• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUÚstav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    IORETH: Dvakrát do týdne myšleno maximálně, a jo - jak jsem slyšela od lidí ve svém okolí, tak někteří mají masitý aspekt v každé jídle třeba.
    IORETH
    IORETH --- ---
    QUORRA: dvakrát do týdne že je hodně málo :-D?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kuřecí jsem jedla vždycky. Ale byla doba (ano, po ZŠ), kdy jsem nevěřila, že jiné maso, než kuřecí, může být upravené poživatelně a chutnat dobře, takže jsem dala variantu, že jsem maso nejedla.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ZUZKAOU: Dala jsem, že nejím maso, ale věc se má tak, že maso jím, ale hlavně proto, že je potřeba. Ale jím ho hodně málo, tak dvakrát do týdne maximálně, když je příležitost, někdy taky vůbec.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    [SERVER ERROR]
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Jsem divná, ale dodnes mi hrozně chutnaj játra...když mi bylo pět, maminka mi musela schvovávat ledvinky z králíka. Neodradilo mě, ani když mi řekli že přes to tečou čuránky.

    He..zajímalo by mě, z kolika lidí se po dokončení zš aspoň na nějakou dobu stali vegetariáni.
    Já jsem přestala jíst maso v prváku na střední a nejedla jsem ho dalších šest let. Prostě to nešlo. Nebylo v tom žádné hluboké přesvědčení a soucit se zvířaty.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    IKA: tlačenku mám ráda, ale toliko domácí masovou, drůbeží a davelskou šunkovou, jiné druhy nepozřu ani nadále
    IKA
    IKA --- ---
    ZUZKAOU, MOIRAIN: mam pocit, ze niektore jedla sa proste nedaju rehabilitovat. ja osobne tak vnimam napriklad tlacenku, a to nam ju v skole ani nedavali.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: +1, prý dělám dobrý rýžový nákyp, ale pro mne je ta rýže v mléce prostě nepoživatelná
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Tak já davam nejaky svoje jidelnovy spatny vzpominky- top 10:

    -mléčná polívka (nevermore)
    - prejt- UAAAA, otřásla jsem se jenom u vzpomínky
    - jatra a jakekoliv vnitrnosti (nejim doted nic)
    - platky masa v omackach- po nekolika letech vege obdobi maso uspesne zrehabilitovano (i s omackami). V jiste dobe naprosta fobie z naleznuti flaksny, tlusty maso apod. Takže klasika, hodit maso pod knedlíky a jít vrátit.
    - fazolky s bilou kyselou omáčkou
    - sekaná rošmelcovaná na jemno na plátky. Domácí sekaná na "hrubo" je delikatesní
    - šedivý převařený brambory, co se nabíraly špachtlí jako hmota, (ne kousky brambor)
    - rozvařený těstoviny ( zj. kolínka)
    - filé - vypěstovalo ve mě nechuť k rybám, který v dospělosti miluju.
    - dršťková polívka

    Naopak jsme si vzpomněla na jídla, který mi chutnali a vlastne je nevařím (díky za inspiraci)

    - česneková omáčka UHO k vepřovýmu se špenátem
    - šišky s mákem
    - rejžovej nákyp s meruňkama

    budu to tu sledovat ;)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IKA: ale jo, však já taky umím uvařit mléčnou rýži tak, aby to lidem chutnalo. Ale mě to nejede.
    IKA
    IKA --- ---
    ZUZKAOU: mliecna ryza existuje dokonca aj ako fastfood (a chuti vyborne.:)

    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    JASMINOVA: Jako cervena je totalni zlo, ale ja proste nepochopim, ze tam xy spoluzaku dobrovolne chodi - davaji ji prednost pred modrou i Masaryckou. Nepochopim, mlatim z toho hlavou o zed.
    EDERA
    EDERA --- ---
    JASMINOVA: Pro mě je taky rýžový nákyp ztělesněním toho nejhoršího, co školní jídelna nabízela. Nedávno ale vývařovna v práci nabízela jeden tak lákavě vyhlížející (s meruňkama a bílkovým sněhem navrchu), že nebýt jako další možnost řízek, tak jsem to i ochutnala. Ale řízky jsou moje slabost, těm prostě neodolám.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZUZKAOU: co hrášek! mě by spíš zajímalo, co se dělá s těmi vajíčky natvrdo.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    MAEDHROS: píšu že podle mě.. ;)
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    JASMINOVA: Že cukr a ovoce do rýže nepatří je naprostý nonsens.
    Eight-treasure Rice Pudding - China culture
    http://kaleidoscope.cultural-china.com/en/8Kaleidoscope3645.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JASMINOVA: ano, rýžový nákyp a sladký rýže jsou zlo. Nekdy jedlé, ale zlo :-)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Díky Zuzko, od tohohle si musím ulevit.
    Vždycky se mi zvedal žaludek z rýžového nákypu. Do rýže podle mě cukr a ovoce nepatří a budu si za tím stát. Kupodivu mléčnou rýži pozřít dokážu, ale není to ono.

    A úplně nejhorší byly obědy v závodní jídelně Tepna v Náchodě. Plíčky na smetaně jsem si musela vyfotit a dodnes jim neodpustím, že nejspíš i vinou jejich jídel jsem skončila v nemocnici se zánětem slepáku. Ani v červené menze v Dejvicích jsem po jídle nezažila tak hrozné křečovité stavy žaludku, jako tam.

    Uf.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Čelenž. Jak se dá napravit toto? Proč je v tom ten hrášek?

    VAJÍČKOVÁ OMÁČKA
    http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=106087

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    šunkový salám vcelku\r\n6 vajíček natvrdo\r\nhrášek v plechovce\r\nbílá, červená cibule\r\npodravka, sůl, sojovka, máslo\r\nobyčejná hořčice

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Na másle si změním nakrájenou bílou a červenou cibuli. Na ní dám osmahnout šunkový nebo kuřecí salám. Přidám malou plechovku okapaného hrášku (samozřejmě nemusí být). Zaleju převařenou vodou. Přidám pár lžíček podravky, sůl, sojovku, asi 3 lžičky hořčice. (vše dle chuti). Asi 20 minut povařím. Nakonec zahustím světlou jiškou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam