• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    VYKUTALENA: ja pust drzet nemohu, pokud nejim tak omdlevam takze pouze omezuji jidla co to zhorsuji :o)
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    Taky se snazim vynechat maso, pecivo, korenene jidlo. Chilli, alkohol. Stejne se mi to zas rozjede. Cekam az mi skonci lecba a necham si udelat alergenni testy.
    Kdyz drzis pust je dulezite pit hodne vody aby v zaludku porad neco zblunkalo :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    VYKUTALENA: no ja bez jidla uplne nemuzu , je mi pak zle od zaludku ale jidelnicek mam upraveny co se mi to zacalo zhorsovat a telo si tak nejak rika samo o velikost jidla a skladbu, takze jim malo a na co mam chut mimo cokolady ostrych jidel a jinych zarucenych pochutin co to zhorsi
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    KACHNY: Ja ted zkouším jarní detoxikaci. Piju jíl a celý den nejím. Uvidíme co z toho bude. Jinak se mi ekzem zhorsil. Udělalo se mi to tentokrat uplne vsude ze mi doktor musel napsat kortikoidy ve forme tablet.
    Už jsem zkusila opravdu vse, jen ne resit mozné hlubsí prolémy. Zvažuji návštěvu psychologa. Tak uvidíme
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ja sem si ted koupila 10 kilo soli z mrtveho more a jdu ze sebe delat slanecka, nejak se mi to od ty zimy porad nedari srovnat a uz sem zase, sice jen jednou, ale musela pouzit kortikoidy a mam to ve vystrihu na rukach na nohach a bud silene suche a loupajici (at mazu cimkoliv) nebo rude a svedici .. cokoliv zabere jen na den dva max tyden... nemate nekdo jeste nejakej tip..
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    IBERIA: neznam, ale omrknu, diky za tip
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDOULKA: ne, je to značka dm, ale sůl zní samozřejmě lépe
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    IBERIA: babylove? nezkousela, nezkoumala jsem.. ale ta morska sul se mi libi.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KACHNY: tak to zkusím s tím bepanthenem, dík za tip.

    a přemejšlím, že začnu krmit dítě v chirurgických rukavicích, fakt mi nedělá dobře, když se mi dostane na ruce třeba trochu polívky, to mi ta místa z vyrážkou hned zarudnou a začnou pálit.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDOULKA: co ta detska z dm?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    jinak me ted uplne strasne zachranil bepanthen krem (ten s modrym prouzkem), mela sem ekzem dost vsade a kdyz ne ekzem tak strasne suchou kuzi a diky chripce sem se dost potila(takze zacarovany kruh) a po namazanim cimkoliv vcetne kortikoidu to desive svedilo... v zachvatu zoufalstvi sem vzala bepathen co mi pro syna doporucila doktorka kdyz se mi osypal z jahod a po trech dnech nemam ani videt ze sem ekzem mela a to mazu jenom 2 krat denne ... takze zkuste uz nejsou mrazy tak by nemel vadit :o)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    UMIAKI: super, diky! moře přesne potrebujem:)
    STARF
    STARF --- ---
    STARF: cim dal vic mi taky zacina chutnat vegetarianska strava, maso uz v podstate nejim... citim se daleko lepe
    STARF
    STARF --- ---
    RETESKA: vsechno je to individualni... me ekzem zhorsuji hlavne chipsy apod. slany veci, sladky mi takovej problem nedela

    kazdy si musi najit sam, co mu vadi a co ne - tohle je vec, kterou me ekzem o sobe po letech naucil

    Jinak posledni mesic zkousim ajurvedu a nemuzu si to vynachvalit (neem prasek, margosovy mydlo, caj Nimba a tablety na cisteni organismu). Dost sem zacal respektovat stravovaci navyky, co ajurveda doporucuje a ekzem se znatelne lepsi. Kazdy teply jidlo jim s kurkumou, ktera viditelne pomaha. Podarilo se mi taky sehnat silnou domaci konopnou mast.
    OUBI
    OUBI --- ---
    RETESKA: díky za tip, hnedka az pudu kolem DM tak koupim, zatim s tim nemam žádnou zkušenost, tak doufám, ža ta prvni bude dobrá :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    RETESKA: s tím nádobím to dělám stejně, rukavice se mi osvědčily od viledy s bavlněným vnitřkem, v těch se ruce skoro nepotí http://www.viledashop.cz/detail/47-Rukavice-Standard-M

    já mívala tento ekzém v dětství v létě na palcích u nohou, pak tak 10 let ne, pak se mi vyrazilo něco na rukou po léčení čínskými bylinami, což samo zmizelo a teď to mám tak měsíc a půl zas. podezírám trochu očistnou kůru z TCM http://www.tcmclinic.cz/index.php?menu=co-lecime&sub_menu=redukce-vahy
    že mi to zas spustila, nemáte někdo podobnou zkušenost?
    OUBI
    OUBI --- ---
    Ahoj, chtela sem se zeptat jak je to s tou solí z mrtveho more. Jaky typ, jake jsou ucinky na vas,jaky pomer vody, stipe nestipe..Docela se mi zhorsil ekzem prakticky vsude. Tak uz nevim co by a kortikoiky uz fakt nechci, citim jak se mi ta kuze ztencila a staci par krat skrabnout a uz tece krev :(
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    QUAACA: jsem na tom úplně stejně :( a je těžký nevypadat, že se vyhýbám práci, ale je fakt otrava si ty ruce pořád dokola máčet a mazat a taky nejde pořád mít rukavice, po delší době se v nich stejně zapaříš a jsi tam kde jsi byla.
    takže já se snažím soustředit tu práci trochu na jednu hromadu - nemyju většinou nádobí hned, ale až je ho kopa, abych to prostě v těch rukavicích odmyla jednou a pak si je sundala, namazala si ruce a měla chvilku klid (ale žiju sama nebo max ve dvou lidech). v rukavicích už dělám téměř všechno, když to jde.
    Elocom mažu bohužel taky, ale snažím se absolutně co nejméně a vydržet nějakou dobu než ho tam dám znova, poté co se to vyléčilo, jinak je to jak herák, bez další dávky trpíš.
    jediný co asi fakt pomáhá je máčet si ruce v moři. tady na Zélandu se jednou za pár dní nebo týdnů můžu sebrat a jet si tam ty ruce máčet a fakt cítím jak to pomáhá, doma jsem si holt kupovala sůl z mrtvého moře a tak jednou dvakrát týdně se v ní naložila do vany, ale to samozřejmě moc efekt nemá.

    dej na ten Elocom bacha, snaž se to vysadit jak to jde - navíc se to má dělat postupně, ne že si to budeš mazat 3x denně a pak najednou skončíš, musíš pak třeba jednou denně nebo obden a pak nenápadně už nezačít :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    máte někdo kontaktní ekzém na rukou? byla jsem u doktorky a ta mi napsala elocom + lipobázi. poctivě používám, ale jakmile elocom vynechám, ekzém se zase začne rozvíjet a hezky se šíří. nádobí už myju pouze v rukavicích, ale asi je problém, že ruce často máčím (jsem na mateřský a věčně něco utírám po dítěti) konopné masti už jsem taky (bez úspěchu) vyzkoušela. nějaký jiný tip? nebo si prostě brát rukavice na všechno, i na utírání mokrým hadrem a ruce si co nejmíň mýt? :) já už fakt nevím!
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MEDOULKA: Manufaktura vyrábí koupelovou pěnu se solí z mrtvého moře. Ta mi nevadila a pěnila hezky :-)
    "Výživná olejová koupel se solí z Mrtvého moře a mandlovým olejem"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam