, je to takové zimní jídlo. I když teda budu muset zůstat u běžné papriky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PIGSTER: A přitom jde udělat dobrá celozrnná, ale potřebuje dostatek tuku a vajec, jinak to není vánočka...
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    ZUZKAOU: "prodejna zdrave vyzivy" hadr
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FUUUUUU
    Kvásková vánočka bez vajec | Vaříme zdravě
    http://www.varimezdrave.cz/kvaskova-vanocka-bez-vajec

    Místo mléka - rýžový nápoj zajíc, místo másla - olej, místo cukru - rýžový syrup, navíc s žitným kváskem. Nevím, co z toho vznikne - respektive vím, sladký, pletený chleba- ale rozhodně to už není vánočka.

    A proč tam proboha leje citronovy esencialni olej, namísto citronové šťávy?


    Nevím - pokud se vydám cestou, že si zakážu živočišné produkty (co ty chudinky kvasinky?) a z nějakého důvodu trpím sacharofobii, tak budiž. Ale proč se pak trápím vyráběním náhražek za nedostupné potraviny, které zcela zaručeně neuspokojí mou chuťovou paměť z dob před prozřením...
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ZUZKAOU: Ufff, a to slovo, RIZETO!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam