• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      GREGI
      GREGI --- ---
      MEDOULKA: ja mel jako mimino exem na celem tele a pomohlo tohle
      [ GREGI @ Ekzém ]
      MEDOULKA
      MEDOULKA --- ---
      IKSIK: aaaha... no teprve se s tim učím zacházet, díky za cenné info
      IKSIK
      IKSIK --- ---
      MEDOULKA: Samotný slunce ani ne. Horší bude, když třeba vyleze z vody a na sluníčku jí ta kůže vyschne a rozpraská. A naopak když jí natřeš nějakým krémem, aby nevysychala, tak se jí na to nalepí pyl a jiný alergeny a bude jí to svědit tak, že se rozškrábe do krve. Tak to bylo vždycky u mě. Jít se vykoupat v létě v rybníce a pak se opalovat? Leda za trest!
      MEDOULKA
      MEDOULKA --- ---
      má na atop nějaký vliv slunce? řeším kvůli své 9m dceři, díky
      STARF
      STARF --- ---
      5THELEMENT: taky muzu potvrdit, ze je stres u me hlavnim faktorem pri tvorbe ekzemu... ted mi zacinaj zkousky a je to dost videt... nastesti sem zacal chodit na solny koupele, svetlolecbu a zacal posilovat a zda se, ze kombinace tehle 3 veci je na to slusnym lekem
      MIKINKA
      MIKINKA --- ---
      5THELEMENT: je ale perfektni, ze to funguje i naopak, alespon u mne...kdyz mam velmi dobrou naladu, tak ekzem se neuveritelne rychle zlepsuje...naposled jsem to pozorovala behem zkouskoveho, kdy jsem dala posledni nejdulezitejsi zkousku, ze ktery jsem se stresovala vazne hodne dlouho a podarila se mi po opakovani predmetu naposled na 6 pokus...a i presto, ze jsme to radne zapili (a alkohol mi obvykle nedela ani trosku dobre na ekzem) jsem se rano vzbudila s uplne nadhernou kuzi (proti predchozimu dni), ktera se nasledujici dva dny (nez prisel nejakej dalsi otravnej stres) jen a jen zlepsovala :)
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      Ja jsem trpěla na ekzém od dětství, v určitém věku mi zmizel uplně. Někdy před rokem jsem začla mít problémy s partnerem a ekzém se mi zhoršil nezkutečně. Rozešli jsme se a najednou je ekzém fuč.
      DANCE_GIRL
      DANCE_GIRL --- ---
      5THELEMENT: Dřív jsem to nepozorovala, ale posledních 14 dní prožívám ne příliš příjemný období v osobnim životě a ačkoli jsem už tři měsíce v blízkosti moře, vidim na kůži určitý zhoršení i v místech, který byly dřív v pohodě.
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      5THELEMENT: to si piš. když mi zemřel táta, ze dne na den jsem po sobě měla velké rudé svědivé koláče, ze kterých se loupaly cáry kůže
      5THELEMENT
      5THELEMENT --- ---
      pozoroval jste nekdo na sobe, ze se ty projevy ekzemu pri stresu dost zhorsuji?
      vcera jsem mela v praci silenou davku stresu a ekzem, temer jiz zahojeny se zacal opet projevovat... vim, ze to hodne souvisi i s psychickou strankou, ale ze v tak velke mire...
      DARUMA
      DARUMA --- ---
      Nemáte někdo prosím nějaký tip na doktora v Praze, co k problematice ekzémů přistupuje holisticky, jakože zkoumá člověka jako celek, včetně psychiky atd.? Díky

      Začalo se mi to pěkně rozjíždět. Nejdřív jeden prst, pak druhý a teďka už i třetí...
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      Doporučila mi ji kamarádka kterou taky trápil ekzém a je bez něj. Uvidíš jak to bude probíhat. Pak písni todle mě zajímá :)
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      IBERIA: Teda Petrovská sorry, mě pomohla. Rozmokvaný hnus na mých rukou zmizel. Stejně si myslím, že je to hlavně o psychice.
      5THELEMENT
      5THELEMENT --- ---
      TERRI: to je nahoda, ja jsem si ted do serie testu s mastmi vseho druhu zaradila atopos od cannadermu a světe div se, že by konečně něco z té alternativy zabralo??? :) a to jsem se již chystala pro kortikoidy...ale asi tomu dam jeste sanci:)
      IBERIA
      IBERIA --- ---
      VYKUTALENA:
      BOO:
      jsem se k ní objednala (mimochodem pod tímto číslem sídlí Petrovská, ne Petrovcová:) a pak se pro zajímavost podívala na její hodnocení na známý lékař... dost hrůza, někdo ji dokonce nařkl, že si sama píše pozitivní příspěvky, aby vyvážila hojnost negativních.
      TERRI
      TERRI --- ---
      ahoj, mě teďko hodně pomohli mastičky od cannadermu (atopos a konopka), poslední roky sem měla prsty na rukou popraskaný úplně do krve a teďka, asi tak poslední 2 měsíce to mám v pohodě.. bohužel domácí konopné masti mi nikdy moc nepomohli, možná to ale bylo jen nesprávnou přípravou, nevím..
      5THELEMENT
      5THELEMENT --- ---
      LEONTINA: MIKINKA: díky vám oběma, homeopatika asi zkusim pozdeji, chodim na reflexni terapii, tak to nechci michat, aby to neslo proti sobe... vyzkousim tu himalajskou sul a ostatni. taky mi bylo doporuceno snist kazdy den lzicku konopneho oleje, je to dobre i na imunitu, tak to posilam dal, treba to take nekomu pomuze:)
      SVABI
      SVABI --- ---
      ahoj, omlouvám se za spam, ale vyráběla jsem konopnou mast pro mladšího bráchu a nabízím přebytky zde [ SVABI @ tržiště ], díky
      LEONTINA
      LEONTINA --- ---
      5THELEMENT: Koupani v Himalajsky soli(v lekarne maji kilovku za 90),pak koupelovej medunkovej olej a atop derm od Karla Hadka,to moc pomohlo synovi.Taky zmenit stravu,nic ostryho,kyselyho,mliko,cokoladu..A uvedomit si,co te v zivote sere,nebo trapi a co neumis zpracovat,ze to leze tudy.
      MIKINKA
      MIKINKA --- ---
      5THELEMENT: zkus homeopaticku...hodne lidi s tim ma pozitivni zkusenosti, ja tedka testuju, chce to trpelivost, nicmene uz jsem nepouzila chemii skoro dva mesice, driv byl nepredstavitelny tyden...
      5THELEMENT
      5THELEMENT --- ---
      ty jo, mate nejake tipy s cim na ekzem, kdyz nechci zadne kortikoidni masti a domaci konopna masticka, excipial ani lipobase mi to zatim vubec nezlepsuji...pomaha treba piti nejake bylineho caje? nebo nejaka potravina? dekuji za rady, uz nevim co by...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam