• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      DARUMA
      DARUMA --- ---
      MEDOULKA: Já nevím. Já když se dotknu svému ekzému syrovým bramborem, tak to strašně svědí. Vařené brambory jsou OK.
      MEDOULKA
      MEDOULKA --- ---
      DARUMA: Dcera (15mes) podle krve na brambory "alergii" nema, ale okamzite se po nich vysype a boli ji bricho. Myslis, ze to muze souviset? Probl. ma jeste s dyni a banany.
      GREGI
      GREGI --- ---
      DARUMA: jj kdyz sem mel exem spatnej tak sem na syrove brabory nemohl sahnout
      DARUMA
      DARUMA --- ---
      GREGI: Ale úplně nejhorší je škrob z brambor a nebo šťáva z rajčat. ;-)
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      SHEILA_B: Ja na mytí používám balneum herbal koupiš to v lekarne a je to takovy olejicek jakoby. Myju s eve vlažne vodě a neosušuji ručníkem pokud to jde jen si vemu župan a pak hned namažu.


      RYBKA: Mě osobně ten lipikar dost pálí a ků§že emi jakoby scvrkáva ale je to jen pocit. Je to zvlastní mazadlo za tu cenu nechapu ale slysim an nej v posledni dobe same negace
      5THELEMENT
      5THELEMENT --- ---
      SHEILA_B: mně ekzem nedraždí ovesné bio mydlo (tuhé) z yves frocher (stojí 99 a je to obrovská kostka:) a na obličej – místo pleťové vody "jarishův roztok" z lékárny, po něm se mi obličej hodně zklidní... ale je to těžké, každý atopik reaguje bohužel jinak... tak držím pěsti! :)
      WE_RU
      WE_RU --- ---
      SHEILA_B:
      buď bio olejíčky např. saloos a nebo jsem měla ovesné mýdlo (tuhé), to bylo taky dobrý a mýdlo s výtažky z mrtvého moře (tuhé) s tím sem ale zas tak spokojená nebyla, ale mé kolegyni vyhovovalo ze všeho nejvíc. Chce si to ozkoušet, co na koho jak působí. Já mam asi nejosvědčenější ty olejíčky.
      GREGI
      GREGI --- ---
      mejdlo je to nejhorsi po jaru. Zadne nepouzivej nejlip...
      SHEILA_B
      SHEILA_B --- ---
      GREGI: tak jsem dneska byla u kožaře, mám na obličej Lipobasy a na tělo Elocom...neznám, vyzkouším...

      Každopádně si říkám že mě dost ubližuje klasické mýdlo...nějaký typ na hygienu?? Opravdu jsem to neměla x let a už nevím co se teď vyrábí...
      RYBKA
      RYBKA --- ---
      Nevíte prosím, jestli může Holtova mast nějak pálit nebo svědit? Dostali jsme ji teď na dceru (2 měsíce), první večer dobrý a i dost pomohla, druhý a třetí večer při mazání touhle mastičkou brečí (při běžném promašťování Lipobází ne, ale zas když jsem ji namazala Lipikarem, vřískala tak, že bylo zcela zřejmé, že tohle mazadlo ne), tak by mě zajímalo, jestli je to shoda náhod, nebo jestli jí ta mast nějak vadí.
      GREGI
      GREGI --- ---

      S exémem bojuji

      19 hlasy od 19 respondentů

        5THELEMENT
        5THELEMENT --- ---
        GREGI: aplikuji stejnou metodu, jakmile se objevi ekzem vice nez aby se dal zahojit pouze promazavacimi mastmi, natru jednou dvakrat locoidem...ekzem se stahne a pak staci opet jen promazavat. a hlavne k tomu hodne pit vodu, jist lactobacily a tak :)
        LEPEK
        LEPEK --- ---
        máte prosím vás někdo mimi oblečky pro ekzematiky a chcete se ho zbavit?? kdyžtak mi písněte do pošty :)
        GREGI
        GREGI --- ---
        jinak imho na exem je nejlepsi hned ze zacatku jak to i jen malinko zacne locoid protoze ten pomuze hodne a zabrani rozlejzani exemu... imho lepsi trochu kortikoidu nez se mazat necim "bio" a pak to nakonec stejne zachranovat tema kortikoidama ale ve vetsi mire
        GREGI
        GREGI --- ---
        VYKUTALENA: mel sem ty vrasky asi pul roku po tom co sem se ho na rukou zbavil a casem vrasky zmizely.. ted uz neni poznat ze sem tam kuzi skoro nemel
        GREGI
        GREGI --- ---
        SHEILA_B: doktor ti stejne nic moc nepomuze... takze k obvodnimu a nechat si predepsat nejake slabe kortikoidy treba locoid 0,1%, popripade pokud si velak odpurkyne kortikoidu tak nejakou konopnou mast nebo podobne veci... chce to zkouset co ti nejvic pomuze je to dost individualni
        VYKUTALENA
        VYKUTALENA --- ---
        WE_RU: Doktorka mi řekla , že ten lipikar je fajn, ale musí se aplikovat na již zahojenou kůži, ne na ekzem. Jinak se ti to rozleze. Ted kdyz už mám ekzém fuč tak jsem se s ním mazala a nic se mi neobjevilo.
        Vypozorovala jsme ze to pivo asi an to působí, alespon u mě. Když sem se napila více tak se mi ekzém ukázal.
        Když ho nepiju je to v poradku. A ja pivo miluju, je to peklo :../
        MEDOULKA
        MEDOULKA --- ---
        LEPEK: jj, a cukr nejen mikrofloru v travicim, ale i v tom zenskem:/
        WE_RU
        WE_RU --- ---
        VYKUTALENA: Lipikar jsem si koupila jednou a už nikdy více. Nejdříve ekzém ještě víc zčervenal, tak jsem si myslela, že to patří k procesu hojení. Ale když se mi po týdnu rozlezl z loketních jamek tak, že jsem ho měla od ramen k zápěstí, tak jsem to vzdala. Navíc se mi zdálo, že mi to exém ještě více vysušuje.

        Jinak pivo nepij už tak dva roky, max jednou za měsíc si ho někde dám, takže nevím, ale je fakt, že v době kdy jsem měla ekzém nejhojnější, tak jsem pivařila dost ( to mě ještě chutnalo.. )... Ale nikdy jsem si to nespojovala..
        LEPEK
        LEPEK --- ---
        5THELEMENT: nejsem odbornice, ale co jsem takhle četla, tak cukr zrovna není to nejlepší na mikroflóru v trávícím traktu, napomáhá rozmnožování "nepřátelských" bakterií... a jelikož trávící trakt a hlavně střeva "mají na starost" imunitní systém, tak by to mohlo být klidně tím cukrem, řekla bych...

        zkus si nějak posílit trávící trakt... ideálně bakterie mléčného kvašení - kysané zelí, pickles (pozor ne kyselá, ale kysaná zelenina), zakysané výrobky apod. a na pár dnů omez sladké, pokud Ti to chutě dovolí :)
        SHEILA_B
        SHEILA_B --- ---
        Tak se mě to zase po asi pěti letech rozjelo na obličeji, teď už rukou i nohou na starý kolena pomalu ve 30ti letech....u doktora jsem nebyla x let, nemá někdo typ na nějakého akčního který by vzal nového pacienta v centru Prahy???
        Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam