• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUÚstav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Mnam mam chut na lalok. :D
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    PIGSTER: Nebo s česnekovou majonézou! Výborná věc, ten jazyk.
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    ZUZKAOU: jazyk je uplne MNAM - idealne s tatarkou
    TROTAK
    TROTAK --- ---
    ZUZKAOU: jist co melo nejaky zvire v hube ? to si radeji dat vejce ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WILDENBURY_SQ: Ani třeba srdci nebo jazyku? To je čistá svalovina, bez jakéhokoliv náznaku zápachu. (dobrá, jazyk se po uvaření musí oloupat.)
    BUTTERFLY89
    BUTTERFLY89 --- ---
    WILDENBURY_SQ: Koprovka mňam. A rizoto, segedín a buřtguláš.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Koprovku, spenat, UHO, buchticky, zemlbabu, to ja vsechno rad..

    ..ale tem pajšlům ja na chut asi nikdy neprijdu, blegh.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Základní recepty na přípravu vnitřností.

    Kuchařka - Maso které šetří kapsu-Mondi.h.pdf (9972372 B)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Macek v botách - Klasický segedínský guláš dle Eleka Magyara
    http://www.macekvbotach.cz/klasicky-segedinsky-gulas-dle-eleka-magyara/

    Je fakt, že segedín v jídelnách mi přišel vždycky nejedlej, u nás doma se nevařil a tak si pamatuju, jak jsem byla překvapená, že to je dobré, když jsme ho vařili na jedněch horách s oddílem, tudíž to bylo takové ... skautské ... nikoliv pořádně připravené.

    Asi ho v nejbližší příležitosti udělám, je to takové zimní jídlo. I když teda budu muset zůstat u běžné papriky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PIGSTER: A přitom jde udělat dobrá celozrnná, ale potřebuje dostatek tuku a vajec, jinak to není vánočka...
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    ZUZKAOU: "prodejna zdrave vyzivy" hadr
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FUUUUUU
    Kvásková vánočka bez vajec | Vaříme zdravě
    http://www.varimezdrave.cz/kvaskova-vanocka-bez-vajec

    Místo mléka - rýžový nápoj zajíc, místo másla - olej, místo cukru - rýžový syrup, navíc s žitným kváskem. Nevím, co z toho vznikne - respektive vím, sladký, pletený chleba- ale rozhodně to už není vánočka.

    A proč tam proboha leje citronovy esencialni olej, namísto citronové šťávy?


    Nevím - pokud se vydám cestou, že si zakážu živočišné produkty (co ty chudinky kvasinky?) a z nějakého důvodu trpím sacharofobii, tak budiž. Ale proč se pak trápím vyráběním náhražek za nedostupné potraviny, které zcela zaručeně neuspokojí mou chuťovou paměť z dob před prozřením...
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ZUZKAOU: Ufff, a to slovo, RIZETO!
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    vzal jsem na milost masovo žemlovku (zapečená se sýrem). Takové české lasagne (ale kam se to na ně hrabe)
    BUTTERFLY89
    BUTTERFLY89 --- ---
    ZUZKAOU: A propos, takové to rizoto z jídelny (u nás se dělalo červené) bylo vůbec to nejlepší, co nám dělali, mňam, vzpomínám na něj doteď :). Žel ho udělat tak neumím...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Bleah
    Barevné rizeto recept - Labužník.com
    http://www.labuznik.com/recept/barevne-rizeto/
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    INUSHKA: Heh, dobry vysvetleni. Celej den to pulirujou stejnym smradlavym hov... a jidlo vari ti nejlepsi z nejlepsich :-).
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    FLEGMA: Protože je celý den utírají tím stejným smradlavým hadrem, který je za chvíli nasáklý nejen vodou, ale hlavně všema těma zbytkama, a ty se po těch tácech pěkně rozpatlávají dál a dál... Dobrou chuť :-D
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    PIGSTER: Strahov neni spatna volba, moznost priplatit si za nejaky luxusnejsi jidlo (lasagne, ...) je taky fajn a vyber slusnej. Ta modra v Dejvicich je o trochu lepsi nez jist z eintopf v koncentraku, ale ne o moc :-). A pred cervenou jsem byl durazne kolegy varovan, takze jsem radsi ani nezkousel. Na masarycce lze jako bonus k jidlu zbalit nejakou pohlednou cizinku, je jich tam hafo... Ale nazyvat Masarycku Hiltonem, jak tomu nekdo rika, to se musim pousmat...

    Premejsleli jste nekdy nad tim, proc ve vsech beckovejch jidelnach odporne smrdej tacy ? To ma bejt nejakej trademark echtovni beckovy jidelny ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam