• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AOTEAROA: Bohužel to je individuální... Chápu to tak, že jsi buď alergická/ý nebo intolerantní. Pokud alergie, je to vlastně dobrý - víš to v řádu hodin, minut, sekund... Pokud intolerance tak máš spoustu nespecifických příznaků třeba během 14 dnů. Jde pak o to, že se prostě zasírají střeva, přestávají dobře fungovat a do organizmu se vylučují sračky z usazenin. Navíc pak střeva nevstřebávají živiny z jídla a máš problém.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    když sníte nějakou potravinu, po které se vám dělá nebo zhoršuje atopický ektém, jak dlouho to trvá než to začne rudnout a svědit? je to v řádu hodin, nebo je možný že na něco na co mám alergii budu mít tu kožní reakci až třeba za den, den a půl? - a nemyslím kopřivku, ale skutečně atopický ekzém. potřebuju vyzkoumat, jestli mi naskakuje jen po pšenici, nebo mám začít hledat nějakou další závadnou složku potravy...
    GREGI
    GREGI --- ---
    IKSIK: jj primarne je to na detske prdylky a paradoxne vysusuje (myslel sem ze se to ma zvlhcovat) ale pomohl mi neuveritelne... jinak nepiju takze to vysazovat nemusim;D
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    GREGI: Jo sudocrem? Tím jsme mazali dětem prdýlky. :))))

Tomu vysazení balsamica bych věřil. Tyhlecty kyselý věci jsou fakt blbý. A přijde mi že třeba super kvalitní extra panenskej olivovej olej, což je zdravě nenasycená org. kyselina, je taky pěkný zlo.

A taky chlast. Já co jsem omezil obědy v hospodě, které se neobešly bez dvou piv, tak mi ekzém taky skoro zmizel. Kupodivu třeba mlíko můžu pít na litry a vše OK.
    GREGI
    GREGI --- ---
    jinak to co mi exem zpusobovalo asi nejvic byl balsamico ocet ktery miluju ale uplne sem ho vysadil.... vcera sem si udelal caprese a neodolal sem a zatim dobry... nechapu jak ten krem muze tak pomahat;)
    GREGI
    GREGI --- ---
    tak zazrak.... po tydnu exem pryc zustala akorat zjizvena kuze ale zadna nova loziska nikde.... uz mesic! a to se ted furt cpu pomerancema a mandarinkama... za ty penize doporucuji vyzkouset;)

Sudocrem 125g : Lékárna.cz
    http://m.lekarna.cz/sudocrem-125g/
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    ANGIOLETTO: To je v Praze takový problém dostat kortikoidy? Vy si to předáváte jak crack...:-)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Zjimava diskuze o bydleni a jeho vlivu na exem vedle v klubu [ V2SV @ Malá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► ]
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: jo, když mu byly tři, vyšly testy z krve i kožní testy dost nadějně, tak alergo povolila zkušební zátěž, nejdřív jogurty, pak i nepřekysané mléko, a pokud by po půl roce byla krev zase špatná, tak by dostal zase zákaz, ale krev byla ok, takže mléko zůstalo povolené.
    o rok později mu stejným způsobem nejdřív na zkoušku povolila pšenici.

zato když v osmi letech povolovala vaječný žloutek, byla to větší komedie, to nejdřív snědl půl lžičky vařeného žloutku u ní v ordinaci, když nereagoval, tak za půl hodiny ještě lžičku, pak jsme tam ještě hodinu seděli (aspoň si bez řečí napsal úkoly, když tam stejně jinak nebylo co dělat), a když dobrý, tak ho zase dostal na zkoušku povolený do příštích odběrů.
    podobné veselo nás ještě čeká s bílkem, jen co z krve i kožních testů ještě trochu klesnou protilátky
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: ok jen co tam vyrázíme budu pátrat :o) jseš poklad a moc děkuju za tvé info!!!! a co teda syn? zkusila jsi zavést výrobky z kr.mléka a prošlo to?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: v globusu by mohli mít to alpro, provamel nebo něco podobného, hledej u bio potravin v chlaďáku.
    to rýžové znám jen z bio prodejen (taky ne ze všech), tam budou mít větší výběr i v těch sojových věcech
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    aha aha nezní to zcela špatně. seženu něco v globusu nebo musím to spešl prodejny?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: to rýžový je docela dobrý, ale strukturou spíš jako přesnídávka než jako jogurt
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: no, sojově. někomu to chutná, někomu ne. vyzkoušej, uvidíš.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: to je naprosto nádherný!!! a jak to chutná? (soje jsem se zatím vyhýbala jak to jen šlo )
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: aha mám už 2leté dítě a nutrilon HA jsme jako vzorek měřili a vyšlo že je ze 100% vhodný. pak jsme měřili ještě BEBU a tam to nevyšlo a je pro mého mrňouse nevhodná.
    a fakt už zlepšení u potomka vidím. takže tam už mi kámen ze srdce upadává. ještě moje atopické ruce :o/.
    zkusím se ještě na něco zeptat v diskuzi o hubnutí
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22: pokud mají děti zákaz BKM, tak HA mléko nestačí, to není úplně naštěpené, jen částečně. při alergii na BKM se podává mléko Allergy Care s úplně štěpenou bílkovinou
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BALAENA: kozí jsem ještě nevyzkoušela. bez mléka vydržím a děti naučím na HA ale ty hmatatelné produkty mi chybí.
    ty kozy prostě teprve zkusím ale žít jen o marmeládě :o/ jojo co zbývá. Ok pročtu i ty margaríny :o/.

a ty dezery a pudinky dělají z nějaké vody a ochucovadla?
    rýžové jogurty - to ani neznám. budu pátrat :o) díky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam