QUAACA: jsem na tom úplně stejně :( a je těžký nevypadat, že se vyhýbám práci, ale je fakt otrava si ty ruce pořád dokola máčet a mazat a taky nejde pořád mít rukavice, po delší době se v nich stejně zapaříš a jsi tam kde jsi byla.
takže já se snažím soustředit tu práci trochu na jednu hromadu - nemyju většinou nádobí hned, ale až je ho kopa, abych to prostě v těch rukavicích odmyla jednou a pak si je sundala, namazala si ruce a měla chvilku klid (ale žiju sama nebo max ve dvou lidech). v rukavicích už dělám téměř všechno, když to jde.
Elocom mažu bohužel taky, ale snažím se absolutně co nejméně a vydržet nějakou dobu než ho tam dám znova, poté co se to vyléčilo, jinak je to jak herák, bez další dávky trpíš.
jediný co asi fakt pomáhá je máčet si ruce v moři. tady na Zélandu se jednou za pár dní nebo týdnů můžu sebrat a jet si tam ty ruce máčet a fakt cítím jak to pomáhá, doma jsem si holt kupovala sůl z mrtvého moře a tak jednou dvakrát týdně se v ní naložila do vany, ale to samozřejmě moc efekt nemá.
dej na ten Elocom bacha, snaž se to vysadit jak to jde - navíc se to má dělat postupně, ne že si to budeš mazat 3x denně a pak najednou skončíš, musíš pak třeba jednou denně nebo obden a pak nenápadně už nezačít :)