PETRA_CHATEAU: mám exém na nohou, někdy na tváři a na rukách. carun mast mám a docela mi pomohla, exém zeslábl a kůže už není tak vysušená a ne tak šupinatá. rozhodně lepší účinek než od cutishelp (první tuba masti paráda, ale u druhé už si kůže jakoby zvykla a ekzém se dál rozšiřoval). mám v plánu vyzkoušet jejich mýdlo. taky mi pomohlo tuhé mýdlo oilatum a protex (to růžové, kupovala jsem si ho kvůli čerstvému tetování a zjistila jsem, že moje pokožka ho snáší dobře). s mýdlem jsem mívala problémy, vždycky mě po koupání strašně svědila kůže. teď je klid.
jo a taky mi hodně pomohla slézová mast z justu:
Just Slézový krém 60 ml -- Zboží-kosmetika.cz
http://www.zbozi-kosmetika.cz/Just-Slezovy-krem-60-ml-g7573.html
je dost drahá (dostala jsem ji od mámy loni k vánocům a byla jsem k ní zprvu dost skeptická), ale hodně příjemná a pupínky na ruce mi po ní taky začaly pěkně mizet a kůže nesvědí. mám ho v práci a když mi oschne kůže (ze zimy) nebo mě chytne svědivá, tak hned natřu a je za chvíli klid.
jinak celkově výrobky z justu zvládám bez svědění a exémů. běžné krémy z drogérie třeba vůbec nesnesu a normální pěna do koupele nebo různé soli mi hned osypou kůži a můžu se pak udrápat k smrti, ale z justu úplně v pohodě a navíc mě i to svědění v koupeli často přejde.