• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    nevím jak se to správně jmenuje a tak jsem ještě nepoužila filtr

    ale máte někdo ekzém typu, že normální pokožka najednou celá zduří neboť pod povrchem se objevilo desítky "bublinek/puchýřů" plných vody?
    nevím čím to svědění mírnit a jak to léčit.
    bambucké máslo vůbec nepomáhá, jen eloCom zabírá ale přece nemůžu si toho patlat kila týdně :o(

    je to hnus i na pohled :o/ jak je to plné tekutiny :o/

    předem díky za nějaký výraz nebo jak se tomu říká abych když tak mohla použít i google. díky!
    PLACHTA
    PLACHTA --- ---
    Já mám atopický ekzém od narození po celém těle zkombinovaný s alergií snad na celou přírodu. A čím jsem starší, tím je lepší, ne sám od sebe věkem, ale protože jsem si objevila režimní opatření, který mi pomáhají. Když je nedodržuji, tak jsem tam, kde jsem byla v deseti letech.
    1) Piluji si nehty až "do masa", abych se s nimi opravdu nedalo nic rozškrábat.
    2) Sprchuji se ráno (kůže je po spaní suchá a zpocená) a pak se celá namažu. Je mi v podstatě jedno čím, teď mám třeba tělové mléko Balea Med, vyhovuje mi i Garnier, Nivea nebo Neutrogena. Mám vyzkoušené všechny "lékárenské značky", ale výsledky byly spíš horší než lepší.
    3) Nosím co neupnutější oblečení - nedostanou se pod něj alergeny, kůže se o něj při pohybu neotírá a vlastně funguje jako obvaz.
    4) Pokaždé, když přijdu zvenku nebo po nějaké špinavé práci (třeba po luxování), tak si vyčistím pleť na obličeji a krku (teď používám odličovací mléko Garnier bez barviv a parfému). Když to neudělám, tak je kůže napnutá, svědivá a červená. Pak se namažu modrou Indulonou.
    4) Na obličej a krk mám Protopic (už od té doby, co se objevil na trhu), mažu se tak jednou týdně, když cítím, že už se ekzém vrací. Na tělo používám podle potřeby Elocom zředěný tělovým mlékem, v zimě mi stačí tak jednou za měsíc, v létě o dost častěji. Do vlasů mam Triamcinolon lotio.
    Žádná mastička ve volném prodeji mi nikdy nepomohla, bez Protopicu, kortikoidů a prášků Aerius se prostě neobejdu. Nepomohli ani homeopatika, imunosupresiva, akupunktura, bylinky, diety, moře a všelijací šarlatáni.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    KENKA: díky..zatím to zkusím rozehnat dehtovým šamponem a chemkou a budu sledovat co se bude dít :)
    KENKA
    KENKA --- ---
    EWOKK: taky jsem měla mokvavé strupy v hlavě, řešila jsem to takovou domácí patlaninou - olivový olej, žloutek a med. (smícháš v takovém poměru, aby to mělo hustší konzistenci- méně oleje víc medu, jinak ti to poteče všude :))
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    IKSIK: jj vim ted jen jeste aby me chteli :o)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    KACHNY: Ty destičky jsou taky k dispozici ostatním. A možná jsou potřeba i víc. A jestli nechceš prachy, tak ti za každej odběr daj dvě dazítka do průkazky. To se to pak sbíraj medaile za záchranu životů! ;-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    IKSIK: jako prachy se hodi to jo ale chtela sem davat krev aby byla k dispozici ostatnim i me to jednou pomohlo
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    KACHNY: Tak to zkus někde jinde. O destičky je celkem zájem. A dostaneš za to prachy! :)))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KACHNY: tady píšou, že u alergií rozhodují lékaři individuálně
    Fakultní nemocnice Královské Vinohrady
    http://www.fnkv.cz/zdravotni-zpusobilost.php

    já právě ve FNKV vždycky do dotazníku k alergiím uvedla "atopický ekzém - v klidovém stavu", pak se u prohlídky doktor/ka zeptal/a, jak dlouho to je, co jsem naposledy používala kortikoidy, a při odpovědi "já nevím... dva měsíce? tři?" mě v pohodě pustili dál (pokud mě nestopli na málo červených krvinek, ale to je jiná kapitola a s ekzémem to nemá co dělat)
    pokud se to stihlo změnit, tak se omlouvám za staré info, mě vyřadili z dárcovství krve asi před pěti lety (ne kvůli atopu)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    IKSIK: no ja mam celkem klidovou formu uz 15 let minimalne ( teda srovnam- li to s detstvim kdy sem byla rudy dabel a vecne po nemocnicich ) pokud ekzem mam tak na nohach nekdy pod koleny ( trebas kdyz se zpotim ) a obcas mirne loketni jamky ale oproti detstvi je to vlastne nemam ekzem ... proto me prekvapili ze nesmim davt krev ani plazmu ( ten samy duvod )

    BALAENA: ja kortikoidy nepouzivam uz rok!!! a jedu jenom na morsky vode, medu a promazavani .. ale ze zacatku to bylo lehce peklo uznavam


    asi to pujdu zase s tou krvi zkusit mela bych jim vyhovovat
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KACHNY: v Pardubicích i ve FNKV ohledně ekzému požadovali jen klidovej stav a nějakej odstup od posledních kortikoidů (už nevím kolik), jinak s dáváním krve problémy nedělali
    dokud jsem ještě dávala krev, nikdy jsem neměla imunomodulancia (Elidel, Protopic), takže nevím, jak by se stavěli k těm
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    KACHNY: Ono asi taky záleží na tom, kde ten ekzém máš. Píchat ty tlustý jehly do ekzému v loketní jamce asi není moc dobrý.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    KACHNY: ÚHKT. Ale zmizelo to, až když jsem přestal s darováním celý krve párkrát za rok a začal každej měsíc darovat destičky.
    B-komplex jsem původně bral právě kvůli oparům. Od tý doby, když už se mi nějakej začíná dělat, tak zůstane u svědícího malinkýho pupínku a nikdy se z něj nestane mokvající strup. A pak jsem zjistil, že mi už nepraskaj ty koutky a neloupou se mi rty. A najednou jsem byl i bez ekzému. Posledních pár let jsem ho měl jenom na dvou prstech jedný ruky, ale tam teda držel. A je pryč. :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    IKSIK: aha me odmitli odbery kvuli ekzemu ... kam chodis? jinak B-komplex mi doporucovali jist temer vscihni kozari ke kterym sem chodila takze si myslim ze bude mit ucinek, dokonce kdyz se mi udelali opary a jedno obdobi to bylo porad radili mi na imunologii snist pulku platicka najednou ( je to najednou pecka pro telo a bud se budou rychleji hojit a nebo se neudelaji ubec pokud se to stihne vcas a zbytek se vylouci v moci )
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Právě jsem byl darovat krevní destičky a konečně jsem si vzpomněl že se chci zeptat, jestli je možný, že díky pravidelný ztrátě destiček mi úplně zmizel veškerej ekzém co jsem kde měl. A prej je to divný a že to asi daj nějakýmu medikovi jako zadání diplomky - teď si nejsem jistej, jestli i medici píšou diplomky :). Ale že ostatní dárce-atopiky budou sledovat a ptát se je na to. Ale o loňska, kdy jsem shodou okolností začal na to darování, zároveň beru pravidelně tabletku B-komplexu denně. Pokud delší dobu vynechám, tak mi hned prasknou oba koutky a loupe se mi kůže kolem rtů. Pak zase začnu brát a postupně to zmizí. Na to mi ta doktorka řekla, že by to možná mohlo bejt tím B-komplexem.
    Bylo by fajn, kdybyste to taky někdo zkusil. Buď jedno nebo druhý(darování destiček nebo B-komplex). Ať vidím, čím to bylo. A třeba vám to taky pomůže.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    No tak jsem byla na kožním - a jak střídám kožaře celý život, tak to je fakt jako s instalatérama - každý říká něco jiného.
    Rannou adolescenci jsem strávila s Lipolotio s močovinou, což jak se zdá jiní kožaři vůbec nedoporučují. Na Locoid mám už vytvořenou resistenci, tak mám nějaký jiný topický kortikosteroid, no snad to aspoň zabere na tu šílenou svědivost - který samozřejmě přijde v noci v plný palbě.

    Jinak se mi celkem osvědčilo promazávat celé tělo surovým kakaovým máslem i obyčejným sádlem...
    ale ta pokožka hlavy, to je děsný - vzhledem k tomu, že učím, tak to vypadá fakt jako bych měla vši když si do tý hlavy pořád hrabu, achjo
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    EWOKK: navlasatou cast pouzivam sul z mrtveho more ale mirne redeni - jinak sou vlasy mastne , mam ve vlasech ekzem od mala a zadny z pripravku ktery byl primo na vlasy ( kortikoid ) mi nepomohl takze mam bud kratke vlasy nebo resim prirodni cestou jako ta sul, med, koprivovy oplach a tedy vetsinu casu mam podstrihane vlasy temer do pulky hlavy abych tam nemela tak moc teplo ¨coz pomaha asi nejvic .
    OUBI
    OUBI --- ---
    EWOKK: Mam to jen trochu u krku a pouziju tam na noc proste trochu kortikoidu co mam namichanej od doktora jen na tu kuzi a druhy den umeju vlasy. Druhy den to namazu jeste jednou a vetsinou je to pak dobry. Jinak mi neprijde vubuc spatny obcas sem tam pouzit kortikoid. Lepsi nez to cely rozskrabat aby se do toho dostala naka infekce. Jinak na oblicej pouzivam ten protopic. Je dobry ted v zime. Pac trochu pali a venku prijemne hreje :D. Me staci 2 krat namazat a je to ok. Jinak drive jsem mela na oblicej predepsany kortikoid Opthalmo hydrokortizon - je to hodne slaby kortikoid.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    Ahoj, jsem mam atopický ekzém celý život, celý život s ním bojuju. Teď se mi opět vrátil do stejných míst - po delší odmlce.
    Mám ekzém po celém obličeji, nejvíc to bolí a pálí kolem očí, a pak klasika v loketních jamkách a na krku.
    Co je teda ještě horčí je, že mám ekzém po celé vlasaté částni hlavy - příšerně to svědí a dělají se mi velké strupy - co používáte na vlasatou část pokožky? Mám dliuhé vlasy skoro až po pás a zatím myju jenom rotzokem jedlé sody a pak propláchnu octem s vodou..je to trošku lepší, ale přecijenom - nemá někdo nějaké tipy?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SAMANOVA006: Radši bych ani nezkoušel žádné další ultra super duper alternativní věcičky... už nějak přestávám vidět smysl:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam