• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    mně zabrala velmi jednoduchá věc - 20 let jsem měl ekzémy na rukách, poslední léto jsem doslova prodrbal a proškrábal. Od října žiju v Berlíně a ekzémy po měsíci úplně zmizely...za dva měsíce se vracím do Prahy a jsem zvědavej jestli se mi vrátí. Takže na ekzémy doporučuju Berlín )
    GREGI
    GREGI --- ---
    DARUMA: u me to same.... ale sem si jistej ze mi to vyvolavaji kysela jidla... nejvic nejhorsi je balsamikovej ocet! a rajcata asi taky nic moc... kazdopadne ocet sem vysadila snazim se to kyselel omezovat
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    UMIAKI: Jo, ja jo. Ja uz to pomalu vzdavam a jim a dela vsechno, protoze IMO tu pricinu neni proste mozne vystopovat. :-)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Taky máte ekzém cyklický? Po několika dnech vždycky zlepšení, pak zase zhoršení? Já teď měl třídenní fází zlepšení o 95%, skoro dozdrava. Rád bych věděl proč. Poslední dobou jsem akorát jednou udělal šanku, pak beru zelený jíl a vlákninu, ale jinak si teď jídlo nijak extrémně nehlídám a denní režim mám normální jako vždy. Máte to taky tak?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    STANDART: to zni fajn ale bala bych se aby me neobarvila
    STANDART --- ---
    Pro zajímavost - včera mi můj Vietnamský kamarád dal kus Kurkumy, abych si jí na noc potíral a dělal zábaly. Dále hovořil o nějaké speciální bylině, která se máčí cca 2 týdny v alkoholu a následné pití pomáhá detoxikovat tělo.

Info o Kurkumě prozatím potvrzuje článek tu http://www.chempoint.cz/kurkuma-a-nanotechnologie (Kurkumin je také studován pro jeho léčebný potenciál na kožní problémy jako atopický ekzém, lupénka, akné, kožní mykózy a záněty. Jeho aplikace ve formě lipidových nanočástic zvyšuje jeho prostup přes kůži (perkutánní absorpci) i jeho účinek.)

Uvidíme, budu pravidelně referovat.
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    Zdravím,,mám doma navíc 4 kusy krému Likangshuang,,tak kdyby měl někdo zájem,,kus za 200.Možnost předání Praha 2
    na ekzem je opravdu geniální,,sama mám v lednici dva schovaný a když jde do tuhého,,použiju :-)

Více info se dá vyčíst zde,,včetně složení
    http://skin-expert.eu/product/likangshuang.html

UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DALEEN: Je. Ale prádlo pak není měkčí než po použití jen prášku a není nijak parfemované. Teďka když přijdu k někomu domů, kdo má třeba ručníky prané v aviváži, tak mi připadají nečisté a smradlavé.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    UMIAKI: Co vím tak sliz ucpává pračku. A není náhodou v Bonuxu 2v1 přidaná aviváž? (nevím jen se ptám, dělá to tak Persil)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    UMIAKI: na výrobu pracího slizu jsem zas moc sexy, mi stačí, že dávám zlomek doporučeného množství a pak to tak nečpí
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MOIRAIN: Na praní se dá používat mýdlový sliz z mýdla s jelenem nebo moje žena používá Bonux 2v1, který voní prostě jako čisté prádlo a nepoužíváme žádnou aviváž. Normální prášky i aviváže mimo toho Bonuxu jsou mi dost nepříjemné...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DALEEN: jo, parfemace mi vadí taky, kéž by se dala běžně koupit nepředražená kosmetika, prací věci a tak bez parfemace
    u mne se na příčinu ekzému nepřišlo, přešel postupně sám
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MOIRAIN: Jo, tuhle informaci vím. Peru v nich, protože mi u běžných prášků vadí parfemace. Ocet používám.
    Dneska kožařka potvrdila atopický ekzém, takže už jen přijít na to co mu vadí...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DALEEN:podle nezávislých testů mýdlové ořechy neperou lépe, než samotná voda, klidně normální prášek (stačí i 1/4 doporučované dávky) + už klasika do máchací vody dávat deci octa
    (jako samozřejmě, kkyž ti to vyhovuje, proč ne, že, ale je to imho spíš pro dobré svědomí, než cokoli jiného - viz zcela nezávislý test http://www.ptacek.name/Zachyceno-v-letu/mydlove-praci-orechy-miron-vs-cista-voda-nebo-praci-prasek.html)
    (btw já měla ekzém od šesti týdnů)
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    ahoj, mohl bych sem s drobnou prosbou? chystám text o alergii do tohoto tohoto časopisu a rád bych udělal krátkou anketu o daném fenoménu. Byl byste někdo ochotný mi pomoci, prosím? Jednalo by se o pár otázek v poště. Napište. Moc děkuji :)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    BALAENA: o tehle teoriich se muzu nekde neco vic docist? alergii na brizu mam extremni ... o souvislosti s jablky nic nevim
    STARF
    STARF --- ---
    BALAENA: ok, diky za vysvetleni :) nerikam, ze neci pristup je spatny, protoze kazdy clovek je jiny, me momentalne vyhovuje tohle a jsem rad, ze mam po letech cisty telo (byl jsem posledni roky osypanej skoro od hlavy az k pate)

jinak alergii na brizu zjistenou mam, ale celer mi, zda se, nevadi
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDOULKA: ono tak kolem tří měsíců vylezou taky ekzémy na věci, které vadily od začátku, jen ještě tělo neumělo udělat ekzém :)

STARF: podívej, mně je vcelku jedno, jak se v Číně chová celer. každopádně miříkovité (celer, petržel) mají termostabilní bílkovinu, takže se ani varem nerozpadne na tvar, který by nevadil (na rozdíl od většiny rostlin; naopak velká část živočišných bílkovin je termostabilní), a celer je zkřížený alergen k pylu jarních stromů (mají podobný tvar bílkoviny, takže kdo reaguje na břízu, bude pravděpodobně reagovat i na celer a syrová jablka - jablka jsou termolabilní, takže po uvaření nevadí). takže zejména teď, kdy začíná sezóna pylu jarních stromů (dneska bylo v pylovém zpravodaji, že v nížinách začíná líska a olše), je podávání celeru jen zbytečné dráždění kobry bosou nohou.
    a mimochodem, syn, poměrně těžký atopik, musel naposledy použít imunomodulancia nebo kortikoidy vloni v dubnu. a to od té doby absolvoval se školou dvě sady lekcí plaveckého výcviku v chlorovaném bazénu. takže na mém/našem přístupu k věci asi taky něco bude :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    DALEEN: moje dcera to ma taky od tri mesicu, cimz te nechci nijak strasit, jen ze postupem casu jsme zjistili, ze ji vadi mleko, lepek a brambory a bram. skrob, i kdyz neni drazdivy. Tak jen jako tip. Hodne stesti!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam