• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    já jsem atopik od narození
    věčný boj, válka předem prohraná. někdy až hrůza.
    každopádně v poslední době (asi dva roky) se to výrazně zlepšilo
    jednak mi byl doporučenej krém lipobase na promaštění a krém diprosone na léčení, obojí funguje bezvadně.
    ale hlavně a především mi byly doporučeny ledové sprchy po ránu. že se vysprchovat teplou a pak postupně snižovat až na úplně ledovou. pak se utřít a namazat. ty ledový sprchy totiž prokrvujou pokožku, že se daleko líp obnovuje a vyživuje a uzavřou se póry a kůže tolik po sprše nevysychá. nějaký čas (půl roku?) jsem se dokonce sprchoval bez jakýhokoliv mýdla a to se měla kůže nejlíp. a nezdálo se mi, že by si okolí myslelo, že smrdím .o)
    od tý doby klid největší, exzém přestal být nezvladatelný, spíš se stal takovým lokálním věčným, ale malým .o) a bez ledovky na závěr už si sprchování neumím představit .o)
    antihistamika beru jen když se cítím všude svědivě, tjst skoro už taky ne. teď se mažu většinou jen bílou vazelínou, stojí to 28 korun, promašťuje a člověk kvůli tomu nemusí k doktorům.
    tak vám přeji šťastný boj. vzhledem k tomu, co všechno na mě doktoři vyzkoušeli, si myslím, že univerzální cesta není. nejlíp mi při největším marastu pomáhala taková hnědá hrozně smradlavá mastička, ekzém do druhého dne prostě zmizel. ale ta se přestala prodávat už za komunistů.
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    moje "dobry" zkusenosti skoncily nekde v polovine vsech tech procedur;) jako urcite to zprvu nejakej efekt melo, ale pak mi prislo, ze uz to ten blahodarnej ucinek ztratilo a spis se to zhorsovalo

    a to jsem si jeste odnesla osklivou bradavici, s kterou jsem si dobre pul roku uzivala:)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    mne ty tomesy moc nepomahaly, chodila jsem tam pul roku a kdyz jsem prestala, okamzite se to zas vratilo tam, kde to bylo predtim, navic uz vubec se mi tam nechtelo chodit potom, jak se nektere sestry chovaly, ne vsechny ale vetsina, a fakt, ze jsem kolikrat sla do vany, kde treba plaval chlupy z predchoziho pacienta, tak jako prosim? a to jsem tam jeste na miste pro odlozeni veci nechala retizek /protoze me sestry kolikrat honily, sotva jsem skoncila s sla se osprchovat, uz mi tam vlitly a honily me, ze ceka dalsi pacient/, kterej i kdyz jsem tam volala hnedka jak jsem na to prisla, se tam nenasel, resila jsem to skrz email, protoze za to /at si v ty svy brozurce co jsem podepsala pisou co chtej/ zodpovidaji, pricemz mi sama reditelka napsala ze se nasel, tak jsem tam pri dalsi navsteve sla s tim, ze si ho vemu, ale sestry mi rekly, ze tam zadnej neni, psala jsem reditelce znovu a bez reakce, napsala jsem ji urgenci a odpovedela mi, ze tam tehlech zapomenutych veci je vic(!), druhy den jsem tam sla znovu a opravdu ho tam celou dobu mely /to mi jeste sama reditelka pro sanum rikala, ze za sestry tam muze dat rukud o ohne, ze by to zadna nevzala/ a to jeste po mne chtely, abych zpetne zaplatila poplatek tricet korun za navstevu lekare, kterou jsem jim samozrejme platila pokazde, nez jsem k nemu vubec sla, takze u me pro sanum ne, i kdyz se mi zprvu zdalo dobre, ale chovani tech sester a to, jak to tam nejspis "funguje" na pro sanum, alespon podle me, vrha spatne svetlo, ale chapu, ze treba nekdo ma zkusenosti dobre a neda na pro sanum dopustit

    zato ted nedam dopustit na motol, jsem s peci tam maximalne spokojena
    nastupovala jsem jako pripad na hospitalizaci, nasadili mi nejake leky a naridili mi byt doma, stav se skoro ze dne na den obratily o 180 stupnu, nasledne udelali spousty vysetreni a ted kazdy den beru medrol a aerius a bez problemu + jsem dostala masticku s minimem kortikoidu, kterou pouzivam minimalne

    uvidim, jak se to bude dal vyvijet, pripadne bych chtela zkusit sanatorium achillea, co mi doporucovala znama
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ad Pro sanum (klinika pro lupenkare a ekzematiky). Dostala jsem pridelenyho doktora (maji jich tam nekolik), ten se mnou prosel vstupni pohovor a prohlidku a rovnou napsal tzv tomesu, coz je kombinace koupani ve vane se solema a mineralama a UV zareni. Intenzivni kura, ktera ma 24 "lezeni" a musi se absolvovat 4-6 tydne.

    Je pravda, ze pri te prohlidce a naslednym vysvetlovani, co mi to predepisuje a jakej to bude mit dopad (napr. utikat kazdej den z prace nemuze kazdej), mohl byt daleko duslednejsi, nicmene castecne to prikladam tomu, ze ceka az mu moje byvala kozni posle papiry a pak si to doplni.

    Po dvou letech promazavacich masti se aspon konecne neco deje. Koupele pomahaji, navic apson o 50% ustoupilo svedeni celyho tela (a ja nejsem tak mrtva, ptz slunicko :-). Predpokladam, ze po skonceni to dlouho nevydrzi, ale taky mi aspon slibil nejaky specialni testy, jeslti jsem na neco precitlivela (slozky kosmetiky, ropny produkty atd).

    Takze za me tahle klinika ano. Akorat tam chodi mraky lidi :-/
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    WE_RU: no teď sem trochu na rozpacích, popis intenzity smradu stojí zato :D
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    ATYKIN: tak vyzkouseno, mam na rukach asi hodinu a uz po tej hodine mam ekzem o neco klidnejsi... tak doufam, ze to tak bude i nadale... akorat se s tim nebudu moct mazat nijak casto, protoze vic smradlavou masticku jsem jeste nemela, zveda se mi z ni zaludek, tak si nedovedu predstavit, jednat takhle smradla v praci se zakaznikama :D no uvidime, zadna reakce taky nebyla, vetsinou me vsechny masticky stipou nebo pali a tahle super. tak budu pozorovat dal a pokusim se vyzvedet recepis :)
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    LUCKYSWEETY: Pravidelně ne... asi tak před půl rokem jsem si ho koupila a pomohl dobře, ale teď když si ho občas namáznu (naštěstí je to potřeba čim dál tim míň - klep klep :)), tak už mi přijde, že nepůsobí tolik jako předtim (že by si kůže zvykla?). A co se týče složení, tak to asi taky nebude žádná pecka pro tělo, vzhledem k tomu, že se spekulovalo nad tim, jestli obsahuje kortikoidy.....
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    pouzivate nekdo skin cap krem? jediny, co mi pomaha..
    kdyz nepocitam kortikoiidy. konopna mast, lenienska apod vubec
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    tak až vyzkoušíš podej info.. já se právě brzo chystám dělat taky domácí konopnou, ale právě ze žlutý vazelíny.. takže by mě i případně zajímalo jestli by strejda odhalil recepturu

    Případně mám dotaz jaký má vazelína zápory? Krom toho že je mastná a dlouho se vstřebává?
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    no, me dnes privezl strejda pravou domaci konopnou, od nejakyho dobryho lecitele... nic na bazi vazeliny to nebyo, byla ridka... nevim.. jenze s kocovinou ten smrad neslo prekousnout.. takze snad vyzkousim zitra.. achjo, je to hrozny... ruce, klasika.. furt. ted navic i bricho, zada, nohy.... achjo :( a drbandy strasny... budim se i v noci kvuli tomu...
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    WE_RU: :DD
    jo u mě je to snad jediná věc co se pořád rozvíjí
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    WE_RU: no mne pres zkouskovy taky... desny peklo, clovek se sprta do noci a pak se diky drbande ani nevyspi :(
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    ekzem mi kvete jedna basen..
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ATYKIN: měsíčkový věci mně taky dráždí a co se týče indulony, docela mi sedí teď ta olivová, ale stejně nejvíc z těch obyčejných krémů mi vyhovuje Dove
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    MIKINKA: Přesně tak. Mě taky většina věcí včetně modrý indulony pomůže jenom krátkodobě.
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    ATYKIN: mne indulona vetisnou zlepsi, kdyz je po delsi dobe nepouzivani pouziju v krizi, tak pomaha, ale nesmim ji pouzivt dlouhodobe, to jsem pak akorat mastna a vic nic...

    btw muzu doporucit biodermu Atoderm PP, ne ze by mne zazracne lecila (krom chemky mne zazracne neleci nic, ani domaci travomast ani lekarenska ani nic) nicmene je velice prijemna a zlepsuje :)
    500ml stoji v lekarne asi 530,- Kc
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    Já jsem teď naprosto v šoku, jelikož mi došly zmiňovaný krémy, začala jsem mazat pouze měsíčkovou indulonou a kůže se mi začíná zcela zahojovat.

    Možná je to tím že určitý léčivý učinky těch konopných mastí se tam ještě projevujou a ,,dojíždí" no a idulona tomu jen pomáhá.

    Teda ale fakt štěstí v neštěstí.

    DANCE_GIRL: Kdyby se to opět zvrtlo určitě vyzkouším. Díky
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    ATYKIN: Mně dobře zafungoval krém Exema od Cannadermu, ten můžu doporučit. Zkoušela jsem taky Atopos, ale ten moc příjemnej nebyl.
    Jednou jsem se taky mazala mastí a krémem na ekzém CutisHelp a nedá se říct, že by nepomáhaly, ale na muj vkus byly až moc mastný.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ATYKIN: mně dráždila, ale ségře pomohla...musíš vyzkoušet sama na sobě...
    ATYKIN
    ATYKIN --- ---
    Je tu někdo komu na eksém pomohla konopná mast?

    Já na to slyšela všude doporučení a chválu. Ale už jsem vyplácala druhou mast a výsledky žádný.

    Zkusila jsem BalCANN a CreamCANN.

    BalCANN se mi zdál šetrnější k eksému na krku a obličeji (nepálilo to, nenapínalo kůži, spíš zklidňovalo, dokonce jsem ho mohla nanést bez problému i na eksém v očních partiích. Ale zlepšení minimální. Ze začátku byly změny vidět, ale pak se to zaseklo na mrtvým bodě a ať jsem mazala jak jsem mazala, pokroky už dál nebyly vidět.
    Asi na to ten krém už dál holt nestačil.
    Navíc je ten krém hrozně mastnej, takže od chvíle co se namažete je z vás pomalu socha.

    CreamCANN se mi zas zdál lepší na eksém na rukou. Nevím co to je. Ke kožní už jsem rezignovala chodit (vždycky mi jen napsala jiný kortikoidy a vzala si třicet korun). Nechce se mi to ani popisovat, ale příspěvek níže naznačuje, že tu s tou nechuťárnou nebudu první.. je to svědivý eksém na prstech ruchou, drží se hlavně v záhybech a na kloubech. Zarudlý, suchý, ale přesto se tam dělají malé mokvavé boláčky.
    CreamCANN je asi o trochu agresivnější (?) ke kůži protože po používání, boláčky zmizeli a zbyla ,,jen" zatvrdlá kůže, která se ale začala viditelně hojit. Problém je, že mám eksém dost rozšírenej, takže krém došel.
    Ale myslím že by mi ruce možná dokázal vyléčit.. Hojil se mi i dobře eksém v záhybech rukou a nohou.

    Takže RETESKA: možná bys mohla zkusit...

    Ale co se týče krku tam bych asi CreamCANN nedoporučovala, chvíli po nanesení to strašna pálí, bolí, zrudne. Na obličej sem to ani nezkoušela. Je fakt že po chvíli (utrpení) se to uklidní. Ale po vstřebání krému je kůže pak strašně vysušená, loupe se... nevím. Taky bych asi lépe vypozorovala při delším zkoumání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam