• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    Ahoj, jsem mam atopický ekzém celý život, celý život s ním bojuju. Teď se mi opět vrátil do stejných míst - po delší odmlce.
    Mám ekzém po celém obličeji, nejvíc to bolí a pálí kolem očí, a pak klasika v loketních jamkách a na krku.
    Co je teda ještě horčí je, že mám ekzém po celé vlasaté částni hlavy - příšerně to svědí a dělají se mi velké strupy - co používáte na vlasatou část pokožky? Mám dliuhé vlasy skoro až po pás a zatím myju jenom rotzokem jedlé sody a pak propláchnu octem s vodou..je to trošku lepší, ale přecijenom - nemá někdo nějaké tipy?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SAMANOVA006: Radši bych ani nezkoušel žádné další ultra super duper alternativní věcičky... už nějak přestávám vidět smysl:/
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    UMIAKI: A co umývat obličej lávovou zemí?
    Lávová zem - čištění problematické a citlivé pleti bez tenzidů - Zajímavosti - Lavanda.cz - přírodní kosmetika a aromaterapie
    http://www.lavanda.cz/lavova-zem-cisteni-problematicke-a-citlive-pleti-bez-tenzidu/t-131/
    Ještě jsem to teda (jako ekzematik) nezkoušela, ale zatím jsem slyšela samou chválu..že by to právě mělo obličej vyčistit, ale nezbavit přirozeného kožního mazu...a taky v tom je spousta minerálů dobrých na kůži, jak tak koukám..
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OUBI: Protopic nedokážu používat. Nikdy se nedokážu přes počáteční podráždění dostat do udržovací fáze.
    OUBI
    OUBI --- ---
    UMIAKI: zanicenej flekatej oblicej resim protopikem a kvalitni spanek.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    PantheDerm Winter potvrzuju jako výborný!:)

A mám jeden takový asi biologický příspěvek do diskuze. Pořád se mi dokola zaněcuje a praská obličej. Napadlo me, že se možná děje toto - kůže na obličeji je suchá, já ji přemažu něčím mastným, jenže tím zruším přirozenou obnovu pokožky. Pak mám na pokožce obličeje něco jako mastný film, který ale musí obsahovat i starou odumřelou epidermis a zároveň i spoustu prachu z města a bakterií, které se tím vším živí. Pak stačí pár hodin a obličej začne být podrážděný. Já se trošku škrábnu a už to jede...
    Bojím se, že kdybych se umyl nějakou jakkoli jemnou čistící emulzí, tak se zbavím i kožního mazu. Řešíte to nějak nebo to je jenom moje teoretická a špatná úvaha a funguje tam něco jiného?
    KENKA
    KENKA --- ---
    UMIAKI: Já používám hydratační pleťovou masku od avéne (mám vyzkoušenou i tu od biodermy na citlivou pleť) a změna okamžitá od prvního nanesení o 100% k lepšímu, stačí jednou týdně, navíc mě masky neštípou což je velké plus. Od a-dermy exomega emolienční krém na tělo i obličej, pociťuji obrovský rozdíl v tom jestli se budu xkrát denně patlat excipialem a má kůže bude pořád šustit, nebo jednou denně tímto. Cenově je to nepříjemné, ale výsledek stojí za to. Jinak do mrazu taky ten pantederm.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    UMIAKI: alverde si uz zminovala, ale stejne zkusim ja uz druhym rokem pouzivam kdyz jdu ven detsky ochranny balzam proti vetru a chladu http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cms/servlet/segment/cz_homepage/alverde/produkty/produkty_alverde_baby/164424/135054_balzam_proti_vetru.html
    nanesu chvilku pockam a pak prebytek kapsnickem odsaju ( ale to jenom abych se min leskla )
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BALAENA: Ten Miller vypadá dost dobře, nechám si to objednat v lékárně. Dík.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    UMIAKI: v zimě používám na dítě i na sebe (oba atopici) Excipial s mandlovým olejem (provozní mazání) a PantheDerm Winter (vyloženě na ven)

obojí je záležitost kolem stovky plus mínus.

ale jako obvykle platí, kolik atopiků, tolik použitelných kombinací, čili pokud se to u tebe neosvědčí, nic nového pod sluncem...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Co používáte na obličej teďka v zimě? Letos mi nefunguje nic... nějak se mi podařilo docela slušně zvládnout ekzém na těle, ale krk a obličej pořád ve stejném rytmu: 1 den v pořádku, druhý den suchý, třetí den praskne, čtvrtý den zánět, tři dny hojení, a tak dokola...
    Zkoušel jsem infadolan (používám nejvíc), calciovku, bepanthen plus, indulonu, alverde krémy z DMka, vazelínu, lipobase repair,...

Paní v lékarně mi samozřejmě pushovala věci od Biodermy, A-dermy, Avéne, La-Roche - ale já tomu prostě nevěřím. Přijde mi, že jejich složení je krutě chemické a za tu cenu... Ale asi už bych zkusil i tohleto - přece jen se mi ale doma válí kosmetika za pár tisíc, kterou jsem jen vyzkoušel a nefungovala, tak se mi další prachy neutrácí nejlíp:/
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    IKSIK: spis s vybouchlymi kamny, co se vune tyce :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    TOMINO_I: To je neutrální informace. Jestli rád voníš jako ryby, tak si to na sebe maž. :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    IKSIK: A to je dobre nebo spatne? :P
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    STANDART: Podle názvu si troufám odhadnout, že to bude smrdět rybinou. :)
    STANDART --- ---
    DARUMA: proti svědění mi velmi spolehlivě zabírá Ichtyo care, skvělá mast/pasta za pár korun.

SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    IKSIK: jo, díky..vidím to tam.je fakt, že Ty to máš takové spíš rovné..
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    SAMANOVA006: Takhle. Ve skutečnosti jsou trochu výraznější, ale nepodařilo se mi to vyfotit líp.

SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    IKSIK: jak vypadají Tvoje rýhy? ..nikdy mě nenapadlo v tom něco hledat..myslela jsem si, že to je z nevyspání...
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Já podobný dvě rýhy mám a ekzém momentálně nemám, ale atopik jsem a ty rýhy mám trošku jiný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam