• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUÚstav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Vývařovna: RECENZE MENZY MORAVSKÉ NÁMĚSTÍ BRNO
    http://www.vyvarovna.com/2013/07/recenze-menzy-moravske-namesti-brno.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Vývařovna: SLOVENSKÁ SODOMA: DELIKATESY Z ROZHLASOVEJ HNUSÁRNE
    http://www.vyvarovna.com/2013/06/slovenska-sodoma-delikatesy-z.html

    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Slávky na bílém víně s řapíkatým celerem a rajčaty - 89,- (nedotovaná cena)

    Já tu firmu miluju :))
    IKA
    IKA --- ---
    V našej jedálni (aramark) sa najem síce vždy dobre, ale to len preto, že iné, ako vlastné jedlo z domu, tam nekonzumujem.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Vsechno znam, tahle sama šaškárna tady probehla a byl to beh na dlouhou trat, vpodstate se to tu resilo uz pred dobou meho nastupu pred cca sedmi lety, good luck / be patient / don´t give up :))
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    WILDENBURY_SQ: nj, když u nás furt lidi na oběd chodí s tím, že jsou rádi, že jim to uvaří někdo jinej :(
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MOIRAIN: U nas probehlo to samy, problemy s velikosti kuchyne a legislativou... Po radikalnim a hromadnem vyjadreni nespokojenosti (mmj. tim, ze proste nikdo na obed nechodil a eurest zacal priserne prodelavat) ale jde vsechno, u nas se vystridalo nekolik tehle dealeru splašek, ale i uslintani vedecti pracovnici maji nejaky limit a rekli jsme, ze tohle uz proste ne... A najednou to slo. Podle me to byl jen takovy socialni experiment, co vse jeste dokaze zkonzumovat blaznivy vedec, nez rozpouta demonstrace s alegorickymi vozy.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    WILDENBURY_SQ: závidím, u nás se dle jakýchsi předpisů na velikost kuchyně a tak, vařit nedá, tak se to nezlepší, kvůli hrůzám jako domácí perník se sklenicí mléka za nedotovanou cenu 78 Kč místní Eurest ignoruju už dva roky a vařím si sama
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Lidi ja jsem tak spokojenej, vypraskali jsme ty čuramedány vozící splašky pro prasata po Praze (eurest nebo dora gastro nebo jak si vlastne ted rikaj) a najali si mensi firmicku, ktera vaří. Kuchare to bavi, clovek muze pripominkovat, davat navrhy na zlepseni nebo nova jidla, ceny odpovidaji (nedotovana cena do 100 Kč za obed, pricemz tato plna palba nabizi dezert, polevku, hlavni jidlo, pivo/limo/birel.. Vse az na pitivo domaci), porce doslova monstrozni a obcas musime kuchare krotit, ze 6 domacich houskovych knedliku velikosti sloniho ucha s litrem koprovky a zadni nohou kravy opravdu nesnime :) Na prani zdarma zbytky zabaleny s sebou, moznost cely den koupit si svaciny (ruzne bagetky, rohliky, housky, pernik nebo babovka, opet vse domaci a chutne, zadne sracky od krokodyla nebo majonezovy chlebicek s bramborovym salatem).

    Obcas se seknou, ale sem asi moc neprispeju, protoze furt jim lepe, nez v prumerne hospode.. Pripadne vlastne muzu nekdy nahodit nejake fotky pro pripadnou inspiraci na tu nápravu zločinů. A uz to trva nekolik mesicu, tak doufame, ze se to udrzi, furt reagujem a davame nejake podnety co je dobre a co ne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Student vyhlašuje boj menzám. Chce audit hospodaření a lepší jídlo | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/student-vyhlasuje-boj-menzam-chce-audit-hospodareni-a-lepsi-jidlo-p9o-/dobra-chut.aspx?c=A130510_120616_dobra-chut_mc
    RGRADY
    RGRADY --- ---
    ZUZKAOU: diky, objednano :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZUZKAOU: musím říct, že tady vidím výhody toho, že synova škola vaří podle vegetariánského spotřebního koše - jednak jak je novější, tak má vyšší požadavky na zeleninu a luštěniny a nižší normu na tuky, jednak přece jen nemůžou používat tolik polotovarů
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RGRADY:
    Klasická česká kuchařka | Knihkupectví KNIHA.CZ
    http://www.kniha.cz/klasicka-ceska-kucharka/d-225027/
    Klasická česká kuchařka - Sandtnerová Marie Janků | Kuchařky | Knihy.vltava.cz
    http://knihy.vltava.cz/Naucna/Kucharky/Klasicka-ceska-kucharka/produkt=860030230/kategorie=16756/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Říkal dokonce, jistě s trochou nadsázky, že jsme objevili nový světadíl. Tuším, že jmenoval Ameriku.
    Školní obědy obsahují moc polotovarů. Děti pak dostávají příliš soli - iDNES.cz
    http://ostrava.idnes.cz/hygienici-zkontrolovali-skolni-obedy-deti-dostavaji-prilis-soli-pyn-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130222_1892911_ostrava-zpravy_jog
    RGRADY
    RGRADY --- ---
    Jinak kuchařka Marie Janků-Sandtnerové již není v prodeji :-(
    RGRADY
    RGRADY --- ---
    Jablkovec

    Housky nebo nesypané rohlíky nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Dortovou formu nebo kastrol vymažeme dobře máslem a vysypeme strouhankou, klademe vrstvu navlhčených housek, vrstvu na plátky nakrájených jablek, posypeme je krupicovým cukrem se skořicí, rozinkami a sekanými oříšky. Na to dáme opět nakrájené housky, pokapeme máslem, přidáme jablka, cukr se skořicí, rozinky a sekané oříšky. Povrch poklademe opět navlhčenou houskou, pokapeme máslem a celek zalijeme trochu mlékem, ve kterém jsme umíchaly 1 vejce. Jablkovec pečeme v mírnější troubě asi 3/4 hodiny.
    Mezi pečením jej poléváme zbylým mlékem s rozmíchaným vajíčkem. Před podáváním jej upravíme na mísu a ozdobíme sněhovým krémem.
    Krém: Ušleháme tuhy sníh a do něho zašleháme po kávových lžičkách 5 dkg krupicového cukru, pak metlu vyndáme a zlehka vařečkou zamácháme 15 dkg krupicového cukru. Tuhy krém rozetřeme na jablkovec a rychle jej necháme v horké troubě 2 minuty zarůžovět.

    Rozpočet pro 5 osob: 30 dkg housek (6 kusů) — 330 ml mléka — 50 dkg jablek — 6 dkg cukru — skořice — 6 dkg másla — 4 dkg rozinek — 3 dkg oříšků — 130 ml mléka — 1 vejce na zalití — 3 dkg másla a 2 dkg housky na vymazání
    Na krém: sníh ze 3 bílků — 20 dkg krupicového cukru
    -------------------------------------------------------
    Tvarohová žemlovka

    V míse v mléce umícháme dobře žloutky, krupicový cukr a rozehřáté prochladlé máslo. Pak tam vložíme na plátky nakrájené housky nebo rohlíky necháme je, až se dobře navlhčí. Pekáč vymažeme máslem, do něho vložíme vrstvu navlhčených housek, vrstvu dobře upraveného tvarohu (viz Nádivky), navrch dáme opět housky a pokapeme je máslem. Poté žemlovku pečeme zvolna asi 3/4 hodiny. Podáváme ji na míse pocukrovanou.

    Rozpočet pro 5 osob: 30 dkg housek (6 kusů) — ½ l mléka — 2 žloutky — 2 lžíce cukru — 2 lžíce rozehřátého másla
    Na nádivku: 50 dkg tvarohu — 3 dkg másla — 3 dkg cukru — 1 vejce — citronová kůra — 2 dkg sladkých mandlí — 5 dkg rozinek — na pekáč 2 dkg másla — 2 dkg cukru na posypání
    -----------------------
    Třena žemlovka

    Do umíchaného másla s cukrem zamícháme žloutky, sekané opražené oříšky, očištěné rozinky, načež přidáme na plátky nakrájené, dobře mlékem navlhčené housky a tuhý sníh z bílků. Pak rozetřeme polovinu hmoty do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, poklademe ji na plátky nakrájenými jablky a na to přidáme druhou polovinu hmoty. Žemlovku pečeme zvolna ½ hodiny. Upečenou bud’ pocukrujeme nebo ozdobíme jako jablkovec, ale také ji můžeme upéci i bez jablek a pocukrovanou podávat s jablkovým kompotem.

    Rozpočet pro 5 osob: 6 dkg másla — 4 dkg cukru — 2 loutky — 3 dkg oifki0i — 4 dkg rozinek — 30 dkg housek — 1/2 1 Smetany nebo mléka — ze 2 bílků sníh — 3 dkg másla na pekáč — 1 dkg cukru — 2 dkg strouhanky — 50 dkg jablek

    Snad to pomůže.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak fancy žemlovka, neboli bread puding s baileys zde

    Bread and Butter Pudding - Gordon Ramsay - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=DclwIk8HxDw
    RGRADY
    RGRADY --- ---
    ZUZKAOU: Toho jsem se bal, budu je muset opsat, jdu na to,... :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RGRADY: sem s nima.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam