nas jezevcik hrabal jak divej, ale jako nic strasnyho. aspon lovil krtky.)
jinak nechat psa lovit.. je pro me neprijatelny.
s tim neco delejte.
o norovani pomlcim radsi uplne. je fuk, zda je kontaktni, ci bezkontaktni, nejaka prepazka mezi ni a psem lisku toho kruteho stresu opravdu nezbavi. meli by to konecne zakazat uplne. sily maji byt v prirode vyrovnane, tak nevim, proc by pes mel na lov lisky trenovat.... myslivci mi posledne tvrdili, ze musi byt trenovani, kdyz pak treba v nore potkaji jezevce, nebo chyti jeho stopu.. a na to ja odpovidam, ze pes ma poslechnout, nebo byt na voditku, pokud se o nej boji, ze jim ho nekde zazdi...
pardon za ty litanie, ale uz jsem taky zaznamenala, ze myslivci na norovani pouzili kocku, kterou si nekde odyhctili a to ja zcinam videt rude.
ad loveni zvirat obecne..., opet, mam doma psy i kocky, moje kocky jsou naprosto zvykle na psa/y, ktery/i jim neublizi, s jinymi je seznamovat ani nemohu, protoze proste k tomu s bytovyma(kocouri co chdi ven to docela chapou) neni jaksi prilezitost...
a jde to, mela jsem toho jezevce, ktery mel taky tendence kocky zrat, dostali jsme ho asi v peti letech po babicce, resp. i s babickou. a doma jsme meli dva kocoury... jezevcik musel velmi rychle pochopit, jak se k nim ma chovat, jinak by skoncil ve vyhnanstvi na zahrade.. a pochopil.)
takze nehazet flintu do zita.) a trenovat.) morče určo něčí bylo, cokdyž ted nejake ditatko plače?.)))
nee to je extrem samo, tos asi nemohla ovlivnit, to je pravda, a nejspis to morce nekdo i vyhodil.. kdovi..ale je fakt ze jezevcici jsou tlamy nedovrene a furt by neco rdousili, pokud jim teda clovek k tomu da prostor...
konec hlaseni:)