VERONIKA22: V detstvi mi doktorka masticky s kortikoidy predepisovala na ekzem na rukou a myslim, ze mam ted kuzi na rukou mnohem zranitelnejsi, nachylnejsi k oderkam apod (mozna neobjektivne, ale svadim to na ty kortikoidy). Takze se k. snazim vyhybat, coz bych ti mozna (pro jistotu) radil i v tehotenstvi/materstvi - prece jen jsou to hormony a muzou se dostavat pres kuzi/kontaktem kam nemaji. (Ale nevim jak moc a zda to vadi, nejsem lekar).
Mne se tak v posledni dobe docela osvedcilo krast masticky dcerce :) Hlavne Sudokrem a Bepanthen, ty veci pro kojence prakticky nic nezadouciho neobsahuji a nejspis je (nebo podobne) mas doma. Takze kdyz se mi ekzem rozjede (treba kdyz doma neco uklizim nebo se vratim z chalupy), a ruce svedi a mokvaji atd., tak si na to namazu Sudokrem (coz je v podstate akorat oxid zinecnaty v masti). Do 24 hodin se to zklidni a zaschne a muzu prejit na promastovani. Pouzivam Bepanthen, protoze po vetsine 'dospelackych' kremu na promasteni tukou mne ty ruce svedi (asi parfem? nebo nejake jine pridavne latky?) a ekzem zacne nanovo.