• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      MEDOULKA
      MEDOULKA --- ---
      UMIAKI: vyhledavam prirodni produkty, ale kdyz se me 3m dcerce exem rozjel, neodvazovala jsem se zkouset bylinne veci, protoze jsou na ne v rodine alergie. Takze byla na sadle a linole, ktera nam moc pomohla, i kdyz neni bio. A usetrila jsem ji celoteloveho mazani. Za me doporucuji.
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      VERONIKA22: Každý koncentrovaný olej bude vysušovat. Čisté tuky se musí ředit, nebo používat na mokrou pokožku. Mastná suchá kůže dostane signál, že se nemusí promašťovat, protože je obalená olejem a naopak se vysuší.

      Vždycky - ať už mažeš čímkoli - je nejlepší nejdříve pokožku navlhčit vodou v koupeli, osušit (ale ne vydřít do sucha) a namazat.

      MEDOULKA: Jestli bio nebo ne, je mi taky fuk, ale přemíra ropy taky není nejlepší, takže to střídám. Jako základní promazávadlo nejraději něco přírodního.
      Složení Linoly se mi zdá šílené... raději mám Balneum Hermal.
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      zkousel tady nekdo koloidni sribro na ekzem??
      MEDOULKA
      MEDOULKA --- ---
      VERONIKA22: osobne si myslim, ze bio/nebio neni rozhodne o tom, jestli ti to zabere nebo ne. Add sucha kuze, nejsem odbornik, ale ne vzdy to znamena, ze je sucha, muze mit problem i jinde. Moje mastna pleť zacla po letech bojovani prospivat az s mastnym pletovym olejem...musi se to trpelive zkouset, myslim ja.
      S linolou jsem byla maxi spoko, ten film je citelny i na dotek a ne zas nejak moc mastny, aby to bylo nepohodlné. Hezky voní a z "nebio" veci ji mam rozhodne nejradsi, pomohla nam i s tema oranzovejma supinkama ve vlasech dcery.
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      UMIAKI: já už nevim čemu důvěřovat :o(, koupila jsem BIO kokosový olej z DM - suchá kůže se stala ještě sušší :o(, koupila jsem tělové mléko Sebamed.....kůže se opět stala ještě sušší. koupila jsem expicial s mandl.olejem....kůže se stala ještě sušší...............
      jakštakš jen ta weleda fungovala.

      a pozitivní zkušenost s tím máslem má víc z vás?

      MEDOULKA: fakt to zanechá tak senzační ochranný film? :o) to by mě těšilo :o)
      MEDOULKA
      MEDOULKA --- ---
      VERONIKA22: po lin. koupeli jsem malou uz nemazala, jenom akutni loziska
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      VERONIKA22: Jen poťapkat a namazat.
      Leniens je chemický shit (smradlavá ropná směska), kup si něco z bio kosmetiky - třeba makadamové máslo z DMka.
      VERONIKA22
      VERONIKA22 --- ---
      dotaz: když budu 4měs dítěti do koupele dávat tu linolu - mám ho pak důkladně osušit ručníkem nebo jen tak poťapkat a pak namazat lenienskou? nebo jak se k té pokožce chovat když má mít na sobě hned po té koupeli zanechaný nějaký ochraný film?
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      XMARGE: Bříška prstů jsem nikdy neměl popraskaná, ale kortikoidy bych určitě nepoužíval - jestli má tvůj muž ekzém, tak se stejně maže kortikoidy, takže ruce jich mají nejvíce.
      Zkusil bych moje oblíbené kombo - calciová mast + infadolan a co nejvíce krýt rukavicemi. Taky dobře fungovala vitamínová mast a některé panthenolové masti. Pokud by to opravdu bylo ucpanými žlázami (ale je to divné), tak bych to čistil máčením spíše v solném roztoku (lžíce na litr vlažné vody), ať se pročistí. Hned po vytažení ze soli namazat něčím výživným a klidně ještě krátkodobě kombinovat s framykoinem proti zánětům.
      XMARGE
      XMARGE --- ---
      Manžel má ekzém, chodí s tím i na kožní, ráda bych mu ještě nějak pomohla. Trápí ho aktuálně hlavně rozpraskané prsty na ruce (bříška) - má tam totálně suchou kůži, která se olupuje, praská mu to i do krve. Kožní tvrdí, že jsou to ucpané potní žlázy a dala mu na to nějaký roztok (smrdí to jak ocet), má v tom máčet několikrát denně ty prsty + mu na to dala Elocom. Po měsíci zlepšení nepozorujeme.. Setkal jste se s tím někdo, pomohlo vám na to něco?
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      jo a nebo ten olej e supr
      JOHNY115
      JOHNY115 --- ---
      RETESKA: cisty kokosovy olej pak x)
      JOHNY115
      JOHNY115 --- ---
      RETESKA: proc jen macet prsty, nejlepsi je prave v tom max radit :D vzdy sem mel pocit ze se tim tak nejak prirozene peelinguje pokozka i tim piskem ci neco :) more, slunce a teplo (volne obleceni) to je na ekzem nejlepsi :)
      VYKUTALENA
      VYKUTALENA --- ---
      RETESKA: co konopna mast? me to pomaha
      KACHNY
      KACHNY --- ---
      BALAENA: jj kortikoidy a dithiaden a u nas jeste gencialu a jine michane masti .. nastesti pak byli lazne v jugoslavii ktere me od toho spasili az do ted ...
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      KACHNY: chlapeček je naopak velmi kontaktní, i na noční můry mu vyhovuje vzít ambiderman a lehce mazat. mazání je chápáno jako úlevové proti všemu...


      KACHNY: je mi přes 30, ekzém mám od 3 měsíců a mamka tvrdí, že s tím nikdy nikdo takový ciráty nedělal. dehet? genciánu?
      bylo to ještě horší. ekzém? no tak tady máte kortikoidy, pani...
      KACHNY
      KACHNY --- ---
      KACHNY: ale nutno rict ze jak mam ekzem od 3 mesicu tak do dneska nesnasim jakekoliv mazani na sebe a i kdyz dneska sem hodna a samo se porad promazavam a mazu, ale kdyz sem byla mala tak to bylo neco tak odpornyho a veta kacenko namazala ses?? a kacenko nedrbej se!! bylo to nejhorsi co sem mohla slyset ...
      KACHNY
      KACHNY --- ---
      BALAENA: no tak pred 30lety se proste takhle lecilo , nebylo tolik moznosti jako je dneska , dneska uz ti nikdo dehtovku ani gencialu na ekzem neda :o)) dneska je to o moc jednodussi a ty decka to maji snadnejsi i kdyz i tak je to des protoze to ma vic a vic deti ...
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      KACHNY: ani jedno z toho jsem na dítě v životě nepotřebovala. možná to bude tím.

      ostatně podle některých odborných společností je genciánová violeť podezřelá z karcinogenity, takže bych do toho stejně nešla. SÚKL k tomu zatím jen tvrdí, že pro to není dostatek důkazů, ale třeba Společnost pro léčbu rány ČLS JEP prohlašuje, že genciánu, když už, tak jen na intaktní kůži (např. na podepisování novorozeňat v porodnici).
      KACHNY
      KACHNY --- ---
      BALAENA: ja to jako mala pochopila celkem rychle teda ne ve vane ale u more, prislo mi to prijemnejsi nez kdyz na me patlali ten dehtovej hnus nebo gencialu ...
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      JOHNY115: no, ale obávám se, že tohle bych mu v době, kdy měl ekzémy nejhorší, tzn. od tří měsíců do dvou let, asi nevysvětlila
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam