VYKUTALENA: kokosovy olej je fajn, ale jak dlouho ho pouzivas? pred nejakou dobou mi kamaradka preposilala informaci, ze pri delsim pouzivani si na nej pokozka navykne a pak uz neni tak ucinny a pokozku naopak jeste vic vysusuje... ve stavu ty nejvetsi krize mi kokosovy olej smichany s konopnou masti pomohl jako nic, byl daleko ucinejsi nez kortikoidy, ale uz po mesici a pul sem si zacal vsimat, ze upada jeho efekt a ekzem se zhorsuje
ve zkratce - kokosovy olej pouzivam tak max. mesic po tyhle zkusenosti, pak si davam pauzu
samozrejme to ale muze byt vsechno individualni, vysledoval sem, ze krome kokosovyho oleje mi nejvic pomaha vazelina...
sadlo mi ekzem jeste zhorsuje naopak
u bambuckyho masla si zatim nejsem uplne jistej, jak na me pusobi, mam ho tu na stole, ale mazal sem se jim asi 2x, nejradeji mam cistou vazelinu, u ty si vsimam nejvetsich uspechu a kuze si na ni nezvyka - kdyz se po treba 2 tydnech ekzem konecne uklidni, neni problem ji par dnu nepouzit vubec (ani zadny jiny promastovadlo), za coz sem rad, protoze sem se pred 2 mesici octl s ekzemem i v nemocnici, to bylo fakt neuveritelny peklo a doufam, ze uz se mi takovej stav nikdy nevrati