• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BESSAYAjezevčíkáři :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    CHAJDA84: Většina jezevčíků prý hrabe hodně, jenom ti moji ne, a abych pravdu řekla, je mi to trošku líto :-) myslím že to k jezevčíkům patří, aspoň podle toho že všichni ostatní co znám, to fakt dělají :-) Ale v čem se Besina nedá zapřít, že je to lovec se vším všudy.. Loni dokonce na sílišti ulovila morče - je to zvláštní, měla jsem strach že mě za to majitel tohohle hlodavce ukamenuje, žádný nikde nebyl - no a tak ten strach trochu přebila hrdost :-D protože to morče bylo skoro poloviční co Besina. Ne že bych neměla morčata ráda, ale co jsem mohla dělat, Besi zaběhla kamsi do křoví a tam to jenom písklo a když přiběhla, tak už bylo pozdě něco dělat. jinak jsme zkoušeli taky bezkontaktní norování a to nám taky jde moc dobře, takže možná letos zkusíme zkoušky, když bude čas a nálada ;-)
    CHAJDA84
    CHAJDA84 --- ---
    takže samé kladné informace :-) je to jasný, jezvčíka budeme mít, jenom nabývám dojmu, že jich všichni máte víc :-) A nerozhrabávají vám zahradu? Toho se, musím přiznat, bojím trochu i já, nejen manžel :-)
    TYNA_DOLITA
    TYNA_DOLITA --- ---
    pro jezevciky ale dlouhy behani u kola moc neni, vzhledem k delce jejich patere...ted v mladi pohoda, ale kdyz se to prezene, ve vyssim veku se to muze vymstit...takze bych je prave i trochu setrila... ale zas aspon maj kondicku, to je zas k dobru veci...
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Naše holky uběhnou třeba deset kilásků vedle kola, nijak je nešetřím - a zjevně je to baví, protože pak nechcou ani zpět do ruksaku když už si myslím že maj uběhaný nožičky :-) takže tohle problém rozhodně není. V zimě sice tolik pohybu nemají, ale ony si to vynahradí samy, hrozně spolu doma řádí, když je chytne amok, tak se honí po bytě a vyblbnou se :-) Jo a ta mladší sice neaportuje, ale ta staší teda ano - nosila míčky nebo klacky odmala, ale ne tak intenzivně, dokud nezačla bydlet ještě se svojí kamarádkou Iolou od které to okoukala a teď nedělá pomalu nic jiného než že nosí míčky :-D Takže už jsou doma míčkocvoci dva :-) jo a hladkáče bych venku na zimu asi moc nenechávala - myslím že by jim byla zima. Ale zase to beru jen podle těch mých rozmazlených potvor :-)
    N_I
    N_I --- ---
    dlouhosrstaci vydrzej venku v poho..
    zae mluvim za adama a tondu..ale oba jsou v zime jak ŕyba ve vode a snih milujou..v noci jsou doma okolo krku natoceny to je jasny..:)

    ale tury a zimy daj uplne v klidu..:)
    CHAJDA84
    CHAJDA84 --- ---
    a ještě otázečka - vydržejí v zimě normálně venku, nebo by bylo lepší mít je vevnitř? to by mi totiž asi neprošlo... :-/
    CHAJDA84
    CHAJDA84 --- ---
    tak to je super zpráve :-) jsme docela akční a chodíme na dlouhý procházky a o víkendech příležitostně vyrážíme na různý túry, takže když ho na to zvykneme od mala, tak to bude v pohodě :-)
    N_I
    N_I --- ---
    co vim tak adam si dava horsky tury na bezkach a je to docela fraja co ubehne..

    tonda taky miluje vychazky..ale pokud je zahrada..tak se vylitaj tam...

    pater je vec osemetna..vic schodu treba je problem..je lepsi vynaset..ale jinak se dozivaj podle me uctyhodnyho veku...
    CHAJDA84
    CHAJDA84 --- ---
    taky si myslím :-), a jak jsou na tom se zdravíčkem - slyšela jsem, že potřebují moc a moc pohybu, aby se z nich nestali opravdu ty salámci a pak mají problémy s páteří...jsou třeba schopni běhat u kola? to asi ne, že jo... :-)
    N_I
    N_I --- ---
    velka zahrada je pro jezevce ideal...

    tak hura do toho..manzel si ho zamiluje..sazim stovku..:)

    hmm...my na prochazce nestekame vubec..:) ale na voditku je porad protoze by zdrhnul za srnou nebo zajicem..to me trochu stve..ze nemuze na volno...

    a taky mi prijde ze jezevci neradi klacickujou...:) je to pro ne pod uroven..nosit klacek sem tam..:)
    CHAJDA84
    CHAJDA84 --- ---
    jenom to musím ještě vysvětlit doma...nebo si ho prostě pořídím a potom budeme na manžela dva :-) máme velkou zahradu, tak se tam určitě nějak srovnají :-)
    CHAJDA84
    CHAJDA84 --- ---
    štěkání by mi ani nevadilo - jsme na vesnici a tam to patří :-) a ta tvrdohlavost je mi právě sympatická - asi fakt platí pravidlo jaká pán takový pes :-) nějak intuitivně jsem si ho zvolila :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    N_I: To doma právě ani neštěkají, to je v pohodě, ale když jdeme na prochajdu, tak když jde někdo okolo tak se můžou uštěkat. A ono je jedno jestli jsou na vodítku nebo ne, protože některý lidi se na to "ksichtí" tak jako tak. A tohohle právě nevím jak se zbavit :-) Já je sice znám takže vím že nikoho nekousnou, ale lidi se bojí no...
    N_I
    N_I --- ---
    bessaya..tvrdohlavost u psa je mozna vyhoda..me to prijde sympaticka vlastnost..:)
    stekaj? no nemam uplne zkusenosti..ale da se to uhlidat...nas tonda na vychazce nesteka vubec...na nikoho..a doma na zahradce jen trochu..

    co vim tak i babetky adam se doma naucil nestekat..kdokoli projde po chodbe..
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    CHAJDA84: přesně tak :-D oni sice můžou být zlí, ale stejně jako psi z každé jiné rasy - jak je kdo vychová, takoví jsou. Akorát tu jezevčičí paličatost nejde moc vyléčit :-D Co mě ale trochu štve, že ty moje potvory pořád štěkají - skoro na všechny - ony sice nikoho nekousnou, ale štěkají dost. A samozřejmě že je to nepříjemný. Člověk může nadávat, plácnout je, cokoli ale nepomáhá to. Máte s něčím takovým zkušenost?
    CHAJDA84
    CHAJDA84 --- ---
    Hezký den všem:-), všechny vaše přípsěvky potvrzují to, co vím už dávno - jezevčíci jsou super!!! Taky bych si chtěla nějakého jezevčíka pořídit, ale manžel o tom nechce ani slyšet - že prý jsou tvrdohlaví a zlí...ale já vím, že to jsou jenom pomluvy :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GIO: jo jo já vím, slyšela jsem co máte všechno doma :-) Tak třeba jednou až stop stav nebude ;-)
    BABETKA: Přesně tak to mám v plánu. Jiank Adámek přece nemůže mít problém s hledáním nevěsty, je to fešál! :-)
    BABETKA
    BABETKA --- ---
    BESSAYA: to je jasny...Adamek ma 10 kilo a je vetsi nez klasickej jezevec jeste mi prijde...ja to jen zkousela vid:)...kdyz on sam si zadnou nenajde:)))

    ta falesna brezost je neprijemna vec no:(...to chce hned stenaky a pak nechat vykastrovat radsi:(
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    dnes jsem na Žižkove u parku na Židovských pecích potkala paní s černým jezevčíkem, že prý ho našla a shání majitele - NEPOSTRÁDÁTE ČERNÉHO JEZEVĆÍKA? Bohužel vzhledem k době nálezu a tomu, že to byl evidentně velmi mladý veselý pejsek, se obávám, že je to odložený dárek k vánocům - ale kdyby přece jen...
    GIO
    GIO --- ---
    BESSAYA: nene to ne mame plny stav. az za cas... ted mam uz zoo plnou.)
    GIO
    GIO --- ---
    TYNA_DOLITA: neerozhodne hladkac.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam