• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s akupunkturou? V patek jdu na prvni sezeni. Doufam ze mi to pomuze:)

    JInak jsem ted u more v domeni ze se mi ekzem zlepsi.

    Stav? Sucha ruda kuze nemohla jsem se ani hejbat. Tak mi mistni felcari dali kapacku. Ted je to zase fuc ale travim dovcu na pokoji:)
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    Mozna zde jiz bylo. Prijde mi to prinosne.

    O tomto blogu | Atopický ekzém | Zkušenosti
    http://atopicky-ekzem.net/o-tomto-blogu
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    moje dcera to ma z jidla, ale na alergologii se ni neprokazalo, jen zkousenim. dite bude reagovat rychlejs, ale do tydne bylo zasadni zlepseni (bez: lepek, mliko, brambory, dyne, banan)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    OUBI: hodne lidi hlasi konec ekzemu take pri paleo diete :)

    Paleolitická dieta je dietní režim, nazývaný také paleo dieta či dieta doby kamenné. Člověk držící tuto dietu zakládá svou stravu na předpokládaném stravování člověka v období paleolitu, což je nejdelší období lidských dějin, které trvalo přibližně 3 milióny let. V tomto období člověk neznal zemědělství, a živil se tedy lovem a sběrem. Zastánci tohoto stravovacího režimu předpokládají, že lidské trávení není ještě evolučně přizpůsobené na produkty zemědělství (obilí a mléčné výrobky).
    Lidé dodržující tuto dietu tedy vyřazují nebo omezují ze svého jídelníčku zemědělské produkty jako obiloviny, pečivo, mléko, sýry atp... Jídelníček se tedy skládá zejména z masa, ryb, zeleniny, ovoce, hub a vajec.

    podle me vetsina planu, ktere se snazi zvysit kvalitu a prirodni cistotu potravin jsou prospesne :)
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    OUBI: no tezko odhadnout - uplne jsem se na to nezamerovala (vymizeni ekzemu byl pro me spis skvelej vedlejsi efekt) a taky jsem prechazela postupne (sralo me jist zivocisny veci, ale nemyslela jsem si, ze je pro me uplny veganstvi pruchozi).. takze odhaduju uplne nahrubo - mozna po dvou mesisich..
    OUBI
    OUBI --- ---
    EMMMA: O to vynechání vsech živocisných produktu jsem také slysela. Jedna moje znama mela taky ekzem po celem tele a pak presla makrobiotickou stravu a uz to nema. teda minimalne ne tak hrozny.
    Muzu se zeptat zhruba za jak dlouho si zaregistrovala vysledky? :)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    jednou sem cetl zhruba toto rozdeleni ekzemu:
    1. detergent-reaktivni (narusena prirozena obranyschopnost kuze) - 40-60%
    2. mikrobialni, systemicky - 25-40%
    3. potravinovy
    4. mikrobialni, povrchovy
    5. nizka hladina esencialnich mastnych kyselin
    6. kontaktni reakce
    7. vse ostatni - mene nez 10%

    takze tezko lecit toto vse stejne :)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    EMMMA:
    - ono hlavne neni bambucke maslo jako bambucke maslo :) ciste, s primesi, od ktereho vyrobce
    - mam pocit ze pokud v te kuzi zustane neco co nema tak je cokoliv mastneho (a maslo je celkem mastne) vrazda :)
    - alergeny, ci cokoliv jineho co tu kuzi drazdi, naplacat neco na to ma jen efekt ze se to rozbouri
    - me maslo vyhovuje ale mozna to je odlisnymi rutinami ... mazu se vzdy jen po dukladne ociste, sprcha, drhnuti houbou, solna koupel zalezi jak moc to potrebuju, jak moc to mam zanicene a jak velka je mira odumrele kuze na povrchu
    - kdyz toto efektivne odstranim tak pak mastna vec funguje jako ochrany film, proto jsem mohl vsechny promazavaci kremy vyhodit a vystacim si s kokosovym olejem
    - ja takovy ten alergicky pylovy ekzem mivam asi 2 mesice v roce, tam to maslo neni idealni .... po zbytek roku me jde ale spis o rovnovahu stravy, stresu a velkym faktorem jsou sekundarni infekce, na ty naopak je hrich davat cokoliv hydratujiciho, takze proto maslo a neumele mastne veci :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    EMMMA: za syna ekzematika hlásím totžnou zkušenost. Do pár minut po namazání rudá, hořící ložiska, suchý ekzém zmokval. Bambucké máslo ne e. Nejkrásnější na ekzému je, že co jednomu pomůže, druhému to během pár minut zhorší na několik dnů, týdnů :-///
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    jeste koukam, ze se tu pise o bambuckem masle - taky jsem kdysi zkousela a subjektivne mi to teda ekzem dost zhorislo..
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    zdravim mistni ekzematiky! ted jsem nahodou narazila na diskusi, takze pridavam svou subjektivni zkusenost:
    Ekzem se mi objevil az v dospelosti, nejdriv jako maly lozisko na jedny ruce, pak vetsi, plizive druha ruka, pak taky obe nohy (vnitrni strana nad chodidlama, pak i vnejsi) - ruzny mastickovy a dalsi reseni (kalciova mast, prehlidka kortikoidnich masti vcetne elo-comu, koupani v hypermanganu atd.) se stridavejma uspechama, ale celkove spis neuspechama (po mirnym zlepseni se vetsinou vsechno postupne vratilo do puvodniho nebo jeste o neco horsiho stavu).
    Nakonec jsem se dostala do stadia, kdy to byly takovy ty nechutne mokvajici, svedivy uzemi na celejch dlanich a obou nohach z obou stran a zacalo me to i trochu vyrazovat z provozu (zvlast ty loziska na rukach). Jjediny, co mi pak pomohlo na trochu delsi dobu bylo vzdycky more...
    V soucasny dobe jsem s ekzemem uz asi rok v pohode (velky tuktuk na futra) - nohy mam v mistech bejvalyho nejhorsiho loziska porad trochu cerveny a na ruce se mi objevi sem tam neco minimini (a vetsinou zase za par dnu zmizi). Po rozvaze, cim to mohlo byt to prikladam hlavne prechodu k veganstvi (vylouceni veskerejch zivocisnejch produktu z jidla i kosmetiky) a obecne venovani zvyseny pozornosti jidlu (snazim se vic bio, nic v cem jsou ecka z kategorie jedovatejch apod.).
    Neprechazela jsem k veganstvi kvuli ekzemu, takze jsem si to nejdriv uplne nespojila (jsem v tomhle spis flakac a vzdycky jsem verila predevsim klasicky medicine, takze i v casech nejvetsiho ekzematickyho zoufalstvi jsem se omezovala na chozeni na kozni), ale kdyz jsem pak nekde narazila na zminku, ktera davala ekzem do souvislosti s jidlem a mlecnyma produktama, tak se mi to spojilo. Rozhodne si nemyslim, ze je to vselek a ze je to pro kazdyho, ale me osobne to myslim hodne pomohlo.

    z kremu (kdyz pominu kortikoidy, ktery jsem uz nastesti vsechny vyhazela) mi asi nejvic pomohlo tohle http://www.ahava.cz/ahava-dermud-vyzivny-krem-na-ruce-125-ml-akce,44.html
    Doporucila mi kozni doktorka na denni uzivani. Je to teda drahy jak valka (navic mi to nekdo okomentoval jako eticky hodne problematickej produkt - jednak v souvislosti s ekol. a jednak v souvislosti s tim, ze to je produkt firmy, ktera se aktivne podili na rozrustani izrealskejch osad na palestinskym uzemi), ale s vycitkou svedomi se tim teda mazu doted. Subjektivne zvlastni smes, ktera promasti i vysusi zaroven, v nejhorsich dobach mi prislo, ze to zatahovalo praskliny a trochu vyhlazovalo takovou tu vrascitou ekzematickou kuzi...
    GREGI
    GREGI --- ---
    JOHNY115: hm ty vune sou nejhorsi... a nejhorsi je moda vonavejch toaletaku a kapesnicku... za to bych vrazdil!
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    GREGI: no, ja ted uz moc nepouzivam xD obcas kdyz mam mastnejsi vlasy tak trochu mydla, ale chce to najit dobre mydlo, ted mam jen se slozenim: Saponified Olive Oil, Glycerin .. a to je vse, nekdy jsou v mydlu detergenty, takze si takovym mydlem clovek moc nepomuze ... druha vec ze sem zjistil ze kazde mydlo odmastuje jinak, vetsina tech surovych mydel myslim az moc, takovy ten pocit jak kuze uz nema ani zadne treni a prilepite se dotekem .. to olivove co ted mam je decentnejsi, chce to najit co nejmin komercni vyrobek, neco prachobycejne suroveho :D skor myslim na fleru naka rucne vyrabena by byla OK, ale v herbach budou taky vhodna k nalezeni ...... pokud to nechces hrotit tak posledni sampon co jsem mel http://www.lekarna.cz/altermed-leciderm-sampon-200ml/ ... a musim rict myslim mel neco do sebe, uz jsem zpozornel kdyz jsem nenasel ve slozeni Sodium Lauryl Sulfaty a podobne detergenty, taky ze tam neni zadna parfemace - good move ... miluju totiz produkty ktere maji primo v nazvu pro ekzematiky a pak tam daji nakou "jemnou" parfemaci co me drazdi :D min. mezi sampony asi hodne dobra vec ten Leciderm :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    JOHNY115: to zkusim dik:)

    a nejakej recept na sampon by nebyl? mam pocit ze to je ta vec ktera mi ho zpusobuje nejvic..
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    Ekzém a psychika
    http://www.facebook.com/note.php?¬e_id=286588808113324

    zdravim, pro ochotne ... pisnete co myslite, neco souhlasi ? v necem sem mimo ? :)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    zalozil jsem stranku na facebooku http://www.facebook.com/pages/Atopický-Ekzém

    budu tam postupne davat svoje zkusenosti a zajimavosti
    resp. podle toho jestli to bude mit po case smysl (nekdo to bude cist nebo nebudu mimo se svymi nazory :))

    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    XENOEKIE: ja sem si dal do maleho spreje smes vody, alpy (cca 30%), tea tree silice, matove silice, eukalyptove silice (kapka od kazdeho) a jsem spokojen :DD ... nastrikam, uschne za chvili, nepali, poceni/pachy tlumi hodne :)
    XENOEKIE
    XENOEKIE --- ---
    Nemáte náhodou někdo odzkoušený nějaký deodorant, který snáší i pokožka s ekzémem? Snažím se nic nepoužívat, ale někdy to nejde a i Sebamed a podobné mě pálí a způsobují ekzém. Nezkoušeli jste třeba kamenec, deo krystal apod.? Díky za odpověď.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    TERRYNKA: u nas hodne pomohl cerny caj. zatahne kuzi.. drzim palce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam