Je tu někdo komu na eksém pomohla konopná mast?
Já na to slyšela všude doporučení a chválu. Ale už jsem vyplácala druhou mast a výsledky žádný.
Zkusila jsem BalCANN a CreamCANN.
BalCANN se mi zdál šetrnější k eksému na krku a obličeji (nepálilo to, nenapínalo kůži, spíš zklidňovalo, dokonce jsem ho mohla nanést bez problému i na eksém v očních partiích. Ale zlepšení minimální. Ze začátku byly změny vidět, ale pak se to zaseklo na mrtvým bodě a ať jsem mazala jak jsem mazala, pokroky už dál nebyly vidět.
Asi na to ten krém už dál holt nestačil.
Navíc je ten krém hrozně mastnej, takže od chvíle co se namažete je z vás pomalu socha.
CreamCANN se mi zas zdál lepší na eksém na rukou. Nevím co to je. Ke kožní už jsem rezignovala chodit (vždycky mi jen napsala jiný kortikoidy a vzala si třicet korun). Nechce se mi to ani popisovat, ale příspěvek níže naznačuje, že tu s tou nechuťárnou nebudu první.. je to svědivý eksém na prstech ruchou, drží se hlavně v záhybech a na kloubech. Zarudlý, suchý, ale přesto se tam dělají malé mokvavé boláčky.
CreamCANN je asi o trochu agresivnější (?) ke kůži protože po používání, boláčky zmizeli a zbyla ,,jen" zatvrdlá kůže, která se ale začala viditelně hojit. Problém je, že mám eksém dost rozšírenej, takže krém došel.
Ale myslím že by mi ruce možná dokázal vyléčit.. Hojil se mi i dobře eksém v záhybech rukou a nohou.
Takže
RETESKA: možná bys mohla zkusit...
Ale co se týče krku tam bych asi CreamCANN nedoporučovala, chvíli po nanesení to strašna pálí, bolí, zrudne. Na obličej sem to ani nezkoušela. Je fakt že po chvíli (utrpení) se to uklidní. Ale po vstřebání krému je kůže pak strašně vysušená, loupe se... nevím. Taky bych asi lépe vypozorovala při delším zkoumání.